Eten
MijnNaamIsHaas73
08-01-2025 om 13:44
Dat klinkt ook niet niks Irma, een heupprothese! Ik hoop dat je snel aan de beurt bent en dat het allemaal soepel verloopt. Gezellig dat jullie met z'n drieën allemaal een onderdeel van de maaltijd maken!
Ik heb hier denk ik het woord witlof gelezen en dat leidde tot ovenschotel witlof met ham en kaas en mosterdpuree op het menu hier vanavond. Nog van Kayotic, via dit forum leren kennen. Jammer dat zij ermee gestopt is.
Ook las ik hier over Jamie 15 minuten, ik heb de 30 minuten versie dus ik dacht laat ik weer eens kijken maar eigenlijk staat er niks in waar ik warm van werd (of ik zelf wel, maar niet iets wat bij al mijn gezinsleden in de smaak zou vallen).
afrodite05
08-01-2025 om 14:37
Ted68 schreef op 08-01-2025 om 13:13:
Van de website . eef kookt zo... Haar babi pangang is redelijk makkelijk! Ik gebruik varkenskarbonade, die kook ik, ca 30 min. snijd ze dan in reepjes, en bak ze dan in zonnebloemenolie... Dan is het vlees lekker knapperig...
Kook je het gemarineerde vlees dan in water? Of kook je het vlees en marineer je het dan?
yette
08-01-2025 om 15:11
Gisteren een pot k&k rode saus opgeleukt met een bol gepofte knoflook, een rode peper, véél verse tijm en marjolein, gegrilde ui en courgette's en wat rode wijn. Daarin liet ik saaie k&k Ikea-balletjes, na ze gebakken te hebben, de hele middag marineren. 's Avonds heb ik k&k gnocchi knapperig en goud gebakken in kruidenboter en vervolgens de hele mik in een ovenschaal met 2 bollen mozarella erover even onder de grill gezet. Ik gebruik zelden k&k producten, maar op deze manier was het zeker voor herhaling vatbaar.
Wat het vanavond wordt, is een verrassing. Middelste zoon kookt en heeft nog geen idee.
Friezinnetje
08-01-2025 om 17:24
ik ga weer eens rijst proberen en eet er kipkerrie bij. Extra groente in gedaan
Dewi-Sri2
08-01-2025 om 17:36
Dolfje schreef op 08-01-2025 om 08:39:
Nieuw jaar nieuw rooster dus ik werk vanavond vanaf 17:00 uur. Weet nog niet wat ik meeneem.
Man heeft een bakje nasi goreng uit de diepvries gehaald voor zichzelf en bakt er een ei bij.
Hè Dolf, nou moet ik mijn kalender weer omgooien . Hou je het dit jaar bij de woensdag? Dat is zo lekker makkelijk.
Op aanraden van een van de logees heb ik een blik cassoulet van een goed merk gekocht, en die ga ik vanavond klaarmaken. Stokbrood erbij, want die moet op.
En morgen wordt het kip-kerrie, denk ik, met dank aan Friezinnetje. Gek is dat, je zit aan een bepaald soort smaak te denken, en dan komt er ineens zoiets onverwacht voorbij en dan is het: benggg, dat wil ik!!
Jynta1981
08-01-2025 om 21:39
Ik maak morgen een ovenschotel met plakjes saucijs, boontjes, tomaat, ui en aardappelschijfjes met een ham/kaas sausje.
Dolfje
08-01-2025 om 22:04
Dewi-Sri2 schreef op 08-01-2025 om 17:36:
[..]
Hè Dolf, nou moet ik mijn kalender weer omgooien . Hou je het dit jaar bij de woensdag? Dat is zo lekker makkelijk.
Dat weet je natuurlijk nooit
afrodite05
09-01-2025 om 06:44
Vandaag gaat man (op mijn verzoek) koken. Op donderdag is hij thuis met zoon en toch kook ik elke donderdag na mijn werk, waardoor ik al helemaal 0 tijd met zoon of voor mezelf heb. Of dat er drama ontstaat omdat zoon mama wil maar mama moet zsm eten op tafel toveren en dat gaat niet tegelijkertijd. Dus dit leek me een prima oplossing.
Ik heb het recept al doorgestuurd naar man: het wordt ovenrisotto met erwtjes, prei en spekreepjes. Moet te doen zijn, want doordat de hele boel in de oven gaat, hoeft hij niet te roeren door de risotto.
