Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Linkedin ergernissen


Gatekeeper schreef op 27-07-2021 om 20:48:

Iedereen op LI is toch succesvol? Heeft tich aanbevelingen, is manager of hoger, heeft geen 9-5 mentaliteit, een meester in zelfontplooiing en weet ik veel wat.
Het is en blijft een hoog kijk mij gehalte hebben.


Haha zo lijkt het he. En voor een deel is het ook zo. LinkedIn is een plek om jou en/of je bedrijf te profileren.

Toch adviseer ik collega's altijd wel een profiel aan te maken of bij te houden, omdat het samenwerken zoveel makkelijker kan maken. Als je iemand niet kent, kun je op LinkedIn alvast hun foto zien. En met een beetje geluk een aanknopingspunt vinden voor een eerste gesprekje. 'Wat leuk, ik zag dat jij ook in stad X gestudeerd/gewerkt hebt '. Of interesse hebt in bedrijf y. 

Ik kreeg pas berichten van recruiters nadat ik was omgeschoold naar IT. Daarvoor nada, noppes. Nu wel meer. Daar reageer ik dan niet op. Dat voelt een beetje lullig, maar goed: ze kunnen aan mijn instellingen zien dat ik geen interesse heb.

Inderdaad recruiters die je een geweldige stap kunnen bieden. Bij mij dan ook altijd met de mededeling: bij een kantoor in de buurt. Dan denk ik altijd, goh, welk dan. Want of ik heb die kantoren als werkgever gehad of ik ben al gelinked met hun recruiter. Per saldo blijkt het altijd een kantoor te zijn op minimaal 50 km afstand.

Ik negeer ze tegenwoordig ook gewoon. Er staat idd nergens in mijn profiel dat ik op zoek ben. Daarnaast schoon ik met regelmaat mijn contactenlijst op. Een tijdje geleden alle recruiters van onafhankelijke bedrijven eruit gegooid. Want daar heb ik gewoon slechte ervaringen mee, ze willen je vooral bij een bepaald bedrijf pushen omdat ze dan provisie kunnen vragen.
In de moeilijke jaren was het ook niet zo dat zij exclusieve contacten hadden bij bedrijven. Ze stuurden gewoon je CV naar elk mogelijk interessant kantoor (dus alle). Dat kan ik zelf ook wel, scheelt mij gezeur en de mijn potentiële werkgever een bak geld.
Na die opschoning kreeg ik van alle kanten weer uitnodigingen. Zucht...

Wat een afschuwelijk platform dat LinkedIn. Na Facebook en Instagram heb ik mezelf ook hier vanaf gehaald. Precies om de redenen die jullie hier allemaal noemen: de recruiters, de zelfverheerlijkingsverhalen, de dingen die niet zakelijk zijn maar wel worden tentoongesteld..

Ik las laatst over het filmpersonagesyndroom: dat mensen door sociale media het gevoel hebben een hoofdrol te spelen en die naar de buitenwereld moeten tentoonstellen. Nee Gerda, ik ben niet geïnteresseerd in jouw zielige verhalen.

Renmuis schreef op 28-07-2021 om 13:47:

[..]

Waarom zou je niet van jezelf mogen zeggen dat je dynamisch, creatief of een sterke leider bent? Dat zijn ook voorbeelden van eigenschappen waar werkgevers vaak naar op zoek zijn (kijk maar naar vacature teksten).

Dat indirecte vind ik dan weer onnodige bescheidenheid.

Nouja, daar ging het mij dus om. Dat indirecte "collega's vinden dat ik..." etc. Zeg het dan gewoon over jezelf, klaar. 

Het is mis gegaan met Linkedin sinds het ook een tijdlijn kreeg.

Wat al eerder genoemd is: dat er steeds meer actuele zaken voorbij komen op LI die niets met werk/carrière te maken hebben.

En mensen die schrijven: "Na 10 jaar gewerkt te hebben bij het geweldige bedrijf X, waar ik zóveel heb mogen leren, is het nu tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. Vanaf morgen begin ik als <insert exact dezelfde functie als bij bedrijf X> bij bedrijf Y. Klaar voor deze nieuwe start!

