Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


yette

yette

20-09-2024 om 14:41 Topicstarter

Ik ga bij mijn Nederlandse vriendin eten, we gooien onze restjes bij elkaar: wat droge worst, makreelballen, kaasje, olijven, druiven, salade met kip. Morgen naar huis, de lol is er voor mij even vanaf   

(maar, hé, we zitten sinds dinsdag al in de verlenging, dus het werd ook tijd)

Sterkte Yette, niet leuk dit .

Een prangende vraag voor de airfryer-bezitters onder jullie. Vanmiddag heb ik er een gekocht (waanzinnige aanbieding bij de Hyper U). Het is een klein modelletje van 3,5 liter, want we zijn maar met z'n tweetjes. Helaas is de handleiding van Moulinex naadje.
Hoe bakken jullie diepvriespatat/friet? Die zak uit de vriezer moet eindelijk op, want hij ligt me danig in de weg. Gebruiken jullie olie, en zo ja, hoeveel? Moet het roostertje er in of juist niet? Op de pan staat dat het 25-30 minuten op 180 moet, maar dat lijkt me zooo lang! Airfryen voor dummies dus . Help???

yette schreef op 20-09-2024 om 09:27:

Nou ja, hoe ik er terecht kwam: ik liep over een breed pad steil omhoog vanaf de andere kant van de rivier. Ken dat pad al 37 jaar, loop het zelfs 's nachts. Op dat pad struikelde ik voorover over een waterslang die er ook al eeuwen ligt (maar steeds ergens anders) waarbij ik mijn ene hand en andere elleboog flink bezeerde. Ik kwam daardoor moeilijk overeind en kukelde vervolgens achterover naast het pad. Moet er erg suf uit hebben gezien. En zo voel ik me ook ...

Wat een pure horror! Ik snap dat je het even voor gezien houdt.

Moosey schreef op 19-09-2024 om 21:43:

Yette

En ook één voor Toetie

Dank je!

Dewi-Sri2 schreef op 20-09-2024 om 16:29:

Sterkte Yette, niet leuk dit .

Een prangende vraag voor de airfryer-bezitters onder jullie. Vanmiddag heb ik er een gekocht (waanzinnige aanbieding bij de Hyper U). Het is een klein modelletje van 3,5 liter, want we zijn maar met z'n tweetjes. Helaas is de handleiding van Moulinex naadje.
Hoe bakken jullie diepvriespatat/friet? Die zak uit de vriezer moet eindelijk op, want hij ligt me danig in de weg. Gebruiken jullie olie, en zo ja, hoeveel? Moet het roostertje er in of juist niet? Op de pan staat dat het 25-30 minuten op 180 moet, maar dat lijkt me zooo lang! Airfryen voor dummies dus . Help???

geen olie, gewoon in het mandje. Ik doe het ong 8 min op 180 graden. Tussendoor even omschudden. 

Dank Friezinnetje, ik ga het gewoon proberen. Mocht het toch te kort zijn (die fryer van mij zal wel niet al te veel vermogen hebben), dan kan ik het er altijd nog even in laten.

Ik heb hem eigenlijk alleen gekocht omdat ik hier alleen in de zomer als het heeeel mooi weer is, op het balkon iets kan frituren. Echtgenoot heeft een gruwelijke hekel aan frituurlucht in huis en eerlijk gezegd, ik word er ook niet heel enthousiast van.

Nog zo'n vraag, want daar vroeg hij gelijk naar: kan je er ook inktvisringen in bakken? Daar zouden we heel gelukkig van worden.

Ik doe friet 12 minuten op volgens mij zelfs 200 graden. Dat is wat op de verpakking staat. De pan is dan niet helemaal vol, dus iets langer (15 minuten) is dan beter wss. Is wel een Philips airfryer. Inktvisringen kunnen volgens mij ook wel. Oven/airfryer friet, snackjes, ringen etc. geven wel een veel beter resultaat dan friet e.d. wat daar niet voor gemaakt is. Daar let ik wel altijd op bij aankoop.

Dewi-Sri2 schreef op 20-09-2024 om 17:25:

Dank Friezinnetje, ik ga het gewoon proberen. Mocht het toch te kort zijn (die fryer van mij zal wel niet al te veel vermogen hebben), dan kan ik het er altijd nog even in laten.

Ik heb hem eigenlijk alleen gekocht omdat ik hier alleen in de zomer als het heeeel mooi weer is, op het balkon iets kan frituren. Echtgenoot heeft een gruwelijke hekel aan frituurlucht in huis en eerlijk gezegd, ik word er ook niet heel enthousiast van.

Nog zo'n vraag, want daar vroeg hij gelijk naar: kan je er ook inktvisringen in bakken? Daar zouden we heel gelukkig van worden.

even kijken naar de kleur. Als ik het 15 min op 200 graden zou doen, dan is mijn patat zeeeeer doorbakken zeg maar. 

Iets met courgette. Ik twijfel tussen boekweit of volkoren pasta erbij. 

Yette, hopelijk toch een fijne laatste avond en Toetie ook sterkte!

yette

yette

20-09-2024 om 18:18 Topicstarter

Dankjulliewel allemaal! 
Vandaag hard gewerkt, maar ik heb mijn olijfgaard winterklaar! Dus kan vanavond en morgenvroeg rustig aan doen   

Hier ook bezig met  snoeien etc....Het was deze week een keer 4 graden s'nachts....

Maak vanavond koningsberger klopse... is een gehaktbal met kappertjes. In een witte wijn roomsaus.

Vandaag wordt het onderweg-eten, en ik moet een beetje kcal ‘inhalen’ dus ik heb een soort picknick bedacht van worst, kaas, gemengde noten, zeewiercrackers, chips, druiven, banaan en een thermos met pompoensoep, thermos thee, thermos whey Cappuccino. En nu zit ik hier te wachten tot mijn vriend ook eens klaar is, die langslaper staat nog wakker te worden onder de douche. Heb ik allang gedaan na het sporten vanmorgen. Fijne dag allemaal 

Jeetje Yette wat een verhaal joh! Snap dat de lol er een beetje vanaf is, goede reis naar huis!

Wij eten vanavond broodje shoarma, van kippendij, ui, paprika en shoarma kruiden. Dit gaat in pita broodjes met sla, Knoflooksaus en shoarmasaus. Lekker!

Morgen weet ik het niet. Ik haal denk ik een bakje hemelse kip uit de vriezer, tagliatelle erbij. Ik loop de Dam tot Dam en start pas laat, dus tegen 18.30u thuis pas denk, dus snel, makkelijk en voedzaam is belangrijk. 

Succes alvast, Jynta! 

Wij zijn bij de 80e airdropping in Ede geweest, nu eigenlijk geen zin meer om te koken. Man staat nu in de Jumbo verse pizza's te vergelijken welke het meeste vlees bevat. Prima joh. Ik heb wel gevraagd of hij er rucola en mozzarella bij wil halen voor een excuussalade. Zoon krijgt aardappelpuree met worteltjes. 

afrodite05 schreef op 21-09-2024 om 17:40:

Succes alvast, Jynta!
.

Dank! Ben prima getraind, maar zie toch een beetje op tegen de warmte. Heb hem al 2x eerder gelopen, 2x in de zeikregen, dus een keer droog is ook wel fijn. Al was 10 graden koeler nóg fijner geweest.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.