Eten Eten

Eten

Hoeveelheid eten

Ik ben erg benieuwd naar hoeveel jullie eten met een warme maaltijd. Dus hoeveel taco's per persoon, hoeveel aardappels/groente/vlees enz. 


gekruide krieltjes uit zo’n zakje: 250 gram
Groente, 200 gram ongeveer
Vlees, 100 gram
Rijst/pasta 75 gram (ongekookt gewogen)
Pastasaus: 75 gr vlees, kwart paprika, kwart bakje champignons, 1 ui, halve prei, 250 gram gezeefde tomaat, kruiden. 
tortilla’s: 2 goed gevulde met kip, gebakken groente, gezeefde tomaat en kruiden, kidneybonen.

aardappels 150 g ongekookt/ volkoren pasta 65 g ongekookt / zilvervliesrijst 60 g ongekookt / volkoren couscous 40g onbereid 

Groente 250-300 g
Vlees/vis 100g

Geen toetje, later op de avond fruit.
Geen sausjes of jus, behalve over de bloemkool

Pastasaus is meer groenten dan saus, dan gaat er een half bekertje crème fraiche door. Of 1 klein blikje tomatenpuree.

Taco's eet ik er 3 gevuld met een klein beetje gehakt (meestal vega), veel sla, bonen, wat avocado, tomaatjes en wat kaas. 

Fajita's 1 grote volkoren gevuld met hetzelfde als bij de taco's.

Ik heb een maatbeker van het voedingscentrum waarop staat hoeveel rijst en pasta je per persoon moet koken en daar hou ik me altijd aan. Ik eet dan iets minder, man iets meer. 
Groente: 200/250 gram en circa 125 gram vlees (niet dagelijks). 

Taco: 1 stuks. 2 als ik heel veel honger heb. Goed gevuld met kip, groente, kaas.
Gekookte aardappelen eet ik vrijwel nooit, hooguit een kleine. Gebakken krieltjes 2 opscheplepels. 

effe voor de zekerheid dat we het allemaal over hetzelfde hebben: een taco is zo'n krokant dubbel gevouwen ding van zo'n 10 cm doorsnede met ongeveer 1,5 cm ruimte er tussen. 🌮

Een fajita of wrap zijn er in 2 maten  maar zeker is dat ze slap zijn en 2* zo groot als een taco. Een veredelde pannenkoek.

1 taco lijkt mij erg weinig voor de gemiddelde volwassene hoe goed je 'm ook vuld. 1 fajita dan weer wel.

Ysenda schreef op 26-07-2023 om 01:29:

effe voor de zekerheid dat we het allemaal over hetzelfde hebben: een taco is zo'n krokant dubbel gevouwen ding van zo'n 10 cm doorsnede met ongeveer 1,5 cm ruimte er tussen. 🌮

Een fajita of wrap zijn er in 2 maten maar zeker is dat ze slap zijn en 2* zo groot als een taco. Een veredelde pannenkoek.

1 taco lijkt mij erg weinig voor de gemiddelde volwassene hoe goed je 'm ook vuld. 1 fajita dan weer wel.

Hm ja, nu je het zegt. Dan eet ik altijd 1 wrap en eet ik nooit taco's 🤗

Ik ben niet zo'n grote liefhebber van groenten en die eet ik niet elke dag. Vaak neem ik een verse fruitsalade bij gebakken aardappelen of erwtjes of witte bonen. Als ik groenten eet is dat zo'n 100 a 150 gram bij de warme maaltijd. Op brood eet ik vaak kaas met tomaat of komkommer maar ik eet maar 1 of 2 boterhammen per dag. Brood zonder tomaat of komkommer vind ik eigenlijk lekkerder. Aardappelen 200 gram. Ben wel een echte liefhebber van vlees en dan neem ik een flink stuk. Gehaktballen of slavinken neem ik er 2. Als ik nasi of bami eet dan wel een flink bord met nog iets van een vleesgerecht erbij. 

Ongeveer 200 gram aardappelen. Ik schil een pond voor 2 personen maar daar gaan natuurlijk de schillen vanaf. Ongeveer 200 gram groente, klein gehaktballetje of halve (grote biologische) kipfilet. Of 2 eieren of noten of...of...
Geroosterde aardappels uit de oven worden er meestal wel wat meer. 
Taco's eten we nooit maar wraps eet ik er twee van, (met moeite) , gevuld met kidneybonen, mais en tomaten. Kaas erover.
Ik vind het moeilijk om exacte hoeveelheden aan te geven.