Dolfje
09-01-2025 om 07:53
afrodite05 schreef op 09-01-2025 om 06:44:
Vandaag gaat man (op mijn verzoek) koken. Op donderdag is hij thuis met zoon en toch kook ik elke donderdag na mijn werk, waardoor ik al helemaal 0 tijd met zoon of voor mezelf heb. Of dat er drama ontstaat omdat zoon mama wil maar mama moet zsm eten op tafel toveren en dat gaat niet tegelijkertijd. Dus dit leek me een prima oplossing.
Het lijkt mij ook een hele logische oplossing! Ik moet een keer in de zoveel tijd op zaterdag werken en meteen gezegd dat man op die dag voor het eten moet zorgen en of hij dan zelf iets maakt of haalt of laat bezorgen maakt me niet uit maar ik wil er gewoon helemaal niet over na moeten denken. En dan hebben we niet eens kinderen.
Dolfje
09-01-2025 om 07:54
Ik ga een " Indisch" gehaktbrood maken in de airfryer. Erbij bloemkoolnasi denk ik.
Teigera
09-01-2025 om 08:45
Ik heb het gemakkelijk in dat opzicht, lief kookt altijd als ik moet werken (en dat is ma tm do) en als ik er om een andere reden niet of pas laat ben, kookt hij gerust ook. Het maakt hem niet uit en gelukkig kan hij goed koken. Ik bedenk wél wat we eten, daar ben ik dan weer beter in . Anders gaat het allemaal op het laatste moment en wordt het wel heel vaak pastarodesaus.
Vandaag is hij jarig, we hebben hem vanochtend prachtig wakker gezongen met z'n drietjes en cadeautjes en knuffels enzo. De jarige mag zeggen wat hij wil eten: hij heeft voor dim sum en gyoza gekozen. Die komen gewoon k&k bij de toko vandaan, hij maakt er wel zelf sausjes bij (1x pittig, 2x niet pittig - meestal 1x op basis van sojasaus en 1x op basis van hoi sin saus).
anijsblokje
09-01-2025 om 09:42
Goedzo, afrodite, op naar een betere verdeling! En hopelijk vindt manlief het zelf ook lekker wat hij kookt.
Hier vandaag weer iets onderweg: deze keer bietensalade met oa boekweit, tijm en een beetje geitenkaas. Het lijkt op de k&k bietensalade van AH, maar deze komt uit mijn eigen keuken.
Kaaaaaaaatje
09-01-2025 om 10:11
yette schreef op 08-01-2025 om 15:11:
Gisteren een pot k&k rode saus opgeleukt met een bol gepofte knoflook, een rode peper, véél verse tijm en marjolein, gegrilde ui en courgette's en wat rode wijn. Daarin liet ik saaie k&k Ikea-balletjes, na ze gebakken te hebben, de hele middag marineren. 's Avonds heb ik k&k gnocchi knapperig en goud gebakken in kruidenboter en vervolgens de hele mik in een ovenschaal met 2 bollen mozarella erover even onder de grill gezet. Ik gebruik zelden k&k producten, maar op deze manier was het zeker voor herhaling vatbaar.
Wat het vanavond wordt, is een verrassing. Middelste zoon kookt en heeft nog geen idee.
Op deze manier is er niet zo veel kant en klaar meer aan, het klinkt bijna alsof het niet zo heel veel meer werk zou zijn om gewoon tomatensaus te maken. Maar het klinkt wel erg lekker. Nu heb ik zin in gnocchi.
@Irma, heftig van je heup zeg, ik hoop dat er snel groen licht komt. Ik weet dat ze vaak moeilijk doen als je nog relatief jong bent (weet niet precies hoe jong je bent), maar ergens is dat ook gek, want dan moet je nu jaren met pijn rondlopen zodat je niet over een paar jaar met pijn rondloopt....)
Hier kookte ik meestal op zaterdag voor zaterdag en maandag, op zondag voor zondag en dinsdag. Degene die het eerste thuis is maakte het eten dan af op de maandag en dinsdag. Sinds ik in Maart ben over gestap naar een ander team werd woensdag mijn kantoordag en moest mijn lief dus zorgen dat er eten is voor de woensdag en donderdag. Ik regel dan weer iets op vrijdag (mijn vrije dag). Maar ja, alles loopt nu een beetje in het 100, dus ik probeer te doen wat ik kan doen en verder regelt mijn lief het.
Gisteren stelde ik dit voor: https://miljuschka.nl/sticky-bloemkool-met-rijst-avondeten-onder-e250/ En dat werd ook gemaakt. Het was lekker, maar ik miste wel iets, heb geloof ik al sinds ik het eten op heb honger, ook na mijn standaard ontbijt van vanochtend.