Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

Amerikaanse presidentsverkiezingen 2024


Buiten de dingen die al genoemd zijn, wat ik ook goed vind aan Democraten: 

-Stoppen van zogenaamde junk fees en andere kosten die bedrijven/banken opleggen aan de gemiddelde mens: 
https://www.americanbanker.com/list/how-junk-fees-changed-since-bidens-last-state-of-the-union

-Beschermen van vakbonden
https://theconversation.com/bidens-labor-report-card-historian-gives-union-joe-a-higher-grade-than-any-president-since-fdr-228771
Het beschermen van werknemers tegen steeds machtiger wordende multinationals is voor mij een hoofdreden om voor de Democraten te zijn.

-Ervoor zorgen dat er meer banen komen. Er is zeer lage werkeloosheid nu, ondanks dat de VS tijdens Biden's jaren net uit een pandemie kwam. Er is bijvoorbeeld een deal gesloten om microchips weer in de VS te maken: 
https://www.nytimes.com/2024/03/20/us/politics/biden-chip-manufacturing.html

Ook veel aandacht voor banen in productiewerk:

https://www.wral.com/story/fact-checking-joe-biden-on-the-creation-of-800-000-manufacturing-jobs/21226800/

-Bouwen en vernieuwen van infrastructuur: 
https://www.reuters.com/world/us/bidens-infrastructure-law-has-begun-40000-projects-will-it-help-him-2024-2023-11-10/
Ik denk dat hier te weinig over gezegd is tijdens de Biden-jaren. Dit is uiterst belangrijk voor een goede economie, zeker in een land zo groot als de VS. Er worden bruggen verbeterd, tunnels gebouwd, wegen vernieuwd etc. Dit heeft ook voor meer werk gezorgd en gaat dat nog meer doen in de toekomst, juist ook voor mensen die met hun handen werken.

-Meer toegang tot birth control: 
https://www.upi.com/Top_News/US/2023/06/23/biden-executive-order-access-to-birth-control-contraception/7691687523035/ 
Er waren ook wat Republikeinen boos over, wat ik niet helemaal begrijp, want dat voorkomt natuurlijk abortussen.


-Geld naar groene energie: 
https://www.nytimes.com/2024/05/23/climate/the-biden-clean-energy-boom.html
Zelfs als je niks om het milieu geeft, denk ik dat het goed is voor de VS om minder afhankelijk te zijn van fossiele energiebronnen die ze ook nog vaak uit andere landen moeten halen.

-Biden bespaarde geld door niet te veel te veranderen aan vliegtuig verfkleuren. Trump wil dit weer omgooien:
https://www.defenseone.com/business/2023/03/biden-ditches-trumps-air-force-one-paint-scheme-classic-blue-and-white/383875/
Beetje vreemd verhaal vind ik zelf, maar klinkt als een soort ego-trip plan van Trump ter zijner glorie waar bijna niemand verder wat aan heeft, maar wel geld kost.

Er zijn nog veel meer dingen die de Biden/Harris administratie in mijn ogen goed heeft gedaan, waarvan ik het jammer vind dat er zo weinig aandacht voor is omdat er zoveel aandacht steeds is voor randzaken en soundbites. 

@kerstbeer, dikke  

kerstbeer schreef op 10-08-2024 om 14:50:

Veel van de standpunten waar de Republikeinen zogenaamd voor zijn, zijn dingen waar ze in praktijk niks voor doen of zelfs tegen werken.

....

Veel van hun mooi klinkende frasen blijken in de praktijk erg hol te zijn.

Het Huis en Senaat zijn de afgelopen jaren alleen maar bezig geweest met drama maken over de laptop van Hunter Biden en de nasleep van de oproer van 6 januari
Overal tegen stemmen en als een wet of regeling er dan toch door komt gaan ze daar in hun campagnes de credits voor nemen terwijl ze zelf tegen gestemd hebben,

Chantal2022 schreef op 10-08-2024 om 17:15:

[..]

