Jouw lijf Jouw lijf

Jouw lijf

Werken aan gezondere levenstijl en gewicht in 2024

Een gezellig draadje om elkaar te motiveren om onze persoonlijke doelen te halen op het gebied van een gezondere levensstijl en gewichtsverlies.

Succes allemaal en voel je vrij om aan te haken!


Auwereel schreef op 19-09-2024 om 16:49: 

MissDalhousie, ik hoop dat het je lukt lekkere doch gezonde keuzes te maken in je vakantie! En veel plezier, natuurlijk.

Dank je! En het klinkt alsof je die borrel-uitdaging heel goed hebt doorstaan.

Gisteren weer een prima dag. De 10.000 stappen overdag al gehaald en 's avonds mijn rondjes e-gym gedaan en daarna anderhalf uur jiu-jitsu. Ook echt genoten van het weer iedere keer dat ik buiten was. 

Vandaag wordt lastiger. Ik heb bijna de hele dag vergaderingen en vanavond een heel lang etentje. Dat zullen niet veel stappen worden.

Ik meld mij hier ook weer even. Vorige week een nieuw schema gekregen en die is flink pittig. Gisteren gaf de trainer aan dat de gewichten ook nog wel wat zwaarder mogen. Dus benieuwd hoe ik volgende week de week door kom.

Gisteravond naar de masseur geweest en daar was mijn lichaam erg dankbaar voor. 

Verder is ons fertiliteitstraject in een keer heel snel gegaan. Daar waar ik dacht een tijdje van de hormonen af te zijn ben ik maandag weer begonnen. Hoofdpijn is al weer aanwezig. En de bijwerkingen van de medicatie waar ik volgende week mee begin moeten ook pittig zijn. 
We gaan het wel zien.

Bailey26 schreef op 20-09-2024 om 08:40:

Ik meld mij hier ook weer even. Vorige week een nieuw schema gekregen en die is flink pittig. Gisteren gaf de trainer aan dat de gewichten ook nog wel wat zwaarder mogen. Dus benieuwd hoe ik volgende week de week door kom.

Gisteravond naar de masseur geweest en daar was mijn lichaam erg dankbaar voor.

Verder is ons fertiliteitstraject in een keer heel snel gegaan. Daar waar ik dacht een tijdje van de hormonen af te zijn ben ik maandag weer begonnen. Hoofdpijn is al weer aanwezig. En de bijwerkingen van de medicatie waar ik volgende week mee begin moeten ook pittig zijn.
We gaan het wel zien.

Hopelijk met een mooi resultaat in de toekomst Bailey26. 


Ik ben terug van vakantie en het gevolg valt me alles mee. Iets meer dan 2 kilo erbij na bijna 3 weken.
Vanaf morgen wil ik weer een schema gaan gebruiken voor eten en bewegen. Vandaag gaat dat nog niet want zoon is vandaag jarig en zoals elk jaar gaan we uit eten.
Ik ben vandaag nog vrij en wil nog wel naar de sportschool gaan.

ik ben al weer terug van de sportschool. Even uitwasemen en dan onder de douche. Ging wel goed, weer allemaal andere oefeningen. 

Gefeliciteerd Ysenda! Hoe oud is hij geworden?

Spannend Bailey, is het traject voor een eerste kindje? Hopelijk heb je niet teveel last van de hormonen en heb je snel een goed resultaat.

@missdalhousie. Loop je zoveel tijdens je werk of wandel je zelf lekker overdag?

Ik had gister een event en ook al heb ik geen stappenteller meer weet ik zeker dat deze een mooi aantal zou hebben weergegeven. Ik heb wel zelf avonds iets teveel van de hapjes gesmuld maar de rest van de dag heb ik heel goed gegeten dus dat kan best voor een keer.

Vanmiddag gaan we naar camping Buitenland voor een mooi feestje. Dat word niet al te gezond eten en drinken maar wel veel dansen, zwemmen en in de ochtend yoga. Ik heb er onwijs veel zin in.

