Financiën en recht Financiën en recht

Financiën en recht

Wat doen jullie om de inflatie in de supermarkt het hoofd te bieden?


Bietjes heb ik ook altijd in huis. Van die voorgekookte, vacuüm verpakte. Lusten wij allebei graag. Gewoon warm of als koude bietensalade.

ZanyHeron88

ZanyHeron88

03-08-2022 om 22:38

Herfstappeltaart schreef op 03-08-2022 om 22:20:

Bietjes heb ik ook altijd in huis. Van die voorgekookte, vacuüm verpakte. Lusten wij allebei graag. Gewoon warm of als koude bietensalade.

Die zijn nu in de aanbieding bij de appie. Een pakje voor een euro! Ik heb gelijk even ingeslagen

Paracelsus schreef op 03-08-2022 om 22:38:

[..]

Die zijn nu in de aanbieding bij de appie. Een pakje voor een euro! Ik heb gelijk even ingeslagen

Ah dankje

stokstaart schreef op 03-08-2022 om 19:09:

ik heb een doodnormale koelkast maar staat heel koud. Mijn paprika blijft 2 weken goed. Net als heel veel groenten. Als ik een zakje sla koop gooi ik het eerst in een badje water, laat het even staan en laat het dan goed uitlekken. Dan in een bakje of terug in het zakje en dan blijft het ook echt wel een week goed.
Bleekselderij wikkel ik in aluminium folie, dan wordt ie niet slap als je er een stronkje af haalt en de rest wilt bewaren.
Ik gooi alles in de koelkast, eieren, tomaten en fruit. En het blijft allemaal beat lang goed.

Bleekselderij in aluminiumfolie is een goede tip, bedankt, ik ga het proberen!

BrightEchidna89

BrightEchidna89

04-08-2022 om 08:49

Tikki schreef op 01-08-2022 om 03:34:

en ook vraag mij ook af waarom de bakkers het brood ook niet zo lekker maken want ze moeten het toch beter kunnen dan wij

Late reactie:
Omdat veel bakkers gierige prutsers zijn. Alles moet zo snel mogelijk gaan (uurlonen), er moet zoveel mogelijk water in het deeg en daarnaast gebruiken velen nog eens de goedkoopste ingrediënten die ze kunnen vinden. 

Sinds ik zelf niet meer in de bakkerij sta, moet ik twee dorpen verder rijden om een fatsoenlijk brood te vinden. Dus ofwel bak ik zelf, ofwel breng ik het gewoon mee uit de supermarkt. 

BrightEchidna89

BrightEchidna89

04-08-2022 om 09:18

redbulletje schreef op 01-08-2022 om 22:22:

[..]

Ik zou echt never nooit een huis willen delen. Moet echt m'n eigen ruimte en rust hebben. Dat is echte armoede als je vanuit geldgebrek samen met anderen moet gaan wonen.


Toch denk ik dat we dit weer meer en meer zullen zien, net zoals het hier eeuwenlang gebruikelijk was en het in veel delen van de wereld nog steeds gebruikelijk is.

Zelf heb ik ook deze keuze gemaakt bijna vijftien jaar geleden. Eerst drie jaar samen met mijn broer gehuurd, vervolgens een grote (meer dan 200m² woonoppervlakte) woning gekocht en verbouwd, en sinds vier jaar wonen ook mijn partner en stiefzoon hier. Aparte situatie volgens velen, maar drie volwaardige inkomens en 1 keer de vaste lasten geven je een pak vrijheid. 
Broer en ik hebben financieel nu een mindere periode, maar omdat er nog steeds drie inkomens binnenkomen moeten we nergens beknibbelen. 

Over elf jaar is het huis afbetaald en zullen onze vaste maandelijkse lasten (nutsvoorzieningen, internet, verzekeringen en belastingen) dalen tot 130euro/maand/persoon.  

Valdemar schreef op 04-08-2022 om 08:49:

[..]

Late reactie:
Omdat veel bakkers gierige prutsers zijn. Alles moet zo snel mogelijk gaan (uurlonen), er moet zoveel mogelijk water in het deeg en daarnaast gebruiken velen nog eens de goedkoopste ingrediënten die ze kunnen vinden.

Sinds ik zelf niet meer in de bakkerij sta, moet ik twee dorpen verder rijden om een fatsoenlijk brood te vinden. Dus ofwel bak ik zelf, ofwel breng ik het gewoon mee uit de supermarkt.

Wat is jouw beste recept qua verhoudingen van ingredienten als je een brood bakt? Ik krijg ze nooit luchtig (maar dat kan ook aan mijn ingredienten als noten, zaden, pitten en kaas liggen natuurlijk )

BrightEchidna89

BrightEchidna89

04-08-2022 om 09:21

On-topic: ik ben heel tevreden dat de lidl sinds een jaartje actief probeert voedselverspilling te verminderen en er telkens verschillende bakken staan met producten aan -30% omdat ze tegen de vervaldatum zitten.
Zeker met kazen vormt dit geen probleem.