Het Huis en Senaat zijn de afgelopen jaren alleen maar bezig geweest met drama maken over de laptop van Hunter Biden en de nasleep van de oproer van 6 januari
Overal tegen stemmen en als een wet of regeling er dan toch door komt gaan ze daar in hun campagnes de credits voor nemen terwijl ze zelf tegen gestemd hebben,

Ja. Dit is het inderdaad.

En als ze tegen een oplossing voor een probleem stemmen en het komt er niet door, dan gebruiken ze dat probleem tegen de zittende Democratische president.

Zilver_gray schreef op 10-08-2024 om 14:22:

[..]

Behalve dat Harris heeft aangegeven begaan te zijn met het Palestijnse volk, heb ik niks concreets kunnen vinden over Hamas. Ik moet je (voorlopig) een antwoord schuldig blijven.

Dank in ieder geval voor het checken

Malibu2 schreef op 10-08-2024 om 13:34:

[..]


Deze schiet regelmatig door mijn gedachten als ik beelden zie van Obama of Trump:


https://youtu.be/OsBOWSjOLsE?si=HW0kAL4xq-MTHWXX

Obama lekker kort, zakelijk, Trump alsof hij in een circus staat op te treden.

Ik vind die Tim Walz best lekker spreken


https://www.youtube.com/watch?v=I9xGVIingqA

Trump was ook wel een beetje suf om de titelsong van de Titanic af te spelen als openingslied vrijdag.

Zilver_gray schreef op 10-08-2024 om 13:33:

[..]

Desinformatie over de dader die de meisjes aangevallen en gedood heeft. Zelfs toen men wist dat deze informatie niet klopte ging men vrolijk nog dagen door met rellen.

Ik ben sowieso een groot tegenstander van doxing (en dit betrof ook nog eens foute info) maar dat was niet waar ik op doelde. 

Waar ik op doel is:

The director of public prosecutions of England and Wales warns that sharing online material of riots could be an offence. 

wat die directeur zegt:

"The offense of incitement of racial hatred involves publishing or distributing material which is insulting or abusive, which is intended to or likely to stir up racial hatred. So if you retweet that, then you're republishing that and then you're potentially committing that offense. And we do have dedicated police officers who are scouring social media. Their job is to look for this material, and then follow up with identification, arrests and so forth. So it's really serious. People might think that they're not doing anything harmful, they are. And the consequences will be visited upon them."

https://x.com/SkyNews/status/1821178852397477984?t=R7DfySM8_-0PhI7i92msgg&s=19


Dit kan dus echte video-opnames van rellen betreffen. Het VK heeft een heel naar verleden met oa Pakistaanse rape gangs die veel te lang door hebben kunnen gaan ten koste van naar schatting 1400 meisjes, omdat men bang was om voor racist uitgemaakt te worden. Ik heb op social media beelden gezien van rellen en vernielingen door pro Palestijnen waarbij de politie niet ingreep. Dat waren ook vaak mensen met een bepaalde afkomst. Tegelijkertijd grijpen ze wel in als het om vermeend far-right gaat. Wat wordt gepubliceerd in de media? Far right en wat die allemaal doen. 

Ik heb geen probleem met aanpakken van criminaliteit, integendeel. Maar behandel iedereen daarin hetzelfde, onafhankelijk van afkomst. 

En als ik dan lees dat een retweet van een video-opname als misdrijf beschouwd kan worden wanneer het als beledigend beschouwd kan worden of tot haat richting een bepaalde bevolkingsgroep zou kunnen leiden, dan vind ik dat compleet de omgekeerde wereld en hartstikke gevaarlijk. 

Daglichtlamp schreef op 10-08-2024 om 14:47:

https://ballotpedia.org/Laws_permitting_noncitizens_to_vote_in_the_United_States
Illegalen mogen al niet stemmen in landelijke verkiezingen. Ik heb geen plannen gevonden van democraten om dat te veranderen.

