Eten
redbulletje
06-09-2021 om 14:11
Laos vind ik heerlijk en kruid er m'n scampi's wel 'ns mee. Maar bij mij mag er dan weer geen koriander op m'n eten zitten en olijven/olijfolie evenmin.
rionyriony
06-09-2021 om 14:45
redbulletje schreef op 06-09-2021 om 14:11:
Laos vind ik heerlijk en kruid er m'n scampi's wel 'ns mee. Maar bij mij mag er dan weer geen koriander op m'n eten zitten en olijven/olijfolie evenmin.
Gemalen koriander hoort er helemaal bij maar blad vind ik niet erg lekker. Verse Laos, een klein schijfje (je moet het niet op je bord krijgen) proef ik niet zo. De hoeveelheid poeder in recepten is me gauw teveel.
Duiveninhetnieuws
06-09-2021 om 15:36
Ik ben altijd jaloers op mensen die lekker zulke gerechten kunnen klaarmaken. Bij mij is nog nooit bv een Indiase curry lekker geworden, terwijl ik in de plaatselijke Kohinoor m’n vingers erbij aflik. Iemand nog tips?
Herfstappeltaart
06-09-2021 om 15:37
Duiveninhetnieuws schreef op 06-09-2021 om 15:36:
Ik ben altijd jaloers op mensen die lekker zulke gerechten kunnen klaarmaken. Bij mij is nog nooit bv een Indiase curry lekker geworden, terwijl ik in de plaatselijke Kohinoor m’n vingers erbij aflik. Iemand nog tips?
De kruidenmixen van Jonnie Boer!
redbulletje
06-09-2021 om 15:38
Voor een Thaise curry gebruik ik als basis Blue Elephant, dat vind ik echt erg goed gelijken.
Duiveninhetnieuws
06-09-2021 om 15:39
Herfstappeltaart schreef op 06-09-2021 om 15:37:
[..]
De kruidenmixen van Jonnie Boer!
Welke raad je aan? Ik heb de madras, smaakt bij mij naar, tja, ik weet niet, niet lekker in ieder geval. Misschien gebruik ik t verkeerd…
Herfstappeltaart
06-09-2021 om 15:40
Duiveninhetnieuws schreef op 06-09-2021 om 15:39:
[..]
Welke raad je aan? Ik heb de madras, smaakt bij mij naar, tja, ik weet niet, niet lekker in ieder geval. Misschien gebruik ik t verkeerd…
Niet? O die vind ik heerlijk juist.
Duiveninhetnieuws
06-09-2021 om 15:42
Herfstappeltaart schreef op 06-09-2021 om 15:40:
[..]
Niet? O die vind ik heerlijk juist.
Het is onderhand wel erg off topic, maar hoe doe jij het? Eerst aanfruiten en dan?
Herfstappeltaart
06-09-2021 om 15:46
Duiveninhetnieuws schreef op 06-09-2021 om 15:42:
[..]
Het is onderhand wel erg off topic, maar hoe doe jij het? Eerst aanfruiten en dan?
Ik doe maar wat haha. Als ik curry maak met kip fruit ik een uitje, bak ik de kipfilet bruin en strooi er daarna wat specerijen over die ik even meebak. Dan komt er meer smaak en geur vrij.
Verder ligt het erg aan je recept natuurlijk. Ik heb een recept met kipfilet, uitje en schijfjes appel. Afgemaakt met kokosmelk.
Duiveninhetnieuws
06-09-2021 om 15:47
Herfstappeltaart schreef op 06-09-2021 om 15:46:
[..]
Ik doe maar wat haha. Als ik curry maak met kip fruit ik een uitje, bak ik de kipfilet bruin en strooi er daarna wat specerijen over die ik even meebak. Dan komt er meer smaak en geur vrij.
Verder ligt het erg aan je recept natuurlijk. Ik heb een recept met kipfilet, uitje en schijfjes appel. Afgemaakt met kokosmelk.
Klinkt lekker! Toch maar weer eens een poging wagen.
LydiaDietz
06-09-2021 om 16:06
Ik baal weleens dat ik uit een oer-hollandse familie kom zonder rijke eettradities. Ik heb zelf heel veel kookboeken en weet mijn weg naar het specerijenrek te vinden. Maar ik had graag een moeder of oma gehad die met mij Surinaamse bami zou maken, of lekkere curries, of hele rijsttafels.
En dan met heel de familie aan tafel.
Wie wil mij adopteren? 😜
er.is.maar.1.Pino
06-09-2021 om 16:12
Duiveninhetnieuws schreef op 06-09-2021 om 15:36:
Ik ben altijd jaloers op mensen die lekker zulke gerechten kunnen klaarmaken. Bij mij is nog nooit bv een Indiase curry lekker geworden, terwijl ik in de plaatselijke Kohinoor m’n vingers erbij aflik. Iemand nog tips?
The curry guy- kookboek. Maar wees gewaarschuwd: Indiaas koken is enorm complex en tijdrovend
Herfstappeltaart
06-09-2021 om 16:19
er.is.maar.1.Pino schreef op 06-09-2021 om 16:12:
[..]
The curry guy- kookboek. Maar wees gewaarschuwd: Indiaas koken is enorm complex en tijdrovend
Ik denk dat Nederlanders gewoon hun eigen versie koken van Indiaas getinte gerechten hoor. Kip Tandoori wordt hier ook niet in een echte Tandoori-oven gemaakt hè.
er.is.maar.1.Pino
06-09-2021 om 16:22
Ik houd erg van mantu/mantoe (Afghaanse dumpling), spekkoek, rendang, rogan josh, biltong (Zuid-Afrikaans gedroogd vlees) en thom ka soep. Eigenlijk alles wat lekker kruidig is zonder dat de blaren op je tong schieten
Moxxie
06-09-2021 om 16:31
Als je de kruiden van Jonnie Boer wilt gebruiken maar niet weet hoe, dan zoek je iets uit en zoek je recepten erbij op de Allerhande site, superhandig.
https://www.ah.nl/allerhande/recepten-zoeken?query=Euroma%20Jonnie%20boer%20ras%20el%20hanout
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.