Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


Jee yette, wat zal je geschrokken zijn! 

(om deze post nog on topic te maken, er zit geen tonijn in mijn salade van vanavond maar wel ansjovisfilets, lekker!)

Yette sterkte! 🌸 Wat erg dat je nog een uur moest wachten. Ik hoop dat je niet alleen was.

Vanavond een simpele salade met rucola, rode biet in blokjes, geitenkaas en falafel. Geen zin om echt te koken.

Oei Yette! Wat een schrik 

Oja eten, ik heb ook geen trek, na een CT met contrastrommel, blegh zeg. Het gaat weer over weet ik uit ervaring. Ik heb een cappuccino en een avocadosmoothie naar binnen weten te werken. Morgen beter. 

yette

yette

19-09-2024 om 19:57 Topicstarter

Ik was wel alleen  Probeerde zelf los te komen, maar gleed daardoor juist verder naar beneden. Roepen leverde niks op. Gelukkig had ik mijn telefoon in mijn kontzak en niet -zoals altijd- in mijn rugzak. Ik heb dus zelf om hulp gebeld. 

yette schreef op 19-09-2024 om 19:57:

Ik was wel alleen Probeerde zelf los te komen, maar gleed daardoor juist verder naar beneden. Roepen leverde niks op. Gelukkig had ik mijn telefoon in mijn kontzak en niet -zoals altijd- in mijn rugzak. Ik heb dus zelf om hulp gebeld.

Jee wat heftig! En wat goed van je telefoon in je kontzak! Los van de schaafwonden en kneuzingen zal het er ook echt inhakken wat er gebeurd is, plus dat je een uur moest wachten. Op zo’n moment duurt een uur voor je gevoel wel drie uur.

Zo fijn voor je dat je weer thuis bent, ik hoop dat je snel opknapt 💕

he bah wat schrikken Yette, beterschap

Yette

En ook één voor Toetie

yette

yette

19-09-2024 om 22:31 Topicstarter

Vanavond apéro en bbq bij de buren. 

Jee Yette!!!
( Ik ben nog steeds op vakantie en lees maar sporadisch hier)

Yette, wat haal je nou dan weer uit ?? Hoe raakte je in dat ravijn verzeild? Met mijn mega-hoogtevrees is dat mijn ultieme nachtmerrie, dus ik hoop dat het weer een stuk beter met je gaat! Pas op jezelf hoor!

Onze lunch was wisselend: het voorgerecht was erg mwah: rare, zogenaamd crispy geitenkaas met een nergens op slaand garnituur voor echtgenoot (het smaakte nog het meeste naar vis) en gewoon slechte gerookte zalm voor mij: uitgedroogd en taai. De hoofdgerechten waren goed: voor echtgenoot heel goede magret de canard en voor mij gamba's met choziro. Maar wel porties voor fanatieke bouwvakkers: niet overheen te kijken, zo groot. Voor mij was de helft al te veel geweest. Jammer. Wel perfecte pasta erbij. Dessert was niet meer aan de orde na deze hoeveelheid.

Wij vragen ons wel af: waarom kunnen Fransen toch geen friet/patat bakken? Slappe slierten vettigheid, zoals overal in deze regio. Is het elders beter? En waar dan? Wij hebben het nog niet ontdekt. Het is dat dit terras op zomerse dagen zo hemels is; op mindere dagen gaan wij weer lekker naar ons dorps"kroegje", waar een bevlogen chef in de keuken staat en de enthousiaste bediening Frans spreekt zonder onbegrijpelijk accent .

yette

yette

20-09-2024 om 09:27 Topicstarter

Nou ja, hoe ik er terecht kwam: ik liep over een breed pad steil omhoog vanaf de andere kant van de rivier. Ken dat pad al 37 jaar, loop het zelfs 's nachts. Op dat pad struikelde ik voorover over een waterslang die er ook al eeuwen ligt (maar steeds ergens anders) waarbij ik mijn ene hand en andere elleboog flink bezeerde. Ik kwam daardoor moeilijk overeind en kukelde vervolgens achterover naast het pad. Moet er erg suf uit hebben gezien. En zo voel ik me ook ...



Wij hebben vandaag een drukke dag, iets met een auto naar de garage die op een onhandig tijdstip opgehaald moet worden, precies in onze spits. Dus ik ga redelijk op tijd aardappels schillen voor aardappelpuree en daarbij gaat rodekool (mogelijk maak ik er rodekoolstamppot van) met wat gehaktballen. Oh en er kan een schep zelfgemaakte appelmoes bij. Zal zoon blij mee zijn.

in de voordeelbak bij de jumbo vond ik een bakje met gevulde ravioli met tomaat/aubergine/kaas dus dat eet ik vanavond met een salade erbij. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.