Volgende week heb ik op maandag en op donderdag weer een event, op dat soort dagen vind ik het altijd wel een uitdaging.

alhambra

alhambra

20-09-2024 om 14:42 Topicstarter

Vandaag zeer grondig het huis schoongemaakt, de tuin aangepakt en daarna in bad geweest. Zo op de fiets de meiden halen. Ben nog wel moe van alles. Vanavond op tid naar bed. Niet.gewandeld maar ik denk dat ik meer bewogen heb door de schoonmaak.

Ik doe ook om de dag krachttraining. Per keer 45 minuten. De andere dagen iets van cardio en ik probeer elke dag 15:000 stappen te zetten. 1 dag in de week doe ik niets behalve een wandelingetje.
voor mij werkt dit heel goed. Sporten doe ik altijd om half zeven in de ochtend al. Dat is voor mij de fijnste tijd.

Ninoea schreef op 19-09-2024 om 23:40:

Wat gebeurt er met jouw lijf als je faalt @dorestad? Hoe moet ik dat falen zien? Is er iets fysieks waardoor het niet kan, anders dan met het gewone lopen dat je doet? Is zo’n faalsituatie op te lossen met een extra rustpauze of is er een dusdanige situatie dat het echt op is? Ik probeer het te snappen want ik denk dat 12 km met zo’n zware fiets vergelijkbaar is met 20 of 25 met een lichte fiets. Fietst je eega ook met ondersteuning en hoe ligt zijn tempo? Moet je zijn tempo bijhouden of volg je eigen tempo? Sorry als het veel vragen te zijn, ik probeer het beeld duidelijk te krijgen en heb dat niet helemaal gezien je enorme sportieve prestaties.

Mijn eega fietst op een sportieve fiets zonder trapondersteuning.  We hebben,  net als met wandelen,  hetzelfde tempo. Ik ben eigenlijk degene die tempo aangeeft.  Maar ik ben ontzettend goed getraind met lopen.  Maar niet met fietsen.  Het heeft te maken met combinatie van klimmen en/of veel tegenwind en fietsen: dan kan ik zo verschrikkelijk kortademig worden dat ik zeker 10 minuten moet uithijgen en alleen maar met fiets aan de hand nog kan lopen.  Mijn hartslag gaat naar boven de 200(ik heb AVNRT)en dan voel ik me onwel.  Ik heb jarenlang bètablokkers geslikt, nu al jaren niet.  Cardioloog adviseert deze grenzen niet op te zoeken.  Sportarts adviseert om voor een betere vo2max HIIT roeien te gaan doen.  Ik heb me wel voorgenomen vaker te fietsen en dan de accu thuis te laten (ik heb zo'n hele zware accu in frame)

Yeah, uitsluitsel gekregen dat de training om in 10 weken 5 km te lopen volgende week vrijdag van start gaat. Heel fijn! Jaren terug heb ik het mezelf aangeleerd met een schema en rende ik uiteindelijk een kilometer of tien. Na de bevallingen lukte dat niet goed meer vanwege mijn heup/bekken. Inmiddels is die problematiek verholpen en heb ik een paar jaar geleden ook zo’n cursus gevolgd. Maar ergens anders en kreeg ik vrij snel een blessure aan mijn knie door een misstap en kon ik wekenlang amper lopen. Nu probeer ik het weer. Mijn beenspieren en knieën zijn veel sterker geworden door de bootcampoefeningen en ik heb minder gewicht mee te slepen, dus ik ga het gewoon weer proberen. Ik zou graag weer fit genoeg zijn om 10 km te kunnen rennen, maar eerst maar die eerste vijf behalen. 

