Eten
Dolfje
08-07-2021 om 15:45
Wat eten we vandaag? (gesloten)
Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!
Infobericht: dit topic is gesloten, je kunt hier verder lezen:
https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17
Pepperoni
09-07-2021 om 00:42
watertoren schreef op 08-07-2021 om 16:12:
Eigen gemaakte babi pangang met witte rijst.
Lekker! Heb je recept van de babi pangang?
watertoren
09-07-2021 om 07:27
Pepperoni schreef op 09-07-2021 om 00:42:
[..]
Lekker! Heb je recept van de babi pangang?
Ik heb dit recept gevonden op youtube bij de recepten van Mingfang Wang Tijgerkop.
Je maakt het met varkensprocureur van een kilo of 2. Die moet je 2 uur koken met 2 eetl zout,100gr suiker, 1 steranijs, 1 eetl vetsismakelijkn, 1 eetl donkere sojasaus, 50 milliliter lichte sojasaus en 40 milliliter rijstwijn. Regelmatig het schuim afscheppen met een schuimspaan. Daarna het vlees afgieten en af laten koelen.
Het vlees over de korte kant in stukken snijden van anderhalve centimeter en verdelen in porties. De rest doe ik in de vriezer voor de volgende keer. Het vlees frituren in zonnebloemolie van 185 graden ( ik heb daar een aparte frietpan voor aangeschaft) voor ongeveer 4 minuten. De plakken vlees laten uitlekken op keukenpapier en met een hakmes in smalle reepjes hakken.
Ik maak er dit sausje bij: 1 ui en 2 teentjes knoflook fruiten in een beetje boter. Voeg toe: 1 dl bouillon,scheutje droge sherry, een beetje suiker of zoetstof, scheutje gembersiroop en een pak gezeefde tomaten van 500 gr. Alles goed door elkaar roeren en de sua binden met een eetl aardappelzetmeel aangemaakt met een beetje water.
Ik serveer er atjar, kroepoek en gebakken uitjes bij en soms ook nog gebakken banaan.
eet smakelijk
Jynta1981
09-07-2021 om 08:36
Jaaaaaaa gevonden! Ik baalde vreselijk dat het forum ging stoppen. Ook al schrijf ik niet altijd even fanatiek mee, de kans was er dan ook niet meer. Maar jullie zitten nu gewoonhier: fijn.
Wij eten vanavond op de camping, daar zijn we pas tegen etenstijd, dus ik heb 2 restje macaroni uit de vriezer getrokken, even opbakken in de skottelbraai, pistoletje erbij, niks meer aan doen. Morgen eten we daar broodje gyros van de skottel, met pita en turksbrood, ijbergsla en sausjes.
yette
09-07-2021 om 09:12
Fijne vakantie Jynta!
Wij hopen volgende week naar Frankrijk te vertrekken. De oplopende coronacijfers zorgen er wel voor dat we niet goed weten waar we aan toe zijn. Als we in oranje terecht komen, is de test volgens de huidige regels in Frankrijk minder lang geldig en moeten er drie van ons een week in quarantaine.
Ted68
09-07-2021 om 09:25
Vanavond bezoek, dus: Komkommersoep met garnalen, entrecote met rattatouille en bramata polenta, toetje pannacotta met limoncello en fruitsalade
Pepperoni
09-07-2021 om 09:37
Klinkt goed Watertoren. Dankjewel👍
Ik ga dit op een vrije middag eens proberen, ik laat het je weten.
Jynta1981
09-07-2021 om 10:51
Dank je Yetje, al hebben we nog geen vakantie hoor. We hebben een seizoensplek, dus zijn bijna elke weekend op de camping te vinden.
Wobbelkont
09-07-2021 om 12:06
Vanavond eet ik op mn werk. Probeer straks nog een bakje tortellini met champignontruffelsaus klaar te maken. Als dat niet meer lukt, wordt t een kleine salade met kip, met wat brood en aïolimayonaise
Chocobloem
09-07-2021 om 13:38
Wij eten een zelfgemaakte panini, met kaas / ham en dan voor wie wil ananas, salami en gekruide kipstukjes ter afwisseling.
anijsblokje
09-07-2021 om 15:24
Wie postte laatst een Jamie Oliver recept van salade met doperwten, tuinbonen, munt, pancetta en pecorino? Ik pas hem wat aan, want heb geen munt in huis en parmezaanse kaas ipv pecorino, maar dat is wat ik ga eten. Misschien dat een beetje citroensap een redelijke vervanging is voor munt.
Gedroogde munt uit een potje, is dat nog handig om te hebben? Of moet ik gewoon een plantje in de tuin gaan zetten? (en hopen dat de slakken er af blijven!)
Koreveen
09-07-2021 om 19:32
Ik ben er ook. Leuk! Wel ff mn plaatje geüpdatet.
Wij aten net groentenwraps van No Fairytale met chilibonen, champignons, paprika, mais en guacamole