Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Etentje organiseren maar hoeveel procent komt er normaal mee

Ik mag voor mijn collega's organiseren om uit eten te gaan. Zo iets heb ik nog nooit georganiseerd. Wij werken allemaal alleen en de meeste kennen elkaar nog niet.
Ik wil nu restaurants om offertes gaan vragen maar ik heb dus geen idee hoeveel procent er normaal komt. Ik wil eerst kijken waar we heen gaan voordat ik een mail gaat sturen wie er mee wil.
Maar ik neem aan dat de restaurants graag een aantal willen weten. Er zijn 85 medewerkers.
Iemand dit al eens gedaan hoeveel mensen zou ik kunnen verwachten?


Ik zou vooraf eerst even polsen wie mee wil. In de mail kun je dan aangeven dat je een indicatie nodig hebt om offertes op te vragen. Mensen snappen dan dat ze nog nergens aan vast zitten. Ik schat dat je op de ca 50% uit komt, misschien zelfs lager.

Ik ben bestuurslid van onze PV. Van de ongeveer 130 leden (dat is 2/3 deel van het totaal aantal werknemers in ons bedrijf) gaan er meestal ongeveer 50 mee. Maar wij doen wel altijd ook een activiteit erbij, en die is medebepalend voor wie er zin heeft.
Stap 1 is om een datum te bepalen.
Stap 2 is om het animo te meten.
Stap 3 is om de locatie te regelen: offertes aanvragen, kiezen en vastleggen.
Je kunt stap 1 en 2 ook omdraaien of in 1 rondvraag meten. 
Succes en veel plezier!

je kunt ook eerst een datumprikker rondsturen met een paar data. 

hangt enorm van de afdeling /het team af. 
Bij mijn (sub-)team sluit zo'n 90% aan bij een etentje, op de afdeling bbq is 2/3 er. Op de borrels tussendoor is het aantal veel lager (voor de bbq maken mensen tijd vrij, hier sluiten mensen aan die toevallig kunnen). Het is een combinatie van de sfeer in het team, het type activiteit en de datum.

Pooh-Bear

Pooh-Bear

11-08-2024 om 12:05 Topicstarter

Neweve schreef op 11-08-2024 om 11:48:

hangt enorm van de afdeling /het team af.
Bij mijn (sub-)team sluit zo'n 90% aan bij een etentje, op de afdeling bbq is 2/3 er. Op de borrels tussendoor is het aantal veel lager (voor de bbq maken mensen tijd vrij, hier sluiten mensen aan die toevallig kunnen). Het is een combinatie van de sfeer in het team, het type activiteit en de datum.

De sfeer is juist het probleem. We werken niet op een bepaalde locatie en niemand kent elkaar. 

Enkele opmerkingen:
1. Ik denk dat, als iedereen vrij gehouden wordt, de belangstelling redelijk groot is.
2. Als ze het etentje (plus al wat erbij komt) zelf moeten betalen dat je op 30% mag rekenen. Als mensen nog eens een flink aantal km moeten rijden om er te geraken, dan gaan ze tellen.
3. Als mensen niet weten aan wat ze zich moeten verwachten van prijs, haken ze sneller af. Geef dus een indicatie.
4. Mekaar niet kennen mag geen reden zijn, dit is een gelegenheid om mekaar te leren kennen. 

's avonds in eigen tijd, met collega's die niets met elkaar hebben? Ik zou rekenen op hoogstens 20 %. Ik zou gaan voor een lunch tijdens werktijd om mee te beginnen.

ik zou gewoon een paar restaurants bellen/mailen en eerst op ong 50 personen vanuit gaan, met daarbij de kanttekening dat je nog geen juist aantal kan doorgeven, maar dit 1,5 week van te voren wel kan doen. 

Op mijn werk moet je je opgeven als er iets wordt georganiseerd. En dan moet je een verdraaid goede reden hebben om dan niet te komen opdraven.

Auwereel schreef op 11-08-2024 om 12:50:

Op mijn werk moet je je opgeven als er iets wordt georganiseerd. En dan moet je een verdraaid goede reden hebben om dan niet te komen opdraven.

Voor iets buiten kantoortijden? Dan zou ik heel recalcitrant van worden en zeggen dat ik mijn goudvis in bad moet doen. 

Pooh-Bear

Pooh-Bear

11-08-2024 om 14:33 Topicstarter

Het is inderdaad in je eigen tijd. Wel op kosten van de baas.
Ga inderdaad Eens wat restaurants mailen wat de mogelijkheden zijn.

Pooh-Bear schreef op 11-08-2024 om 14:33:

Het is inderdaad in je eigen tijd. Wel op kosten van de baas.
Ga inderdaad Eens wat restaurants mailen wat de mogelijkheden zijn.

Je kan niet alles verwachten: dat baas betaalt en dat het ook nog eens onder de uren doorgaat. Dat zou 2x trakteren zijn!

Heeft baas dan geen indicatie gegeven hoeveel € er per persoon ongeveer wordt voorzien? Dan wordt jouw zoektocht toch een stuk makkelijker.

Op kosten van de baas? Dan zou ik de keuze voor mensen niet af laten hangen van welk restaurant. Ik zou de meest geschikte datum prikken, dan mensen op laten geven wie er mee wil en dan het restaurant bekend maken (met een algemeen soort kaart, dus vlees/vis/vega/vegan opties. De meeste restaurants maken toch een specifiek menu/buffet voor zo'n grote groep.

Pimpelmees67 schreef op 11-08-2024 om 13:02:

[..]

Voor iets buiten kantoortijden? Dan zou ik heel recalcitrant van worden en zeggen dat ik mijn goudvis in bad moet doen.

Dat is toch volkomen logisch? Er worden afspraken gemaakt met restaurants of andere partijen. Die houden rekening met een bepaald aantal personen en stemmen daar hun inkoop en personeelsinzet op af. De prijs is daar ook vaak op gebaseerd. Als je ineens met veel minder personen komt opdraven, moet je daarom vaak alsnog het volle pond betalen. 

Maar als jij daar heel recalcitrant van wordt, dan zou jij je daarvoor dus überhaupt niet moeten opgeven. Iedereen blij 

  1. Met zo'n grote groep mensen die elkaar niet kent zou ik juist geen standaard restaurant kiezen (met tafelschikking). Dan leer je nog alleen maar de paar mensen aan jouw tafel kennen. Ik zou dan iets doen van een barbecue/buffet/walking dinner doen zodat iedereen een beetje met iedereen kennis kan maken. Wordt het misschien ook wat laagdrempeliger van voor mensen om te komen? 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.