Eten Eten

Eten

Copycat recepten van merkproducten.


Crepe_au_fromage schreef op 08-10-2022 om 12:41:

Oeh mag ik dan beginnen met een verzoekje plaatsen? Heeft iemand een recept voor de zureroom saus die bij het Wereldgerecht borritos zit.

Er zit zo'n kruidenzakje in en dat is zoooo lekker. Die hele borritos kan ik prima zelf heel lekker maken, maar nog nooit gelukt het sausje zo lekker te maken 🙁

Mee eens! Wat in de richting komt is een zakje kruidenboterkruiden van Duyvis (of was het nou aïoli, toch kruidenboter volgens mij). Niet hetzelfde, maar komt wel in de richting.

Een van de weinige Knorr Wereldgerechten die ik wel lekker vond, was de Chappati. En toen ging ie weg. Ik houd niet van koken en wil er ook niet veel tijd voor vrij maken dus ik ben niet anti-zakjes en pakjes. 

Dit is wel een lekkere vervanger, ik vervang de kip met goedkope vegaburgers en gooi er kousenband/sperzieboontjes bij.

https://www.lifesabout.nl/gerechten-zonder-pakjes-en-zakjes-91-indiase-chappati-knorr/

yette

yette

08-10-2022 om 14:00 Topicstarter

Auran schreef op 08-10-2022 om 13:09:

[..]

Mee eens! Wat in de richting komt is een zakje kruidenboterkruiden van Duyvis (of was het nou aïoli, toch kruidenboter volgens mij). Niet hetzelfde, maar komt wel in de richting.

Maar dan vervang je het ene zakje door het andere ... hoe maak je die kruidenboterkruiden? 

Wat me tot nu toe opvalt bij mijn probeersels om een k&k product na te maken, is dat een (stukje van) een bouillonblokje het magische ingrediënt is. Dat zal bij kruidenboterkruiden niet anders zijn. Vooral zout als smaakstof. Eigenlijk wil ik dat niet. 

Niet dat ik altijd verstandig bezig ben hoor. Zo maak ik ook wel eens 'nasi als van de chinees' (koude rijst simpelweg opbakken in wokolie, met een paar fijngesneden plakjes ham, een handje prei-ringetjes, rul gebakken ei, verkruimeld bouillonblokje en knoflookpoeder). Erg lekker, maar stukken ongezonder dan mijn eigen eenpans-nasi vol vitamines. Bovendien helemaal niet makkelijker omdat ik dan dus ook nog iets met groente en vlees(vervangers) moet verzinnen. 

Als ik kruidenboter maak gebruik ik aromat ipv zout. 
Als je nasi zoals bij de Chinees wil dan raad ik je aan om eens te kijken bij de recepten van Mingfang Wang Tijgerkop. Als ik nasi of babi panggang maak dan smaakt het echt hetzelfde als bij de Chinees. Voor vlees voor babi pangang moet je wel bij de slager zijn of de Sligro. Dat is varkensprocureur aan een stuk.

yette schreef op 08-10-2022 om 14:00:

[..]

Maar dan vervang je het ene zakje door het andere ... hoe maak je die kruidenboterkruiden?

Wat me tot nu toe opvalt bij mijn probeersels om een k&k product na te maken, is dat een (stukje van) een bouillonblokje het magische ingrediënt is. Dat zal bij kruidenboterkruiden niet anders zijn. Vooral zout als smaakstof. Eigenlijk wil ik dat niet.

Niet dat ik altijd verstandig bezig ben hoor. Zo maak ik ook wel eens 'nasi als van de chinees' (koude rijst simpelweg opbakken in wokolie, met een paar fijngesneden plakjes ham, een handje prei-ringetjes, rul gebakken ei, verkruimeld bouillonblokje en knoflookpoeder). Erg lekker, maar stukken ongezonder dan mijn eigen eenpans-nasi vol vitamines. Bovendien helemaal niet makkelijker omdat ik dan dus ook nog iets met groente en vlees(vervangers) moet verzinnen.

Je kunt ook bouillonblokjes zelf maken, door kruiden te drogen op de bakplaat, fijn te malen, verder te laten drogen op de bakplaat en fijn te stampen. En dan in ijsblokvormpjes met gesmolten rundvet (ossewit) bewaren. Of het poeder gewoon zo gedroogd bewaren. 

Of je koopt zoutloze bouillonblokjes. Want heel veel werk, alles zelf maken. 

