Eten Eten

Eten

Wat eet je op je brood?

Vleeswaren op je brood wordt zoveel mogelijk afgeraden, net als kaas want allemaal te zout, te vet, te bewerkt etc. etc..
Maar wat doe je dan op je brood?
Alternatieven voor de broodmaaltijd zoals zuivel met fruit trek ik niet ivm lactose intolerantie die ik naarmate ik ouder word lijk te ontwikkelen.
De vegetarische yoghurt etc. vind ik echt vies. 
Ik houd van brood maar daar moet dan wel iets substantieels op zitten. Plakjes komkommer of tomaat doen het voor mij dus niet.
Pate, cervelaatworst, rosbief, gerookte ham, filet américaine, allemaal lekker maar vind maar eens iets wat net zo lekker is qua smaak en structuur en gezonder is…. En ik ben ook nog eens héél kritisch wat die smaak en structuur betreft.
Ik wil best naar gezonde alternatieven kijken maar ik heb nog niets gevonden wat ik net zo lekker vind dus vooralsnog ga ik lekker voor de vleeswaren.
Hoe doen jullie dat? Eet je gewoon lekker boterhammen met kaas en vleeswaren of neem je iets anders (op je brood).


Pindakaas, zuivelspread (misschien niet zo handig met je allergie), humus, allerlei spreads, hutenkase, fruit spread. Maar ik eet ook gerust kaas, vlees of vruchtenhagel. Ik wissel het gewoon een beetje af. En vaak is beleg met iets van fruit of groente combineren erg lekker. Zo vind ik brood met hutenkase, komkommer en paprika erg lekker, of kipfilet met paprika. En qua fruit combineert appel met veel soorten beleg, pindakaas en appel vind ik bijvoorbeeld zo’n gouden combinatie.

Ik eet geen brood, ik eet meestal iets met peulvruchten in plaats daarvan. In jouw geval misschien pindakaas op brood doen? Heb je wel eens kip of kalkoenfilet of vis geprobeerd op je brood, of een notenspread?

Nou gewoon kaas en diverse soorten vleeswaren afgewisseld met zoet: jam/ vlokken/pindakaas enz.
Verder aardbeien of tomaat in het seizoen 
Bij kaas doe ik er wel eens komkommer op of lente/ bosuitjes 
Het ene moment is dit niet goed, het andere moment dat niet.
Ik eet wat ik lekker vind en maak me er niet te druk om

Oh en ik vergat nog een favoriet, ei, zowel gekookt als gebakken.

Vleeswaren is niet per se ongezond hoor. Ik kies dat gerust voor op mijn brood maar dan beleg ik wel met mate.  Dun kaas erop of dun vleeswaar.  Die 3 plakken beleg op een broodje wat je in de horeca krijgt is niet echt nodig.  1 plak kaas op een dubbele boterham kan best.  Vanmiddag kreeg ik nog zo'n royaal belegd bolletje, ik houd er echt niet van. 

Tahin zonder zout, pittige hummus, Tartex, soms jam of honing.
Indien wat uitgebreider, een hele salade op ee humus (avocado, tomaat, komkommer, slablaadjes), of een banaan bovenop de tahin.

Vlees, surimisla, garnaalsla, eiersla, scampi in look, gerookte zalm of choco.
Die choco enkel thuis.

Naar mijn werk wil ik voor erbij nog wel wat excuus-komkommer of kerstomaat meeslepen. Maar alleen groenten op brood vind ik toch echt kaal en niet vullend genoeg.

Ik ben sowieso een kieskeurige eter.
Driekwart van wat hier opgenoemd wordt komt toch echt gewoon mijn brood niet op.
En dan blijft er dus niet enorm veel over.

Die 2 à 3 boterhammen per dag die ik eet eet ik graag met lekker beleg en niet met iets dat ik nauwelijks door mijn keel krijg.

