

Eten

KillerQueen
25-12-2024 om 14:06
Wat staat er op jullie kerstmenu?
Eten jullie uitgebreider dan normaal of gewoon een AVG'tje of simpele pasta?
Luxe brunch of een boterham met kaas?

KillerQueen
25-12-2024 om 14:10
Wij eten wel luxe vanavond, het idee was ook om vanmorgen te brunchen maar vanwege een slapeloze nacht door de jongste werd het een bolletje met chocopasta.
Vanavond:
Amuse: crostini met ossenworst en truffelmayo
Voor: tartaartje zelf gerookte zalm met mierikswortelcreme
Soep: pastinaaksoep
Hoofd: bavette van de kamado, aardappelgratin, prei uit de oven
Na: zelf gemaakte tiramisu
Morgen een tweede poging tot uitgebreid brunchen...

Naminokurashi
25-12-2024 om 14:15
Was wezen brunchen bij mijn ouders.
Vanavond rollade en bloemkool
Morgen de rest van de rollade en broccoli

Bakblik
25-12-2024 om 14:16
Gisteravond hebben we met het gezin geprobeerd de winterversie van onze feestelijke campingmaaltijd te doen. Allemaal kleine en wat grotere hapjes. Beginnen met een drankje met wat borrelhapjes, daarna een kom soep, pasteitje met ragout en daarna hartige taart en pizza. Die hartige taart was een kleintje gedeeld met 4 die pizza was ook maar een klein puntje per persoon.
Als dessert is met koek en chocolade kransjes. Soep en hartige taart uit eigen keuken, de ragout in het pasteitje ook maar de bakjes gekocht. Ijs was ook gekocht, omdat ik heb kans meer zag zelf ijs te maken.
Vanavond koken schoonzus en zwager, ik laat mij verrassen.
Morgen zijn de studenten niet thuis en heb ik mij door mijn moeder over laten halen om te gourmetten. Lekker makkelijk, weinig voorbereiding en een avond lekker lang tafelen.

Dolfje
25-12-2024 om 14:26
Gisterenavond bij mijn moeder bakplaat met ceasarsalade en mince pies voor nagerecht.
We zijn nu bij schoonouders en we hebben wat hapjes en soep straks en taart. Vanavond thuis toastjes.
Morgen carpaccio en een camembert uit de oven met stokbrood.

Tara82
25-12-2024 om 14:35
Vandaag gaan we gourmetten met z'n drietjes. Straks het vlees in kleine stukjes snijden en de rest voorbereiden. We hebben ijs als toetje. We zullen wel genoeg over hebben voor derde kerstdag. Waarschijnlijk gooi ik dan alle restjes in een grote pan en bak er wat aardappels bij en iets van groente, maar dat zie we dan wel weer.
Morgen zijn we bij mijn vader en zijn vrouw en komen alle kinderen met aanhang en de kleinkinderen. We zijn dan in het totaal met 15 personen. Iedereen neemt wat mee. Het voorgerecht zal bestaan uit pasteitjes en hartige taart. Als hoofdgerecht hebben we kip rollade (die heb ik net opgerold en liggen nu in de koelkast). Iemand anders zorgt voor de groente en opa zet de airfryer aan voor de frietjes. Weer iemand anders zorgt voor het toetje. Dus wat dat wordt weet ik niet. Iedereen neemt een kaasje mee en zo hebben we een goed gevuld kaasplankje.

stokstaart
25-12-2024 om 14:43
Gisteravond bij schoonfamilie. Vanavond naar het restaurant.
Morgen samen in joggingpak op de bank. ‘s ochtends pannenkoeken, ergens een salade in de middag. De afsluiting is een lekkere kaasplank met een goed glas wijn in jogging.