Klopt dat ze niet mogen stemmen. De controverse komt blijkbaar vanuit een mogelijkheid tot fraude die in het huidige systeem zit: 

That became clear Monday when the White House threatened to veto legislation intended to close a loophole allowing illegal aliens to register to vote. The loophole was created by what is known as the motor voter law, which forced states to allow mail-in voter registration in 1993.

All one has to do is check a box that says “Are you a citizen of the United States of America?” on a federal form to be signed up. Though the form asks for more information, it’s optional.

..

House Republicans set up a vote Wednesday to close this loophole through the SAVE Act. Introduced by Rep. Chip Roy of Texas, the proposal forces states to verify citizenship before adding someone to the voter rolls. It also enhances penalties against anyone intentionally registering noncitizens.

The White House blasted the effort. “It is already illegal for noncitizens to vote in Federal elections — it is a Federal crime punishable by prison and fines. … States already have effective safeguards in place to verify voters’ eligibility and maintain the accuracy of voter rolls,” the formal statement of administration policy explained.

While noncitizen voting is illegal, there’s no way to know when it happens. The Supreme Court blocked states from enforcing their own registration verification process in Arizona v. Inter Tribal Council of Arizona. Writing for the majority in 2013, Justice Antonin Scalia said requiring proof of citizenship prior to registration clashed with federal law.

https://www.washingtontimes.com/news/2024/jul/10/editorial-democrats-have-scheme-to-register-illega/

Opstandige 'Republicans for Harris' voeren campagne voor Democraten - https://nos.nl/l/2532773
Hopelijk helpt het voor de swingstates.

Daglichtlamp schreef op 10-08-2024 om 21:33:

Opstandige 'Republicans for Harris' voeren campagne voor Democraten - https://nos.nl/l/2532773
Hopelijk helpt het voor de swingstates.

Even een stukje uit de tekst;

Trump heeft nog niet gereageerd op Republicans for Harris. Wel viel hij vorig weekend de eveneens Republikeinse gouverneur van Georgia, Brian Kemp, aan. In een tirade van ruim tien minuten noemde hij hem 'Little Brian' en een ontrouwe, matige gouverneur. Kemp weigerde in 2020 een verzoek van Trump om de verkiezingsuitslag te manipuleren in zijn staat”.

😳

https://us.cnn.com/2024/08/11/politics/trump-harris-crowd-size-conspiracy-theory/index.html
Wat me nog het meest zorgen baart is dat Trump zijn eigen complottheorieën lijkt te geloven. Je moet er toch niet aan denken dat hij president wordt.

Daglichtlamp schreef op 12-08-2024 om 11:11:

https://us.cnn.com/2024/08/11/politics/trump-harris-crowd-size-conspiracy-theory/index.html
Wat me nog het meest zorgen baart is dat Trump zijn eigen complottheorieën lijkt te geloven. Je moet er toch niet aan denken dat hij president wordt.

Eigenlijk is het toch ook te zot voor woorden dat Trump zich niet alleen hiermee bezig kan houden, maar het nog gepubliceerd wordt ook? 

Waar blijft de roep om inhoudelijk de diepte in te gaan? Wanneer zegt de massa / de media: het is genoeg geweest. Trump komt maar met standpunten betreffende binnenlandse politiek, buitenlandse politiek, gezondheidszorg, onderwijs, etc... Tenzij het over iets nuttigs gaat, publiceren we niet langer wat hij uitkraamt.

"The falsehood Donald Trump spread today in his responses came from that vast well of stupidity that takes up most of his brain"


https://www.youtube.com/watch?v=ZD-oTJ49nls

Gebruikersnaaminvullen schreef op 12-08-2024 om 12:43:

"The falsehood Donald Trump spread today in his responses came from that vast well of stupidity that takes up most of his brain"


https://www.youtube.com/watch?v=ZD-oTJ49nls

Bedankt voor de link! Go Lawrence O'Donnell! Ik hoop dat zijn oproep zowel gehoor als bijval krijgt 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.