Eten
Ginevra
04-10-2021 om 21:06
Wat eet jij dat andere mensen niet vaak eten?
Ik ben dol op verse artisjokken en die komen hier dan ook geregeld op tafel. Gekookt in z’n geheel, en dan maar plukken, afhappen en op het laatst de bodem opeten. Maar als ik het er met andere mensen over heb lijkt het alsof het toch niet zo heel populair is om te maken.
Wat eet jij graag dat andere mensen niet zo vaak (lijken te) eten? Dan doel ik dus niet op de zogenaamd rare combinaties waar al een topic over is, maar op etenswaren die niet zo gebruikelijk zijn zoals zwezerik, schorseneer, …..?
TanSwallow86
05-10-2021 om 20:18
Tuinfluiter schreef op 05-10-2021 om 20:15:
[..]
Ik ken federweisser uit de Elzas en Duitsland maar kun je het ook in Nederland krijgen.
Geen idee . Mijn ouders namen het altijd mee van de vakantie in Duitsland.
Hobbelster
05-10-2021 om 20:35
Egel. schreef op 04-10-2021 om 23:50:
Niet iedereen geeft de geur af in zijn/haar plas (urine), en niet iedereen kan de asperge ruiken.
Net zoiets als je tong naar binnen kunnen krullen. Je moet er aanleg voor hebben.
Ik kan alle dingen hierboven overigens wel (ben verder niet bijzonder geslaagd in mijn leven hoor, maar dit moet je me toch nageven)
Bedankt, ik heb zojuist eindelijk iets ontdekt wat ik wel kan en mijn man niet.
Hij keek me wel een beetje gek aan trouwens toen ik na de vraag of hij z’n tong ondersteboven kon doen, vroeg of zijn plas wel stinkt na het eten van asperges.
Hobbelster
05-10-2021 om 20:43
Ginevra schreef op 05-10-2021 om 12:34:
[..]
Je moet toch weten hoe je het herkent . Als je dat onwetend in je mond stopt ga je een heel bijzondere artisjokbeleving hebben.
Thanks voor de tips mbt het bereiden en eten van verse artisjok, ik heb het ook nog nooit gegeten maar als ik er ergens een keer één zie dan neem ik hem mee!
Hobbelster
05-10-2021 om 20:46
on topic;
Ik gebruik oa maca poeder en siberiaanse ginseng in mijn (Alpro soya zuivel) ontbijt.
oh en in het kruidenrek ook gemalen fenegriek en gerookte paprikapoeder. Geen idee waarom maar ik spreek zelden iemand die dat ook kent / gebruikt. En maar vragen hoe ik die soep toch zo lekker krijg
LydiaDietz
05-10-2021 om 20:51
Ik zette vroeger de föhn op mijn reep chocolade. Iemand anders die gefohnde chocola at? 😉
Friezinnetje
05-10-2021 om 20:56
Hobbelster schreef op 05-10-2021 om 20:46:
on topic;
Ik gebruik oa maca poeder en siberiaanse ginseng in mijn (Alpro soya zuivel) ontbijt.
oh en in het kruidenrek ook gemalen fenegriek en gerookte paprikapoeder. Geen idee waarom maar ik spreek zelden iemand die dat ook kent / gebruikt. En maar vragen hoe ik die soep toch zo lekker krijg
gerookte paprikapoeder heb ik ook staan.
_melon
05-10-2021 om 21:00
LydiaDietz schreef op 05-10-2021 om 20:51:
Ik zette vroeger de föhn op mijn reep chocolade. Iemand anders die gefohnde chocola at? 😉
Ik ken iemand die zet ijs in de magnetron tot het een soort dikke milkshake is en dan eet ze het pas.
Ze hoeft ook geen hard (koud) ijs hah.
Dolfje
05-10-2021 om 21:09
Friezinnetje schreef op 05-10-2021 om 20:56:
[..]
gerookte paprikapoeder heb ik ook staan.
Ik ook en gebruik ik zowat wekelijks.
DistinctMarten43
05-10-2021 om 21:13
LydiaDietz schreef op 05-10-2021 om 20:51:
Ik zette vroeger de föhn op mijn reep chocolade. Iemand anders die gefohnde chocola at? 😉
Verwarming hier. Koude, harde chocolade eten is misdadig.
Duiveninhetnieuws
05-10-2021 om 21:18
Doornroosje9 schreef op 05-10-2021 om 21:13:
[..]
Verwarming hier. Koude, harde chocolade eten is misdadig.
M’n man bewaart de chocola in zijn wijnkoelkast. Niet te koud en niet te warm.
Tuinfluiter
05-10-2021 om 21:23
Ik gebruik ook vaak gerookte paprikapoeder en eet graag kaas met generiek.
Regendrup.
05-10-2021 om 21:24
LydiaDietz schreef op 05-10-2021 om 20:51:
Ik zette vroeger de föhn op mijn reep chocolade. Iemand anders die gefohnde chocola at? 😉
WorldlyAnteater37
05-10-2021 om 21:25
Ainne schreef op 05-10-2021 om 11:34:
Hooiachtig spul - je weet het wel te verkopen hè!
Je kunt ze ook in een vaas zetten
bieb1963
05-10-2021 om 21:29
aardappeltjes uit een pot met een flinke kwak appelmoes. Puur luiigheid op za of zon als lunch. Maar ik vind het lekker
Magnoliatakje
05-10-2021 om 21:42
Stampot zoute bonen met witte bonen erdoor. En friet met warme mayonaise.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.