Vrij vertaald: "Ik ben eruit geflikkerd en heb van ellende een andere baan gezocht"

Inck

Inck

28-07-2021 om 22:39

Dezyi schreef op 27-07-2021 om 21:45:

[..]

Hier erger ik mij ook aan!

"Op de basisschool kreeg ik van mijn docent het advies om naar het vmbo te gaan. Deze docent geloofde niet in mij, maar nu ben ik met mijn master begonnen, etc. "

Op zich mooi, maar ik erger me eraan dat het zo'n trend is geworden om er zo'n dramatisch mogelijk verhaal van te maken en op LinkedIn te zetten.

Ik zie dit ook heel vaak voorbij komen en denk dan ook: zijn er echt zoveel leerkrachten die zo denken en verkeerde adviezen geven? Of was het voor het kind dat je toen was misschien wel een prima advies? 

CuddlyReindeer95

CuddlyReindeer95

29-07-2021 om 09:10

“Helaas moet ik mijn beklag op social media doen #ziggo omdat ik een onder valse voorwendselen een duurder abonnement aangesmeerd heb gekregen en niemand bij VodafoneZiggo aan de telefoon krijg.”

Echt, ga naar Facebook of Twitter 

Inck schreef op 28-07-2021 om 22:39:

[..]

Ik zie dit ook heel vaak voorbij komen en denk dan ook: zijn er echt zoveel leerkrachten die zo denken en verkeerde adviezen geven? Of was het voor het kind dat je toen was misschien wel een prima advies?

Op mijn tijdlijn zie ik dit soort teksten vaak mij jongeren die waarschijnlijk ouders met een migratie-achtergrond hebben. In ieder geval, ik haal vaak uit de tekst, dat ze vmbo kregen omdat hun ouders niet voldoende het Nederlands zouden beheersen of puur omdat ze uit een andere cultuur komen.

Maar ik heb wel eens artikelen gelezen dat kinderen met ouders van een andere cultuur of waarvan de ouders gewoon mbo of minder hebben, vaker een vmbo-advies krijgen, dan kinderen van hoogopgeleide ouders. Dat dit inderdaad deels te maken heeft met dat docenten menen dat die ouders hun kind niet goed kunnen begeleiden.

Dezyi

Dezyi

29-07-2021 om 11:52 Topicstarter

Inck schreef op 28-07-2021 om 22:39:

[..]

Ik zie dit ook heel vaak voorbij komen en denk dan ook: zijn er echt zoveel leerkrachten die zo denken en verkeerde adviezen geven? Of was het voor het kind dat je toen was misschien wel een prima advies?

Er zijn inderdaad leerlingen die daadwerkelijk laatbloeiers zijn. Ik denk dat in de meeste gevallen het vmbo-advies terecht was voor dat moment. 

Sowieso moeten we af van het idee dat vmbo minder is, we hebben ook heel veel praktisch geschoolde mensen nodig. 
Ontopic: linkedin is een kutplatform en kom er al jaren niet meer. 

Suish schreef op 29-07-2021 om 11:57:

Sowieso moeten we af van het idee dat vmbo minder is, we hebben ook heel veel praktisch geschoolde mensen nodig.

Maar we betalen die praktisch geschoolde mensen wel minder. 

QuarrelsomeSnail25

QuarrelsomeSnail25

30-07-2021 om 22:36

Taal- en tikfouten. Die zijn overal ergerlijk.
Zag vanavond toevallig een LI-pagina van iemand die in de reiswereld zit. Best hoog geschoold ook. Maar dan zo veel foutjes in zo'n lullig stukje tekst! Als je de taal niet goed beheerst, schakel dan iemand anders in. 

Renmuis schreef op 29-07-2021 om 16:33:

[..]

Maar we betalen die praktisch geschoolde mensen wel minder.

Nope, dat ligt er maar net aan

Ik heb gelukkig geen profiel op linkedin, maar als ik de reacties hier lees krijg ik geen aandrang om er eentje te maken  

Het is eigendom van microsoft en dat bedrijf vind ik ook erg opdringerig. Ze proberen altijd mij te dwingen programma's of een browser of een foto iets te activeren of er op over te schakelen. Soms bot, soms heel slinks, erg doortrapt allemaal. Een keertje te snel klikken en hup, alles staat zoals zij het willen. 
Superirritant.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.