Ik heb geen idee, hou geen hoeveelheden bij. Bij taco’s heb ik altijd die kleine tubs. Daar eet ik er 6 van. Doe er dan creme fraiche, ijsbergsla, mengsel van gehakt/kidneybonen/mais in, tomaten in blokjes er op, salsasaus en geraspte kaas. Wraps eet ik er 3 van meestal. 
Bij a/g/v is het gewoon 1 stukje vlees, aardappeltjes en een paar lepels groente. Lasagne maak ik in een ovenschaal van 4 liter. Dan eet ik iets meer dan een kwart. 

pp : 250-300 gram groente / 200 gram aardappeltjes / visje of (vega ) burger .  Pasta/ rijst  75-80 gram  met 3 grote lepels saus ( 400 gram groente door de saus ) . Taco's nooit . Pannenkoeken ( boekweit meel )  3-4  .

Groenten 200-300 g
Vis, vlees, wild en gevogelte 75 a125 g afhankelijk of het ergens doorzit of dat ik het los eet.
Eieren 2 stuks
Kaas 50-75 g
Pasta 40 g, rijst 50g, aardappels en krieltjes 200g
Ik eet per week  2 keer vlees, vega en vis de zevende dag wisselt per week.

Ik bak regelmatig een hartige taart en gevuld brood hoeveel ik daarvan eet vind ik moeilijk in te schatten.

Taco eet ik zelden.

Tuinfluiter schreef op 26-07-2023 om 09:02:

Groenten 200-300 g
Vis, vlees, wild en gevogelte 75 a125 g afhankelijk of het ergens doorzit of dat ik het los eet.
Eieren 2 stuks
Kaas 50-75 g
Pasta 40 g, rijst 50g, aardappels en krieltjes 200g
Ik eet per week 2 keer vlees, vega en vis de zevende dag wisselt per week.

Ik bak regelmatig een hartige taart en gevuld brood hoeveel ik daarvan eet vind ik moeilijk in te schatten.

Taco eet ik zelden.

Hartige taart maak ik ook regelmatig. Met prei, doperwtjes, melk eieren en feta of geitenkaas. Daar eet ik drie-achtste van op.

Vlees 2x per week (meestal 1x rundergehakt in de vorm van een balletje/hamburger zelfgemaakt of door de pastasaus) en 1 keer een halve biologische kipfilet. 1x Vis en de rest van de week vegetarisch.

Nasi maak ik voor 2 personen met een doos verse nasigroente (kool, taugé enz.). Vegetarisch met pinda's . Verder eet ik zelden rijst.

Bruine bonen met prei, mosterd, gebakken appel, piccalilly.

Mijn bord ligt nooit helemaal vol, dat kan ik niet op.


Mag ik vragen wat jullie voor vis eten? (vind je dat goed Friezinnetje?)
Ik kom niet verder dan een stukje gebakken zalm, vissticks of een stukje gebakken kabeljauw.

Herfstappeltaart schreef op 26-07-2023 om 09:17:

[..]

Hartige taart maak ik ook regelmatig. Met prei, doperwtjes, melk eieren en feta of geitenkaas. Daar eet ik drie-achtste van op.

Vlees 2x per week (meestal 1x rundergehakt in de vorm van een balletje/hamburger zelfgemaakt of door de pastasaus) en 1 keer een halve biologische kipfilet. 1x Vis en de rest van de week vegetarisch.

Nasi maak ik voor 2 personen met een doos verse nasigroente (kool, taugé enz.). Vegetarisch met pinda's . Verder eet ik zelden rijst.

Bruine bonen met prei, mosterd, gebakken appel, piccalilly.

Mijn bord ligt nooit helemaal vol, dat kan ik niet op.


Ik eet meestal een hele hartige taart.

Ook daar zeg even hoe groot je bakvorm is maakt nogal uit of die 15, 20, 24 of 30 cm is en de hoogte ook 2 of 5 cm hoog.

Mijn bakvorm is 12,5 cm diameter en 2cm hoog.

Herfstappeltaart schreef op 26-07-2023 om 09:18:

Mag ik vragen wat jullie voor vis eten? (vind je dat goed Friezinnetje?)
Ik kom niet verder dan een stukje gebakken zalm, vissticks of een stukje gebakken kabeljauw.

Hier vissticks, talapia, panga of tonijn (uit blik). Maar ik ben ook saai qua vlees, vaak kipfilet en gehakt. Maar dat is omdat ik vaak vega eet.

Avondmaal (nou ja, dat is mijn lunch):

Rijst/pasta/bulgur ed: 100-150 gram gekookt.

Groenten: minimaal 300 gram, vaak 2 verschillende groenten.

Vlees/vega: een ei, 50 gram vlees of een vegaproduct 60-80 gram.

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

26-07-2023 om 09:51

Taco's: geen idee. Ik gok twee
Wraps: twee behoorlijk gevuld
Pasta: ongeveer 125 gram pasta en ongeveer 200 gram saus (gok ik)
Traditioneel: 2 aardappelen, iets van 125 gram vlees, ongeveer 200-250 gram groente (gok ik)

In de regel is het ongeveer 1 bord met eten. Of 1½ kom van 400 ml. Soms 1½ bord als ik echt trek heb of als het echt lekker is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.