Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

Opmerkelijk maar waar nieuws


Mooi dat het geloof zo leeft onder deze best wel jonge vrouwen:

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20240829_95285804?utm_source=limburger&utm_medium=newsletter&utm_campaign=middag&utm_content=article_list_1&utm_term=0-2

Amerikaanse zusters al tien jaar thuis in Sittard: ‘Wij geven een fris gezicht aan het geloof’

[foto]

Het is tien jaar geleden dat de Amerikaanse zusters dominicanessen neerstreken in een Sittards klooster. In razend tempo pasten zij zich aan en het Nederlands hadden ze zo onder de knie. De missie – ‘ontmoetingen met Jezus faciliteren en helpen met het opbouwen van een band met God’ – is nog in volle gang.

.....etc.etc.etc..........

(lang artikel met foto's)

Best leuke televisieserie. Bekende NL'ers logeren in een klooster. Eén van de nonnen volg ik nu op Facebook.

https://kro-ncrv.nl/programmas/kloostergasten/lale-gul-ontdekt-het-kloosterleven-in-nijmegen

lientje69 schreef op 30-08-2024 om 15:29:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1342156352/bankmedewerkster-zit-vier-dagen-dood-achter-bureau-collega-s-merken-niets

Jeemig...

Met het weekend ertussen snap ik dat de collega’s pas maandag merkten (ze kan eind van de vrijdag overleden zijn), maar dan had ik wel de ochtend gelijk verwacht…maar ja, als ze in zo’n ‘cubical’ werken en niemand komt eens even om het hoekje kijken….wat eenzaam, heel triest.

En dan zijn de collega's boos op de bewaking, omdat die niets gezien heeft. Maar zelf hebben ze ook niet gemerkt dat collega aan eind van werktijd niet naar buiten ging?
niemand die prettig weekend tegen haar zei?

Lollypopje schreef op 21-08-2024 om 16:50:

https://www.nu.nl/film/6325365/familie-negeert-laatste-wens-alain-delon-acteur-wordt-niet-met-hond-begraven.html?fbclid=IwY2xjawEy3UVleHRuA2FlbQIxMQABHeF6Msh6xPkqcbrpt7UVMs37kcyJsaIcOj_hgSDkU0aTxg7BRru3NX0djg_aem_-j6Ka6vbzlV8rYjw2RlZ3Q

Hij was gek op zijn hond en dus moest die ook dood 😨🤦

Dat is geen liefde, dat is egoisme.

Gelukkig heeft zijn familie dat niet gedaan.

20240830-163818.jpg

Tekening in de Charlie Hebdo.

De hond heet blijkbaar Loubo en laat een laatste traantje vallen.

De oudste een-eiige tweeling van Nederland is gisteren 102 geworden. Wat een leeftijd! 
https://www.l1nieuws.nl/amp/nieuws/2732885/primeur-in-maasbracht-oudste-eeneiige-tweeling-viert-102e-verjaardag

Ik dacht 'huh?', maar toen ik het artikel las gaf ik de rechter gelijk.

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20240903_94767586 Bericht van gistermiddag
Gehandicapte autonome man in Limburg weigert te betalen voor energie, maar heeft stroom nodig voor scootmobiel: rechter stemt in met afsluiting
............
Bovendien berust de hele energiemarkt in zijn ogen op zwendel, waarbij hem een contract zou worden opgedrongen door een ‘bankenkartel dat zich energieleverancier noemt’. Tevens vindt de man dat energie gratis moet zijn omdat ‘de schepper van het universum aan de mensheid grondstoffen heeft geschonken’.
...........

Een autonoom zeker? Ik hoop dat mensen die deze complotten verspreiden aangepakt worden. Ze maken slachtoffers zoals deze man.

Daglichtlamp schreef op 04-09-2024 om 10:36:

Een autonoom zeker? Ik hoop dat mensen die deze complotten verspreiden aangepakt worden. Ze maken slachtoffers zoals deze man.


Inderdaad een autonoom:

Omslachtig legde de man uit dat hij zich autonoom heeft verklaard. Hij schreef in 2013 een brief aan de koning en Staat der Nederlanden, waarin hij meedeelde dat hij geen slaaf van hen is

Dan wil hij dus ook niet genieten van de nutsvoorzieningen.

Niet zeuren, laat hij maar een handbike nemen en daarmee zijn eigen energie opwekken.

Ik had het filmpje nog niet gezien, wat heftig! Volgens de advocaat zijn er strafzaken geweest waarin een verdachte is veroordeeld voor belediging door met het woord 'kankerhomo' een ander uit te schelden. Als je de rest van het filmpje ziet dan mag bedreiging eraan worden toegevoegd. Hoop dat hij snel wordt aangehouden, hij een verbod krijgt op het maken van vlogs... maar het zal wel een taakstrafje worden.

Tegen een vlogger die een medepassagier uitschold in een tram en dat filmde, is aangifte van belediging gedaan. Volgens strafrechtadvocaat Wout Morra maakt het feit dat de vlogger bewust een filmpje deelde waarin hij een ander uitschold met 'kankerhomo' dat hij inderdaad vervolgd zou kunnen worden.
Uitschelden strafbaar? 'Als je er een video van verspreidt is kans op vervolging groter' (rtl.nl)

Yumi schreef op 04-09-2024 om 18:17:

Ik had het filmpje nog niet gezien, wat heftig! Volgens de advocaat zijn er strafzaken geweest waarin een verdachte is veroordeeld voor belediging door met het woord 'kankerhomo' een ander uit te schelden. Als je de rest van het filmpje ziet dan mag bedreiging eraan worden toegevoegd. Hoop dat hij snel wordt aangehouden, en hij een verbod krijgt op het maken van vlogs... maar het zal wel een taakstrafje worden.

Tegen een vlogger die een medepassagier uitschold in een tram en dat filmde, is aangifte van belediging gedaan. Volgens strafrechtadvocaat Wout Morra maakt het feit dat de vlogger bewust een filmpje deelde waarin hij een ander uitschold met 'kankerhomo' dat hij inderdaad vervolgd zou kunnen worden.
Uitschelden strafbaar? 'Als je er een video van verspreidt is kans op vervolging groter' (rtl.nl)

Ik hoop dat ze deze mafketel zo snel mogelijk oppakken en vervolgen. Waarom zou je zoiets doen!

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.