Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


Dewi-Sri2 schreef op 08-09-2024 om 11:38:

[..]

Wat een opluchting, iemand die weer eens normaal 'uit eten' zegt, in plaats van dat onnozele 'uiteten'. Ik weet dat het verspilde energie is en dat taal "leeft", maar het irriteert me mateloos . Dank Dolf!

Ik was me er niet van bewust dat uit eten uiteten een ding was maar graag gedaan 

Hier vanavond  volkoren pannenkoeken, met oa spek en stroop en natuurlijk ook met kaas. 

@Dolfje: Ik vind het woord uiteten ook stom, ik lees dat altijd als ui-teten. 

Gister moest ik pizza s bakken op werk, dat ging weer leuk. Ik at wat stukjes pizza en linzensalade.
Vanavond eten we bij bejaarde vriendin, in elk geval lamsfilet en cantharellen. K denk gebakken aardappeltjes erbij en een groentestoofje.

Wij gaan vanavond uit eten, weet nog niet wat ik pak 

Vanavond maar weer eens een saai maandags avg-tje. Snijbonen,  aardappelen uit de airfryer en een vega schnitzel 

Wij eten een Spaanse salade, het Spaanse zit met name in de Chorizo, olijven en ansjovis. Verder gegrilde paprika, uiringen, peterselie, bladselderij, romaine. Vinaigrette met knoflook. Ik bak er cornbread bij. Dan wordt t fusion volgens mij!

rijst met kip kerrie djawa. Met wat komkommersalade of zo. 

Ik heb een k&k ovenschaal kip tandoori uit de diepvries getrokken. Daar gaan rijst en erwtjes bij, plus wat tomaatjes voor de liefhebber (zoon). 

Wat een puindag! We gaan verbouwen, dus moesten we een hoop dingen gaan uitzoeken in de hoofdstad van ons departement. Haastig even een Signorriza (het restaurant van E. Leclerc) ingedoken voor een snelle lunch. Echtgenoot pizza, ik een beetje calamares. En de rest van de middag zijn we samen met onze lieve vriendin hier bezig geweest gaten te vinden in de Franse bureaucratie, om tenminste de opbrengst van onze zonnepanelen over het afgelopen jaar te kunnen factureren. Daar hebben we morgen slechts één dag voor, en we zitten tussen hangen en wurgen in. We moeten een Franse bankrekening  hebben om te laten storten (terwijl al onze kosten zonder problemen afgeschreven worden van onze Nederlandse rekening). Ik kan geen snelle Franse rekening online openen omdat ik geen Franse smartphone heb, alleen zo'n lullig telefoontje met alleen SMS. We komen alleen maar kippen en eieren tegen, vreselijk. Morgen weer bellen dus, echt mijn hobby .

Maar goed, leve de lunch dus. Vanavond tomatenbroodjes, misschien verzin ik er nog wat bij. Ik heb tot mijn verbijstering beschuit gevonden bij de Hyper U en ik kon het niet laten liggen. Misschien is het niks, maar dat zien we dan wel. Morgen wordt het crisis, dus ik denk niet dat ik veel eet dan.

Dewi:  wij hadden een tweede huis in Frankrijk, verkocht in 2005, en wij konden zonder postrekening helemaal niets doen in Frankrijk.. Of voor het aanleggen van internet, of de water rekening, kon alleen maar met een rekening bij een franse bank....

Oh, en hier was het spaghetti bolognaise vanavond.

yette

yette

09-09-2024 om 19:50 Topicstarter

Ik wilde iets met rijst maken, maar toen ik een pannetje water ging halen, stond er ineens een koe naast m'n caravan  Zo'n prachtige beige met flinke horens. Ik had haar niet gehoord. Geen idee hoe lief ze zonder hek zijn? Dus na een kort eenzijdig gesprek op afstand waar ze niet op reageerde en een foto waarvoor ze toch prachtig poseerde, ben ik in de auto gestapt en naar mijn boer gereden om te vragen van wie die koe was. De buurboer werd gebeld en bleek gelukkig niet ver te wonen (6 km). Die is gekomen en heeft haar terug naar de kudde die sinds gisteren hier naast staat, geloodst. Ging heel soepel. Dat had ik misschien ook wel zelf gekund. 
Anyway. Na dat grootse avontuur had ik zin in rosé en na de rosé had ik geen zin meer om echt te koken   
Dus het werd een 10-minuten maal: salade, twee merguez en toe wat druiven en tomme de brebis (= harde schapenkaas, want ja, ik eet graag kaas!).
Dus 

yette schreef op 09-09-2024 om 19:50:

Ik wilde iets met rijst maken, maar toen ik een pannetje water ging halen, stond er ineens een koe naast m'n caravan Zo'n prachtige beige met flinke horens. Ik had haar niet gehoord. Geen idee hoe lief ze zonder hek zijn? Dus na een kort eenzijdig gesprek op afstand waar ze niet op reageerde en een foto waarvoor ze toch prachtig poseerde, ben ik in de auto gestapt en naar mijn boer gereden om te vragen van wie die koe was. De buurboer werd gebeld en bleek gelukkig niet ver te wonen (6 km). Die is gekomen en heeft haar terug naar de kudde die sinds gisteren hier naast staat, geloodst. Ging heel soepel. Dat had ik misschien ook wel zelf gekund.
Anyway. Na dat grootse avontuur had ik zin in rosé en na de rosé had ik geen zin meer om echt te koken
Dus het werd een 10-minuten maal: salade, twee merguez en toe wat druiven en tomme de brebis (= harde schapenkaas, want ja, ik eet graag kaas!).
Dus

Wat zei je tegen die koe? Ik maak gehakt van je als je nu niet weggaat? 

ToetieToover schreef op 09-09-2024 om 21:51:

[..]

Wat zei je tegen die koe? Ik maak gehakt van je als je nu niet weggaat?

De kalveren van de Limousinkoeien hier staan regelmatig op ons tuinpad, zo geweldig. Maar ja, die hebben geen horens. Wel heel schattig.
De laatste keer dat ik doodsangsten heb uitgestaan was op de Rozendaalse Hei bij Arnhem, toen echtgenoot op de horens genomen werd door een jolige jonge Schotse hooglander. Het ging echt niet hard, het was echt een spelletje van : wie is hier de baas, maar heel erg leuk vond ik het niet. Echtgenoot wel.

Ted, op die Franse rekening moeten we maar wat vinden.  Er zijn, zeker in deze streek, talloze mensen die geen smartphone hebben, zelfs geen PC. Hoe regelen die hun leven in vredesnaam? We hebben nog een hoop te leren. We komen dan wel niet in aanmerking voor 'Ik vertrek', maar dat betekent nou ook weer niet dat we nooit op rare toestanden stuiten.

O ja, vanavond zijn we blijven steken in de tomatenbroodjes. Na de lunch vond ik dat ook prima. Voor echtgenoot ook, want die heeft de laatste tijd te veel last van zijn maag en ingewanden naar mijn zin. Nou nog zien dat ik hem naar de specialist krijg in Nederland over een week of wat.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.