Eten Eten

Eten

Vegetarisch eten en gasten

Stel dat jullie thuis vegetarisch eten en je krijgt gasten die niet vegetarisch zijn, halen jullie dan speciaal vlees voor de gasten of moeten ze dan ook vegetarisch mee-eten?
Ik doe zelf het laatste (dus vegetarisch mee-eten), maar kreeg daar commentaar op van mijn niet-vegarische moeder. 


Herfstappeltaart schreef op 26-08-2024 om 18:58:

[..]

Ik heb een kennis die absoluut geen enkele kaas lust. Dat begrijp ik ook niet. Hij eet namelijk wel volle yoghurt en roomboter. Dan lust je volgens mij ook verse roomkaas, maar nee...

Ken je mijn man…😁 Die hoeft zelfs geen pindakaas. 🤣

Schemerlampje schreef op 26-08-2024 om 19:59:

[..]

Ken je mijn man…😁 Die hoeft zelfs geen pindakaas. 🤣

De enige noot die ik lust is een pistachenoot.

Je mag de pindakaas - gemaakt van pinda-noten - dus fijn bijhouden  .

Noten zijn standaard gortdroog, niet te vreten, ... in gelijk welke vorm. En je kan er nog in stikken ook want ze zijn nauwelijks te kauwen door hun hardheid en dus niet binnen te wurgen.

Heb hier een pot pindakaas in huis ... om kauwgom mee uit mijn kleding te krijgen*  . Ooit wel eens geprobeerd ook op een boterham binnen te wurgen, maar dat was gewoon mission impossible. Smakeloos, kurkdroog, ...

*Tip: Kauwgom in kleding hangen? Smeer op en rond de plek pindakaas en stop kledingstuk in de wasmachine. Na wassen is de kauwgom eruit.

Voor vegetarische gasten kook ik vegetarisch, voor vegan gasten vegan en als gastvrouw houd ik ook met andere dieten rekening. Mijn partner is flexitarier, ik maak alleen af en toe een uitzondering voor vis. Als we een etentje geven maak ik de hoofdgerechten vega(n) en mijn man kleine bijgerechten met vlees of vis. We krijgen nooit klachten, de laatste keer had niemand door dat de balletjes in rokerige tomatensaus vegan waren. Met volwaardige hoofdgerechten is het nog geen thema geweest dat mensen iets misten.

Herfstappeltaart schreef op 26-08-2024 om 18:58:

[..]

Ik heb een kennis die absoluut geen enkele kaas lust. Dat begrijp ik ook niet. Hij eet namelijk wel volle yoghurt en roomboter. Dan lust je volgens mij ook verse roomkaas, maar nee...

Dat is een genetisch ding, net zoals met koriander,  het smaakt echt afschuwelijk voor de mensen die dat gen hebben.

https://www.libelle.nl/actueel/dit-is-de-reden-waarom-sommige-mensen-echt-niet-van-kaas-houden~bb6e1e13/?referrer=https://www.google.com/

Marty1984 schreef op 26-08-2024 om 20:05:

[..]

De enige noot die ik lust is een pistachenoot.

Je mag de pindakaas - gemaakt van pinda-noten - dus fijn bijhouden .

Noten zijn standaard gortdroog, niet te vreten, ... in gelijk welke vorm. En je kan er nog in stikken ook want ze zijn nauwelijks te kauwen door hun hardheid en dus niet binnen te wurgen.

Heb hier een pot pindakaas in huis ... om kauwgom mee uit mijn kleding te krijgen* . Ooit wel eens geprobeerd ook op een boterham binnen te wurgen, maar dat was gewoon mission impossible. Smakeloos, kurkdroog, ...

*Tip: Kauwgom in kleding hangen? Smeer op en rond de plek pindakaas en stop kledingstuk in de wasmachine. Na wassen is de kauwgom eruit.

Je vergeet 1 ding: pinda's zijn geen noten maar peulvruchten. 

Ysenda schreef op 26-08-2024 om 20:32:

[..]

Je vergeet 1 ding: pinda's zijn geen noten maar peulvruchten.

Weet ik ineens ook waarom ik ook geen lins, kikkererwt, erwt, bonen, ... door mijn keel krijg  .

Man probeert elk jaar een keer of ik zijn rommel eet, maar elk jaar moet ik vaststellen dat het nog altijd even goor is.

Herfstappeltaart schreef op 26-08-2024 om 18:58:

[..]