Koettie
25-12-2024 om 14:46
Vanavond bij de schoonfamilie. Vriend is vanmorgen vroeg opgestaan om stoofvlees te maken, dacht dat dat het was maar blijkbaar maakt de rest ook nog dingen. Geen idee maar ben benieuwd!
Morgen komt mn vader lunchen, heb broodjes en sapjes en niet al te ingewikkeld. Morgenavond met zussen en alle lovers harry potter kijken met hapjes. Geen idee wat, de supermarkt is open morgen dus bekijken we dan wel.

MMcGonagall
25-12-2024 om 14:57
Gisteren had ik bij mijn vriend een salade vooraf, tomatensoep met room en geroosterde broodjes, entrecote met aardappelgratin en drie soorten groente en een lavacakeje met gezoete mascarpone toe (Hello Fresh). Lekker maar wel wat veel. Het eten voor vanavond moet ik nog halen. Ik ben alleen dus dat wordt makkelijk. Morgen hebben we een vijfgangenmenu dat wordt bezorgd. Ik weet nog niet waar dat uit bestaat.

Citroengraag
25-12-2024 om 15:03
Vandaag simpel, want deel gezin moet werken: sperziebonen, groene asperges, aardappelgratin en wild zwijn/tempeh. Morgen met hele familie (21 zielen): champignonsoep, zalmsalade, carpaccio, coq au vin met gevulde pompoen, geglaceerde tempeh, ovengroenten, frites, zoet dessert, kaas. Met veel kinderen loopt dat allemaal beetje langs en door elkaar.

Friezinnetje
25-12-2024 om 15:08
gisteravond cadeautjes gedaan met mijn vader en het gezin van mijn zusje. Ik had italiaanse tomatensoep gemaakt en pizzaatjes op naanbrood.
Vandaag ben ik alleen en ik denk dat het wat kiprollade wordt met een paar patatjes uit de airfryer. En morgen met de hele familie (15 personen) brunchen, waarbij iedereen wat mee neemt. Er is iig soep, stokbrood met smeersels, verse broodjes met verschillend beleg, ik heb gehaktballetjes in pindasaus, een dikke boerenomelet en wat wrapjes met carpaccio en iemand maakt nog iets van toetje.
Dus 's avonds niet zo veel meer. Mss een bakje kwark

Auwereel
25-12-2024 om 16:06
Vandaag zijn de afbakbroodjes bij de lunch speciaal, vanavond eten we eenvoudig, ik moet nog in de ijskast kijken wat precies.
Morgenmiddag komen de kinderen, dan wordt het wel wat specialer.
Als ze arriveren, thee met appeltaart (zelf gebakken). Diner: vooraf: pompoensoep, hoofdgerecht: adukibonencake, salade (meegebracht door dochter), dadels met kaas en noten, nagerecht: chocolade mousse en/of ijs.
De adukibonencake ga ik zometeen maken, dan heb ik tijd genoeg om een alternatief te verzinnen als-ie mislukt.
Gaat het goed, dan heb ik nog tijd om anijskoekjes te bakken.

Mama-Inge
25-12-2024 om 16:16
Gisteren lenteui soep met stokbrood, kruidenboter, salade en broodje gehaktbal.
Vandaag, met schoonouders naar een wereldrestaurant.
Morgen, de rest van de soep, aardappelgratin, aardappelkroketjes, rollade en stoofperen en ijs als toetje

ToetieToover
25-12-2024 om 16:33
Vandaag hebben we niets speciaals op het menu staan, ik heb Fins aardappelplatbroodjes (perunarieska) gebakken en daarbij hadden we gerookte zalm en een groene salade met ‘oosterse’ dressing.
Verder weet ik het nog niet. Misschien alvast iets voorbereiden voor morgen, dan krijgen we bezoek. Voorlopig is het hier rustig qua kookkunsten.

Poezenmeisje
25-12-2024 om 17:10
Vanavond stamppot zuurkool met confit de canard (gesmoorde eendenpoten) uit blik.
Toetje is crème brulée.
Morgen kliekjesdag, denk ik.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.