Vandaag bij de bootcamp een hele overwinning op mezelf behaald. Er was een oefening met een Trx band die de vorige keren steeds te zwaar voor me was omdat de belasting teveel uit mijn armen moest komen door een gebrek aan kracht in de buikspieren. Ik zag dat we die oefening weer moesten doen, ik dacht “kak dat kan ik niet” en ben ben het toch gaan doen .. en … het lukte!!!! En het was niet eens heel lastig terwijl ik de vorige keer continu op mijn snuit viel. 

@bailey26 veel sterkte met het fertiliteitstraject gewenst!! Ik vond het destijds fysiek en emotioneel heel zwaar had ook veel last van de hormonen en alle bijwerkingen. Ik gun je dat jullie er goed doorkomen. Voel je vrij om te delen. 

@missbobby dat klinkt als een goede routine. Doe je dat thuis? Vind je het ook leuk? 
@dorestad begin je voor jezelf duidelijk te krijgen wat je naast het wandelen wil gaan oppakken en waar? Hoe is het verder met je?

veel plezier op het feestje envelop. 
Jij bent ook weer druk bezig Friezinnetje. Is er inmiddels een datum voor de operatie gepland?

Nee helaas nog geen datum bekend. In de appgroep werd er van de week gedeeld dat het deze week bekend zou worden, er had iemand gebeld met het ziekenhuis, maar dat is niet gebeurd. Had er ook nog niet op gerekend, en moet as woensdag naar de cardioloog, daarna mogen ze wel bellen
En wat goed dat je weer gaat hardlopen! Is helemaal niks voor mij. Mss een 35 jaar terug wel eens gedaan, maar dan was het halverwege even een shagje roken  

Super Ninoea dat je dit gaat proberen.  Ik lees graag of dit door betere spieren ook beter gaat.  Hardlopen blijft gewoon een blessuregevoelige sport (mijn eega loopt via principes van chi running,  dat gaf hem minder blessures). TRX is pittig he.  En veelzijdig. Ik heb er 1 thuis die ik weer wat vaker wil inzetten.  Je kunt er volledige workout mee doen. 
Ik ga in mijn dorp plus bij de dorpen dichtbij een aantal proeflessen yoga,  yin yoga en Pilates proberen.  Eens kijken wat het beste bevalt,  niet alleen qua oefeningen maar ook qua tijdstip.  Ma en vrijdag vallen af en de avonden ook.  Dat zal na 4 oktober zijn. Dan lopen we weer in het gareel 

@Ysenda Nog gefeliciteerd! 
@Bailey Veel sterkte tijdens het proces!
@Dorestad Geniet van je proeflessen, ik hoop dat er wat voor jou bijzit. Zelf hou ik heel veel van yoga en pilates, maar een goede leraar maakt echt het verschil.

@Envelop Veel plezier! Ben jaloers!
Op werkdagen krijg ik mijn stappen door kind lopend te brengen/halen en zelf naar mijn werk te lopen. En bij ieder een-op-een-overleg stel ik voor om er een wandeloverleg van te maken (ik haat onze bedompte, grauwe vergaderkamers - echt alleen bij groepen of als iets vertrouwelijk is). Ik moet ook vaak naar andere afdelingen/belanghebbenden op loopafstand. Tikt alles bij elkaar lekker aan!

Gisteren dag vol grote overleggen op onze eigen locatie en daardoor blijven hangen op 6.000 stappen. 's Avonds niet overdreven veel gegeten en maar één glas wijn, maar toch slecht geslapen. Ach, hopelijk straks in de auto of het vliegtuig wat inhalen. Heel veel zin in mijn vakantie! Fijn weekend allemaal!

Goede start van de dag gehad, ik heb al een rondje gelopen. ong 20 minuten gelopen, was nu nog niet zo warm, dus lekker even

alhambra

alhambra

21-09-2024 om 23:02 Topicstarter

Ai ai ai! Net gewogen en 0,5 boven van wat ik acceptabel vind.  Ik wil dit jaar -3  (het liefst -5) afvallen en ik zit nu op +0,5 van mijn gewicht in januari. 

Ik moet dus aan de bak zodat het niet verder oploopt.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.