Kaas, Pindakaas, vega filet americain. Er is ook een vegapate die ik lekker vind, van kips. Verder ook wel van die salades voor op brood, maar dat is ook niet zo gezond volgens mij. Eitje vind ik ook lekker. Ook lekker; royale laag margarine met daaroverheen appelstroop.

Is allemaal niet vreselijk gezond als ik het zo teruglees🫣. Maar ik heb liever één boterham royaal dan twee mager belegd. Ik probeer erbij wel wat snoepgroente te nemen. 



Marty1984 schreef op 23-08-2024 om 20:43:

Vlees, surimisla, garnaalsla, eiersla, scampi in look, gerookte zalm of choco.
Die choco enkel thuis.

Naar mijn werk wil ik voor erbij nog wel wat excuus-komkommer of kerstomaat meeslepen. Maar alleen groenten op brood vind ik toch echt kaal en niet vullend genoeg.

Ik ben sowieso een kieskeurige eter.
Driekwart van wat hier opgenoemd wordt komt toch echt gewoon mijn brood niet op.
En dan blijft er dus niet enorm veel over.

Die 2 à 3 boterhammen per dag die ik eet eet ik graag met lekker beleg en niet met iets dat ik nauwelijks door mijn keel krijg.

🤣 ja die inderdaad!

ik eet niet elke dag brood maar voor mij is het summum van broodgenot: een plak goed brood met een laag roomboter.  En misschien een paar zoutkruimels. Of de zelfgemaakte jams van mijn eega.  Net een taartje

Ik eet geen brood. Niet uit overtuiging. Zomaar niet. Past niet meer in mijn gewoonten, Maar het volgende feestje zal Frans stokbrood bevatten, warm, zelfgebakken, met roomboter gesmolten als beleg. Hè, ik krijg trek.

baguette.jpg

Je kan er ook iets opdoen (zou ik niet doen):

photo.jpg

En wat dacht je van zoiets?

?u=https%3A%2F%2Fwww.theburn.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F10%2F250985719_4761594640531261_8772065872541135372_n-e1665442032392.jpg&f=1&nofb=1&ipt=322e493fe2c3e2c1b4fc7119a796f3fe9eaa4ded614e070b7b3630c4618cf3d6&ipo=images

vleeswaren, vaak kipfilet of filet americain, 30+ kaas van de kaasboer, pittige humus of kerriehumus met gekookt eitje, eigengemaakte tonijnsalade, eigengemaakte eiersalade. 

Ik hou niet van een boterham met 1 ding er op.  Op mijn boterham gaat bijvoorbeeld:
- Kaas met een sla, tomaat, komkommer en een gekookt ei. 
- Avocado, cottage cheese, rode uit, tomaat en basilicum.  
- Avocado en een gebakken ei. 
- Hummus, spinazie en peppadews. 
- Een groenteomelet.
- Groene pesto (zelfgemaakt) met mozarella, tomaat en basilicum.
- Geitenkaas of brie met rucola walnoten en honing.
- Rode pesto, rucola en gegrilde aubergine.

Dat is het denk ik wel zo'n beetje. Omdat het wel wat tijd kost eet ik alleen brood als lunch, als ik thuis ben. Ik ontbijt met kwark, fruit en noten en naar mijn werk neem ik meestal salade of wraps mee. Een simpele boterham vind ik echt niet lekker.

Nou, ik volg de nodige accounts met fitte mensen en die eten ook gewoon brood met beleg af en toe hoor . Ik zie daar vaak kipfilet, kaas (liefst 30+), tonijn, rosbief, rookvlees, gebakken ei of omelet, zalm en inderdaad humus etc. voorbijkomen.

Ik eet zelf het liefst kaas of kipfilet op brood, altijd met iets van rucola en paprika erbij. Als afwisseling maak ik regelmatig (volkoren) wraps met rosbief, carpaccio of zalm (en ook dan weer rauwkost ertussen). 

UnknownCrocodile85

UnknownCrocodile85

23-08-2024 om 21:19

Er gaat niks boven een Boterham met kaas . 😋

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.