Eten Eten

Eten

AcceptableReindeer64

AcceptableReindeer64

05-09-2021 om 16:20

Maaltijden uit niet-Nederlandse culturen


Laos vind ik heerlijk en kruid er m'n scampi's wel 'ns mee. Maar bij mij mag er dan weer geen koriander op m'n eten zitten en olijven/olijfolie evenmin. 

redbulletje schreef op 06-09-2021 om 14:11:

Laos vind ik heerlijk en kruid er m'n scampi's wel 'ns mee. Maar bij mij mag er dan weer geen koriander op m'n eten zitten en olijven/olijfolie evenmin.

Gemalen koriander hoort er helemaal bij maar blad vind ik niet erg lekker. Verse Laos, een klein schijfje (je moet het niet op je bord krijgen) proef ik niet zo. De hoeveelheid poeder in recepten is me gauw teveel.

Ik ben altijd jaloers op mensen die lekker zulke gerechten kunnen klaarmaken. Bij mij is nog nooit bv een Indiase curry lekker geworden, terwijl ik in de plaatselijke Kohinoor m’n vingers erbij aflik. Iemand nog tips?

Duiveninhetnieuws schreef op 06-09-2021 om 15:36:

Ik ben altijd jaloers op mensen die lekker zulke gerechten kunnen klaarmaken. Bij mij is nog nooit bv een Indiase curry lekker geworden, terwijl ik in de plaatselijke Kohinoor m’n vingers erbij aflik. Iemand nog tips?

De kruidenmixen van Jonnie Boer!

Voor een Thaise curry gebruik ik als basis Blue Elephant, dat vind ik echt erg goed gelijken. 

Herfstappeltaart schreef op 06-09-2021 om 15:37:

[..]

De kruidenmixen van Jonnie Boer!

Welke raad je aan? Ik heb de madras, smaakt bij mij naar, tja, ik weet niet, niet lekker in ieder geval. Misschien gebruik ik t verkeerd…

Duiveninhetnieuws schreef op 06-09-2021 om 15:39:

[..]

Welke raad je aan? Ik heb de madras, smaakt bij mij naar, tja, ik weet niet, niet lekker in ieder geval. Misschien gebruik ik t verkeerd…

Niet? O die vind ik heerlijk juist.

Herfstappeltaart schreef op 06-09-2021 om 15:40:

[..]

Niet? O die vind ik heerlijk juist.

Het is onderhand wel erg off topic, maar hoe doe jij het? Eerst aanfruiten en dan?

Duiveninhetnieuws schreef op 06-09-2021 om 15:42:

[..]

Het is onderhand wel erg off topic, maar hoe doe jij het? Eerst aanfruiten en dan?

Ik doe maar wat haha. Als ik curry maak met kip fruit ik een uitje, bak ik de kipfilet bruin en strooi er daarna wat specerijen over die ik even meebak. Dan komt er meer smaak en geur vrij.

Verder ligt het erg aan je recept natuurlijk. Ik heb een recept met kipfilet, uitje en schijfjes appel. Afgemaakt met kokosmelk.

Herfstappeltaart schreef op 06-09-2021 om 15:46:

[..]

Ik doe maar wat haha. Als ik curry maak met kip fruit ik een uitje, bak ik de kipfilet bruin en strooi er daarna wat specerijen over die ik even meebak. Dan komt er meer smaak en geur vrij.

Verder ligt het erg aan je recept natuurlijk. Ik heb een recept met kipfilet, uitje en schijfjes appel. Afgemaakt met kokosmelk.

Klinkt lekker! Toch maar weer eens een poging wagen.

Ik baal weleens dat ik uit een oer-hollandse familie kom zonder rijke eettradities. Ik heb zelf heel veel kookboeken en weet mijn weg naar het specerijenrek te vinden. Maar ik had graag een moeder of oma gehad die met mij Surinaamse bami zou maken, of lekkere curries, of hele rijsttafels. 
En dan met heel de familie aan tafel. 

Wie wil mij adopteren? 😜 

Duiveninhetnieuws schreef op 06-09-2021 om 15:36:

Ik ben altijd jaloers op mensen die lekker zulke gerechten kunnen klaarmaken. Bij mij is nog nooit bv een Indiase curry lekker geworden, terwijl ik in de plaatselijke Kohinoor m’n vingers erbij aflik. Iemand nog tips?

The curry guy- kookboek. Maar wees gewaarschuwd: Indiaas koken is enorm complex en tijdrovend 

er.is.maar.1.Pino schreef op 06-09-2021 om 16:12:

[..]

The curry guy- kookboek. Maar wees gewaarschuwd: Indiaas koken is enorm complex en tijdrovend

Ik denk dat Nederlanders gewoon hun eigen versie koken van Indiaas getinte gerechten hoor. Kip Tandoori wordt hier ook niet in een echte Tandoori-oven gemaakt hè.

Ik houd erg van mantu/mantoe (Afghaanse dumpling), spekkoek, rendang, rogan josh, biltong (Zuid-Afrikaans gedroogd vlees) en thom ka soep. Eigenlijk alles wat lekker kruidig is zonder dat de blaren op je tong schieten 

Als je de kruiden van Jonnie Boer wilt gebruiken maar niet weet hoe, dan zoek je iets uit en zoek je recepten erbij op de Allerhande site, superhandig.
https://www.ah.nl/allerhande/recepten-zoeken?query=Euroma%20Jonnie%20boer%20ras%20el%20hanout

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.