Eten
Due-scimmie
03-09-2023 om 19:59
Lievelingstoetje
In mijn familie is het traditie dat je rond je verjaardag het toetje verzorgt bij het wekelijkse familiediner. Nu ben ik bijna jarig en inspiratieloos. Dus ....
Wat eten jullie het liefste als toetje?
redbulletje
05-09-2023 om 20:33
kattenvrouwtje schreef op 05-09-2023 om 17:30:
Ik eet nooit toetjes maar als ik uit eten ben dan baklava als dat er is.Zo verschrikkelijk lekker
Dat vind ik vreselijk zoet en plakkerig. Als ik honger heb kan ik een klein stukje wel een keer lekker vinden maar zeker niet na een maaltijd.
GroenTuintje
06-09-2023 om 00:10
redbulletje schreef op 05-09-2023 om 20:33:
[..]
Dat vind ik vreselijk zoet en plakkerig. Als ik honger heb kan ik een klein stukje wel een keer lekker vinden maar zeker niet na een maaltijd.
Eens. Ik ben een echte zoetekauwer maar Baklava pas ik voor
Knutselkei
06-09-2023 om 08:55
Peaches schreef op 04-09-2023 om 13:41:
Appeltaart vind ik alleen lekker als het zelfgebakken is. Uit de winkel vind ik het altijd vies, in de horeca eigenlijk ook. Ja, zelfs de bejubelde Dudok-appeltaart. Plakkerig, klef en korrelig...
Oo Getver, die van Dudok. Leek was nat diepvriesprutje.
kattenvrouwtje
06-09-2023 om 09:42
redbulletje schreef op 05-09-2023 om 20:33:
[..]
Dat vind ik vreselijk zoet en plakkerig. Als ik honger heb kan ik een klein stukje wel een keer lekker vinden maar zeker niet na een maaltijd.
Ja dat vinden de meeste mensen,het is een vreemde afwijking ook al omdat ik niet veel om gebak of zoetigheid geef.
Mevrouw75
11-09-2023 om 15:15
Peaches schreef op 04-09-2023 om 13:41:
Appeltaart vind ik alleen lekker als het zelfgebakken is. Uit de winkel vind ik het altijd vies, in de horeca eigenlijk ook. Ja, zelfs de bejubelde Dudok-appeltaart. Plakkerig, klef en korrelig...
Dat heb ik nou ook!
Hoe kan dat? Dat meer gewone huis-tuin- en keukenbakkers beter kunnen bakken dan professionele taartenbakkers?
GroenTuintje
11-09-2023 om 15:34
Mevrouw75 schreef op 11-09-2023 om 15:15:
[..]
Dat heb ik nou ook!
Hoe kan dat? Dat meer gewone huis-tuin- en keukenbakkers beter kunnen bakken dan professionele taartenbakkers?
Ja helemaal eens! Al die rare toegevoegde rommel en e-nummers maakt taart niet lekkerder. Dus doe mij maar gewoon een appeltaart van tante Truus
MidasWolf
11-09-2023 om 15:54
Mevrouw75 schreef op 11-09-2023 om 15:15:
[..]
Dat heb ik nou ook!
Hoe kan dat? Dat meer gewone huis-tuin- en keukenbakkers beter kunnen bakken dan professionele taartenbakkers?
Maatwerk thuis kun je hem maken zoals je zelf wil. Wanneer je voor groter publiek bakt worden de taarten vaker wat algemener van smaak. Plus eventuele extra toevoegingen kosten meer geld en tijd.
Appeltaart is vaak ook prima te bakken, zoals een merengue taart of andere iets ingewikkelder baksels zullen bij een professionele taartenbakker vaak al beter smaken. Hoewel de goede hobbybakker dit natuurlijk ook heel goed kan maken.
redbulletje
11-09-2023 om 15:57
Mevrouw75 schreef op 11-09-2023 om 15:15:
[..]
Dat heb ik nou ook!
Hoe kan dat? Dat meer gewone huis-tuin- en keukenbakkers beter kunnen bakken dan professionele taartenbakkers?
Gierigheid van bedrijven? Lager percentage roomboter, wellicht niet altijd de meest friszure appels, te weinig kaneel?
Neweve
11-09-2023 om 18:33
Mevrouw75 schreef op 11-09-2023 om 15:15:
[..]
Dat heb ik nou ook!
Hoe kan dat? Dat meer gewone huis-tuin- en keukenbakkers beter kunnen bakken dan professionele taartenbakkers?
Vaak wordt appeltaart ingevroren voor de langere houdbaarheid. Echter maakt ontdooien hem snel zompig.
Due-scimmie
11-09-2023 om 19:11
Lollypopje schreef op 11-09-2023 om 18:34:
@TO wat is het uiteindelijk geworden?
Ik ben nog niet jarig, maar plan is nu stroopwafeltiramisu. Getriggerd door de vele tiramisu opties en de reactie met stroopwafellikeur
Peaches
11-09-2023 om 21:28
GroenTuintje schreef op 11-09-2023 om 15:34:
[..]
Ja helemaal eens! Al die rare toegevoegde rommel en e-nummers maakt taart niet lekkerder. Dus doe mij maar gewoon een appeltaart van tante Truus
Precies, in mijn appeltaart zitten geen toevoegingen om het houdbaar te maken en hij hoeft ook niet ingevroren. Het is bakken en direct opeten. Daar kan je natuurlijk nooit tegenop als industriële bakker.
Poezel_en_Wip
11-09-2023 om 21:45
Mijn lievelingstoetje is absoluut bastogneparfait met karamelsaus. Terwijl ik eigenlijk helemaal geen zoetekauw ben. Ik maak en eet het misschien maar twee keer per jaar, maar dan word ik er ook echt heel blij van.
Due-scimmie
11-09-2023 om 22:14
Poezel_en_Wip schreef op 11-09-2023 om 21:45:
Mijn lievelingstoetje is absoluut bastogneparfait met karamelsaus. Terwijl ik eigenlijk helemaal geen zoetekauw ben. Ik maak en eet het misschien maar twee keer per jaar, maar dan word ik er ook echt heel blij van.
Dit kies ik in restaurants wel eens maar nog nooit gemaakt. Wil je je recept delen?
Poezel_en_Wip
11-09-2023 om 22:41
Zeker! Ik volg dit recept altijd:
https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/bastogne-parfait/
In de ingrediëntenlijst zit een linkje naar het recept voor de karamelsaus 😋
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.