Eten Eten

Eten

Wat eet je op je brood?


Ik sta hier bekent als een echte vleeseter maar ik vind zoet op brood ook lekker. Bij de lunch is de tweede boterham vaak iets met zoets zoals hagelslag of chocopasta of pindakaas of jam maar dan alleen aardbeien. 

Eet niet zo vaak brood maar als ik het eet met sla, gebakken of gekookt ei met kaas, tomaat, sla en gebakken spek. Of met geitenkaas en walnoten, ook heel lekker 

Als ik brood eet is het omdat ik geen tijd of zin heb om iets anders te maken, dus dan is het vaak een snelle boterham 100% pindakaas of pure appelstroop (zonder toegevoegde sukekrs) 
Vaak is dan kaas nog teveel werk 

Ik eet voor mijn ontbijt een volkorenboterham met smeerboter ...-ProActiv i.v.m. mijn cholesterolniveau. Verder geen beleg.
Als lunch twee volkorenboterhammen met naar keuze:
- 100% pindakaas zonder toegevoegd zout (soms met plakjes banaan)
- 30-plus kaas
- magere smeerkaas
- plakken appel met kaneel
- gekookt of gebakken ei
- hummus
- tonijn of haring uit blik

De kaas vul ik soms aan met reepjes puntpaprika, het gekookte ei soms met plakjes tomaat. 
Het groente en fruit-gehalte bij mijn lunch laat wel te wensen over moet ik toegeven. Ik eet wel rond elf uur 's morgens altijd een stukje fruit (appel, banaan, in de winter mandarijnen, een peer of een sinaasappel).

Hagelslag alleen op zaterdag- en zondagochtend 

als je vleeswaar te zout is, kan je ook zelf vlees bereiden, en de koude restanten op je boterham doen. Bijvoorbeeld kip leent zich daar goed voor.

Salades zoals huzaren salade kan je ook je brood mee beleggen. (Alles wat je op toast doet kan ook op brood.) En in iedergeval de huzaren salade is lactose vrij verkrijgbaar.

Bij kwark op brood moet ik denken aan die keer dat we met het gezin naar een vegetarisch restaurant gingen. Fijn, konden we kiezen wat we willen zonder te letten of er ergens vlees in zit. Mijn dochter koos voor een kwarkbroodje, in gedachten de broodjes die ik wel eens bak met kwark in plaats van gist.
Helaas bleek het hier wat anders, een zware volkorenboterham met een laag kale kwark en enkele snippertjes bieslook. Toch niet het feestelijke eten waar je aan denkt als je gezellig uit eten gaat. Het vulde wel prima...

Er zijn diverse soorten brood die ik graag kaal eet (boterham met tevredenheid) als het brood vers is, zoals maïsbrood van de Ekoplaza, of een bepaald type desembrood van een desembroodbakker. Dan is het brood voldoende mals en heeft het brood smaak genoeg van zichzelf.

Of ik eet yoghurt.
Nu tegenwoordig weer een bol met kaas en stuk bol met hagelslag van man.
Of humus, vrie, camember

Ik eet alleen hartoge dingen op mijn brood...En houd er geen rekening mee wat niet goed of wel goed is....

Avocado eet ik niet, en dat heeft er mee te maken dat die dingen enorm veel water nodig hebben om te groeiien, en van ver komen....

ik eet bijna nooit brood, en als ik boterhammen eet dan geroosterd met een beetje boter en zout. 
Maar als ik bv onderweg niet iets anders kan vinden dan eet ik een kaal broodje.


Net waar ik trek in heb. Dat kan kaas zijn, zalm , ei , hagelslag  of vleeswaren. Elke week verschijnt er weer iets anders in een artikel dat slecht voor je is. Als ik me daar iets van aantrek , zou ik niets meer kunnen eten .

ik eet weinig brood maar als ik dat wel eet met kaas of humus. 

Wat betreft het zoutgehalte. Ik hou soms een poosje alles wat ik eet bij in de app van het voedingscentrum. Die geeft dat bij sommige dingen ook aan dat er teveel zout in zit. Maar aan het einde van de dag zit ik eigenlijk standaard aan de lage kant qua zoutinname (en ja, ik voeg ook dat snufje zout dat bij de rijst gaat toe aan de app). Dus dan zal er per 100gr vast veel zout in die kaas zitten, maar lijkt me niet echt een probleem zo

Ik eet alleen 2 ( glutenvrije ) boterhammen als lunch en daar op dan  : 30+ kaas van de markt , magere kip ,  kerriehummus , zalm of tonijnspread .
Oja en op alles doe ik snacktomaatjes of augurkenschijfjes .

Ik eet momenteel bijna alleen maar smeerkaas op brood. Naturel maar ook die met sambal. Is niet zo vet, 20+ variant neem ik. Maar niet zo handig met je lactose intolerantie. 
Soms ook appelstroop of van Johma die bakjes salade maar die eet ik niet zo heel veel omdat niet heel gezond is natuurlijk. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.