Eten Eten

Eten

Copycat recepten van merkproducten.

We moeten besparen. 

Nou is het altijd al handig geweest om voor een nagemaakt huismerk te kiezen, dus dacht ik: een favoriet product zelf namaken, dat kan toch niet zo moeilijk zijn?

Ik hoop hier een verzameling aan te leggen van (eigen of gekopieerde & geprobeerde) recepten van favoriete merkproducten. 

Wie maakt zelf de mosterd-dille-saus van Ikea, salades van Johma, kruidenmixen voor nasi of taco's, de fritessaus van McDonalds of de Pumpkin Spice Latte zoals bij Starbucks? 

En al die dure vegburgers ... dat moeten we toch ook zelf kunnen?! 

Kom maar op! 


Hier geen recepten, maar ik lees graag mee! Vooral het alternatief voor de dure vegaburgers hoor ik graag!

Ik eet nu koolhydraatarm en voor mij is dit recept nu mijn guilty pleasure, smaakt echt naar een big mac  
https://www.lowcarbchef.nl/recept/big-mac-salade

59176-B14-21-D8-4-B3-F-A438-77-C1-DF929434.jpg

Hier appelmoes gemaakt van appels uit eigen tuin


https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/appelmoes-recept/

yette

yette

08-10-2022 om 12:19 Topicstarter

Mischa83 schreef op 08-10-2022 om 11:51:

Hier geen recepten, maar ik lees graag mee! Vooral het alternatief voor de dure vegaburgers hoor ik graag!

Verzoekjes zijn wat mij betreft ook welkom! 

Wat vegaburgers betreft, klooi ik zelf meestal wat aan met geweekte & gemalen kikkererwten (zoals voor falafel). Dat valt de ene keer beter uit dan de andere keer, maar het was nooit zo goed dat ik het heb opgeschreven 

Een verzoek van hier thuis, ivm een verwend/eenkennig jongste kind dat anders zijn lunch niet aanraakt: kip samba (Johma) of kip samoerai (Lidl) salade. Zelfs die namaak heeft nu een prijs waarvan ik denk: da's meer voor op een feestje dan voor op brood naar school. 

Voor eigengemaakte vegaburgers: 

https://www.joannusmolen.com/nieuws/bioburger-restyle/

Verder ga ik ook meelezen.

yette schreef op 08-10-2022 om 12:19:

[..]

Een verzoek van hier thuis, ivm een verwend/eenkennig jongste kind dat anders zijn lunch niet aanraakt: kip samba (Johma) of kip samoerai (Lidl) salade. Zelfs die namaak heeft nu een prijs waarvan ik denk: da's meer voor op een feestje dan voor op brood naar school.

https://www.smakelijck.nl/recepten/salades/kip-samba-salade-zonder-pakjes-en-zakjes-/


Nog niet geprobeerd maar wel opgeslagen op mijn telefoon  ik zou het niet met gerookte kip maken maar een kipfilet pocheren.

yette

yette

08-10-2022 om 12:27 Topicstarter

Dolfje schreef op 08-10-2022 om 11:58:

Ik eet nu koolhydraatarm en voor mij is dit recept nu mijn guilty pleasure, smaakt echt naar een big mac
https://www.lowcarbchef.nl/recept/big-mac-salade

Die ga ik proberen! Denk alleen dat ik er hier thuis toch iets van rijst of bulgur bij/door moet doen om te voorkomen dat de koolhydraat-junks meteen na het eten een tosti maken. 

Voor mij een prima recept. Ik heb weinig behoefte aan koolhydraten.  

ik las melk IPv merk. Maar als iemand nog een goed recept voor havermelk heeft houdt ik me aanbevolen 

Ik heb zelf nog ergens het recept van de Laplace eiersalade. Even zoeken...

Gevonden: https://www.laplace.com/nl/recepten/eiersalade

yette

yette

08-10-2022 om 12:35 Topicstarter

Martje80 schreef op 08-10-2022 om 12:24:

Voor eigengemaakte vegaburgers:

https://www.joannusmolen.com/nieuws/bioburger-restyle/

Verder ga ik ook meelezen.

Dankjewel! Dit soort mixen ken ik alleen uit Frankrijk. Heb er hier wel naar gezocht, maar nooit gevonden - behalve de falafelmix van de Turkse super. 

Is het ook echt goedkoper? 

En hier ook favoriet is nasi goreng zoals bij de Chinees ( maak ik nu met bloemkoolrijst)
https://ashleywillems.nl/nasi-goreng-zoals-bij-de-chinees/

Oeh mag ik dan beginnen met een verzoekje plaatsen? Heeft iemand een recept voor de zureroom saus die bij het Wereldgerecht borritos zit.

Er zit zo'n kruidenzakje in en dat is zoooo lekker. Die hele borritos kan ik prima zelf heel lekker maken, maar nog nooit gelukt het sausje zo lekker te maken 🙁

Eigen kruiden maken is leuk, dank je wel Dolfje.

Ik heb nog een pak BioBurger in de kast staan, maar kan het online/ bij de Ekowinkel niet vinden, Yette. Dus geen prijsvergelijking.

Van veel kruidenmixen maak ik de afweging of het het waard vind om een zakje te kopen of dat ik alle specerijen/kruiden die ik op het zakje zie staan los ga kopen om dan zelf te mengen. Mix voor kruidkoek meng ik tegenwoordig zelf, ik heb de ingrediënten daarvoor ook los in mijn kruidenrekje staan. Anders koop ik toch dat zakje. Al die kruiden specerijen los kopen kost ook aardig wat en is niet eeuwig houdbaar. Voor die 2x per jaar dat ik zelf spareribs maak koop ik de mix voor marinade. Dat is goedkoper dan 6 potjes kopen die ik bijna nooit nodig heb.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.