Wat ik doe als ik heel veel haast heb: lavas fijnsnijden. Instant maggi/bouillonsmaak. Vooral in Surinaamse gerechten. 

yette

yette

08-10-2022 om 14:23 Topicstarter

Volgens mij is Aromat gewoon een soort bouillonpoeder. Ik koop het zelden omdat het al snel één grote klont wordt. Denk door het palmvet dat erin zit - net als in bouillonblokjes.

Misschien is iets als selderijzout wel een goedkoper en milieuvriendelijker alternatief voor beiden? Dat doet het bij mij in elk geval altijd super als smaakversterker in kruidenboter. 

yette schreef op 08-10-2022 om 14:00:

[..]

Maar dan vervang je het ene zakje door het andere ... hoe maak je die kruidenboterkruiden?

Ja, deels. Maar het ene zakje zit in een compleet maaltijdpakket. En het andere zakje is een los zakje. Wel nog steeds een zakje inderdaad.

Die dure bekers latte maak ik na door houdbare halfvolle melk te gebruiken. Eerst een paar schepjes Nescafe gold crema op te lossen in kokend water en dat afvullen met melk en opwarmen in de magnetron. Naar smaak maple syrup toevoegen of een scheutje amaretto. 

redbulletje schreef op 08-10-2022 om 14:36:

Die dure bekers latte maak ik na door houdbare halfvolle melk te gebruiken. Eerst een paar schepjes Nescafe gold crema op te lossen in kokend water en dat afvullen met melk en opwarmen in de magnetron. Naar smaak maple syrup toevoegen of een scheutje amaretto.

Ik houd niet zo van koffie, dus ik neem een espresso met opgeschuimde melk en doe er karamel doorheen:

AHI_43545239383933383830?revLabel=2&rendition=800x800_JPG_Q90&fileType=binary

Ehmmm bezuinigingstip: karamel kun je heel makkelijk zelf maken 

Marquise schreef op 08-10-2022 om 13:15:

Een van de weinige Knorr Wereldgerechten die ik wel lekker vond, was de Chappati. En toen ging ie weg. Ik houd niet van koken en wil er ook niet veel tijd voor vrij maken dus ik ben niet anti-zakjes en pakjes.

Dit is wel een lekkere vervanger, ik vervang de kip met goedkope vegaburgers en gooi er kousenband/sperzieboontjes bij.

https://www.lifesabout.nl/gerechten-zonder-pakjes-en-zakjes-91-indiase-chappati-knorr/

Ja heerlijk waren die

ToetieToover schreef op 08-10-2022 om 14:42:

[..]

Ik houd niet zo van koffie, dus ik neem een espresso met opgeschuimde melk en doe er karamel doorheen:

AHI_43545239383933383830?revLabel=2&rendition=800x800_JPG_Q90&fileType=binary

Ehmmm bezuinigingstip: karamel kun je heel makkelijk zelf maken

Klinkt goed

ToetieToover schreef op 08-10-2022 om 14:42:

[..]

Ik houd niet zo van koffie, dus ik neem een espresso met opgeschuimde melk en doe er karamel doorheen:

AHI_43545239383933383830?revLabel=2&rendition=800x800_JPG_Q90&fileType=binary

Ehmmm bezuinigingstip: karamel kun je heel makkelijk zelf maken

Jaaa, met blikjes gecondenseerde melk. Ik doe tegenwoordig 3 blikjes tegelijk in een pan, want ze moeten uren onder (kokend) water staan.

Ik heb die caramel nog nooit gezien eerlijk gezegd. Terwijl ze hier wel bonne maman verkopen. 

Crepe_au_fromage schreef op 08-10-2022 om 12:41:

Oeh mag ik dan beginnen met een verzoekje plaatsen? Heeft iemand een recept voor de zureroom saus die bij het Wereldgerecht borritos zit.

Er zit zo'n kruidenzakje in en dat is zoooo lekker. Die hele borritos kan ik prima zelf heel lekker maken, maar nog nooit gelukt het sausje zo lekker te maken 🙁

Helemaal eens! Ik koop die mix ook alleen voor dat zakje  

Eigenlijk gewoon een tvp dus…

Vickyp schreef op 08-10-2022 om 17:41:

[..]

Helemaal eens! Ik koop die mix ook alleen voor dat zakje

Eigenlijk gewoon een tvp dus…

Dit is wat ik zo snel kon vinden:

Crème fraîche saus


  • 250 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el uienpoeder
  • zout en peper
  • 0,5 el gedroogde peterselie
  • klein scheutje citroensap

Aldus https://eviekookt.nl/wereldgerechten-burritos/ 

Ik ga hem zelf binnenkort eens proberen want het klinkt lekker als nacho dip.

Edit: voor het echte pakjes gevoel, zou ik knoflookpoeder pakken. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.