BrightEchidna89

BrightEchidna89

04-08-2022 om 09:26

redbulletje schreef op 04-08-2022 om 09:20:

[..]

Wat is jouw beste recept qua verhoudingen van ingredienten als je een brood bakt? Ik krijg ze nooit luchtig (maar dat kan ook aan mijn ingredienten als noten, zaden, pitten en kaas liggen natuurlijk )

Normaal hanteer je een verhouding van 1800 gr meel op 1 liter water. De luchtigheid hangt deels af van je kneedproces en voornamelijk van de melen die je gebruikt; voor meer volume vervang je een deel van het meel door tarwebloem.

Nog nooit een brood gemaakt met kaas erin, benieuwd naar de smaak. 

Valdemar schreef op 04-08-2022 om 09:18:

[..]

Toch denk ik dat we dit weer meer en meer zullen zien, net zoals het hier eeuwenlang gebruikelijk was en het in veel delen van de wereld nog steeds gebruikelijk is.

Zelf heb ik ook deze keuze gemaakt bijna vijftien jaar geleden. Eerst drie jaar samen met mijn broer gehuurd, vervolgens een grote (meer dan 200m² woonoppervlakte) woning gekocht en verbouwd, en sinds vier jaar wonen ook mijn partner en stiefzoon hier. Aparte situatie volgens velen, maar drie volwaardige inkomens en 1 keer de vaste lasten geven je een pak vrijheid.
Broer en ik hebben financieel nu een mindere periode, maar omdat er nog steeds drie inkomens binnenkomen moeten we nergens beknibbelen.

Over elf jaar is het huis afbetaald en zullen onze vaste maandelijkse lasten (nutsvoorzieningen, internet, verzekeringen en belastingen) dalen tot 130euro/maand/persoon.

Precies, het is echt nog maar een heel korte periode dat het normaal is dat alleenstaanden een eigen huis hebben. 80 jaar geleden woonde je dan gewoon bij je familie in, maar nu zijn we verwend geraakt.

Het is een van de belangrijkste redenen van het huidige woningtekort. Als in veel huizen maar 1 persoon woont, waar er vroeger 2, 3, 4 soms wel 6 personen woonden, dan is het niet gek dat we middenin een huizencrisis zitten.

Valdemar schreef op 04-08-2022 om 09:26:

[..]

Normaal hanteer je een verhouding van 1800 gr meel op 1 liter water. De luchtigheid hangt deels af van je kneedproces en voornamelijk van de melen die je gebruikt; voor meer volume vervang je een deel van het meel door tarwebloem.

Nog nooit een brood gemaakt met kaas erin, benieuwd naar de smaak.

Ik heb 't al heel lang niet meer gedaan, maar ik gebruikte een half pak meergranenmix, een flinke portie zonnepitten, lijnzaad, gebroken pecannoten en parmesan strooikaas (en kruiden als tijm, rozemarijn), geen idee meer van de verhoudingen. En gebruikte bruiswater ipv kraanwater, maar volgens mij maar 125ml ofzo. Het wordt sowieso wel stevig door de ingredienten natuurlijk en dat is ook wel lekker, maar ik doe maar wat zonder kennis van zaken. 

Pistache schreef op 04-08-2022 om 09:34:

[..]

Precies,  KNIP

Ophouden met off topic gaan aub. 

Open een topic over woningnood en wat volgens jou de oorzaken zijn, maar hou er hier over op. 

Herfstappeltaart schreef op 03-08-2022 om 22:20:

Bietjes heb ik ook altijd in huis. Van die voorgekookte, vacuüm verpakte. Lusten wij allebei graag. Gewoon warm of als koude bietensalade.

Die heb ik ook altijd ja, lekker, niet duur, je kunt het lang bewaren en ook nog biologisch. Ik ga straks ook even wat inslaan bij AH.

Ik koop nooit rauwe bieten eigenlijk, weer niet of dat goedkoper is.

Rondstruiner schreef op 04-08-2022 om 11:14:

[..]

Die heb ik ook altijd ja, lekker, niet duur, je kunt het lang bewaren en ook nog biologisch. Ik ga straks ook even wat inslaan bij AH.

Ik koop nooit rauwe bieten eigenlijk, weer niet of dat goedkoper is.

Ik heb juist altijd rauwe bieten. Hoofdzakelijk omdat ik zo min mogelijk plastic in huis wil

Ik koop ze voor rond de 75 cent per pond (bio). Maar daar zit wel meer werk in: ik moet ze wassen, koken en pellen/schillen. Maar ik verwerk ze ook graag rauw als 'vega carpaccio' in hele dunne plakjes met de mandoline. Of rauw heel fijn geraspt, met appel en rozijn (en evt geitenkaas) als salade. 

Maaltijdsalades staan bij mij met stip op 1 om overschotjes op te maken. Bijna alles kan erin en ik ben er dol op met zulk warm weer.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.