Ik heb een kennis die absoluut geen enkele kaas lust. Dat begrijp ik ook niet. Hij eet namelijk wel volle yoghurt en roomboter. Dan lust je volgens mij ook verse roomkaas, maar nee...

Ik heb een familielid die echt géén vis lust. Echt niet. Géén enkele soort. 

Kibbeling,  gebakken vis,  vissticks wel. Dan lust je dus wel bepaalde vis..

Dorestad schreef op 26-08-2024 om 21:19:

[..]

Ik heb een familielid die echt géén vis lust. Echt niet. Géén enkele soort.

Kibbeling, gebakken vis, vissticks wel. Dan lust je dus wel bepaalde vis..

Ik lus ook geen enkele vis. Dus ook geen kibbeling, lekkerbek enz.

Marty1984 schreef op 26-08-2024 om 21:06:

[..]

Weet ik ineens ook waarom ik ook geen lins, kikkererwt, erwt, bonen, ... door mijn keel krijg .

Man probeert elk jaar een keer of ik zijn rommel eet, maar elk jaar moet ik vaststellen dat het nog altijd even goor is.

Ik vind het echt aanstootgevend, hoe jij over eten schrijft. Je mag natuurlijk vies vinden wat je vies wilt vinden, maar dat maakt het nog geen rommel en niet goor. 

watertoren schreef op 26-08-2024 om 21:32:

[..]

Ik lus ook geen enkele vis. Dus ook geen kibbeling, lekkerbek enz.

Dan ben jij consequenter dan familielid die dus, in tegenstelling tot wat hij zegt,  wel degelijk bepaalde vis lust.

Marty1984 schreef op 26-08-2024 om 21:06:

[..]

Weet ik ineens ook waarom ik ook geen lins, kikkererwt, erwt, bonen, ... door mijn keel krijg .

Man probeert elk jaar een keer of ik zijn rommel eet, maar elk jaar moet ik vaststellen dat het nog altijd even goor is.

Of hij kan slecht koken 😎

Marty1984 schreef op 26-08-2024 om 19:55:

[..]

Ik vind roomkaas toch écht iets totaal anders dan yoghurt.

Hier moet ik ook niets weten van kaas. De enige uitzondering daarop is gesmolten kaas (ergens goed verstopt in lasagne bijvoorbeeld) of snipperkaas bovenop spaghetti. Geef me diezelfde spaghetti-kaas in een plak kaas en ik krijg het toch écht niet naar binnengewerkt.

Voor kaasfondue pas ik ook. Bij kaas- en wijnavonden ga ik voor de worst - als die er is - en de wijn.

Wat jij aangeeft lust hij ook niet. Maar er zijn zoveel verschillende soorten kaas met verschillende structuren en smaken. Ik vind het echt moeilijk te snappen.

Schemerlampje schreef op 26-08-2024 om 19:59:

[..]

Ken je mijn man…😁 Die hoeft zelfs geen pindakaas. 🤣

Marty1984 schreef op 26-08-2024 om 20:05:

[..]

De enige noot die ik lust is een pistachenoot.

Je mag de pindakaas - gemaakt van pinda-noten - dus fijn bijhouden .

Noten zijn standaard gortdroog, niet te vreten, ... in gelijk welke vorm. En je kan er nog in stikken ook want ze zijn nauwelijks te kauwen door hun hardheid en dus niet binnen te wurgen.

Heb hier een pot pindakaas in huis ... om kauwgom mee uit mijn kleding te krijgen* . Ooit wel eens geprobeerd ook op een boterham binnen te wurgen, maar dat was gewoon mission impossible. Smakeloos, kurkdroog, ...

*Tip: Kauwgom in kleding hangen? Smeer op en rond de plek pindakaas en stop kledingstuk in de wasmachine. Na wassen is de kauwgom eruit.

Droog? Noten zitten vol gezonde olie/vet. En pinda's zijn officieel peulvruchten.

Ysenda schreef op 26-08-2024 om 20:30:

[..]

Dat is een genetisch ding, net zoals met koriander, het smaakt echt afschuwelijk voor de mensen die dat gen hebben.

https://www.libelle.nl/actueel/dit-is-de-reden-waarom-sommige-mensen-echt-niet-van-kaas-houden~bb6e1e13/?referrer=https://www.google.com/

O dat is een eyeopener voor mij. Dankje. Maar dan geldt dat toch niet voor elke kaas? Dat kan bijna niet. De geur en structuur van bijvoorbeeld verse roomkaas en gewone Goudse is totaal verschillend. Roomkaas neigt naar kwark en dat eet hij gewoon.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.