Eten
SuzyQFive
30-06-2022 om 20:48
Koolhydraatbeperkt combineren met gezin
Mijn diëtiste adviseerde mij minder koolhydraten te gaan eten en veel meer eiwitten. Ik heb alleen geen idee hoe ik dit goed kan combineren met mijn gezin met drie actieve pubermeiden (of in het gezin van mijn vriend waar ik ook veel ben).
Het gaat dan met name om de avondmaaltijden. Overdag lukt het nog wel.
oudmaarnognietkoud
30-06-2022 om 20:54
Ik kook voor twee, zoon en mijzelf. Groente en vlees/vis zijn koolhydraatarm dus dat eten wij allebei. Voor hem volkorenpasta, zilvervliesrijst of aardappels. Voor mij bloemkookrijst of courgettepasta of gewoon niets erbij.
Was even puzzelen maar is eigenlijk niet zo ingewikkeld.
Het boekje "koolhydraatarm eten. Zó doe je dat" van Marry Barnhoorn kan ik aanbevelen.
redbulletje
30-06-2022 om 20:54
Voor jezelf alleen een goed stuk vlees of vis met een royale portie groente en de aardappelen/rijst/pasta niet voor jezelf opscheppen.
oudmaarnognietkoud
30-06-2022 om 21:03
En met uit eten hetzelfde verhaal. Ik vraag meestal wat extra groenten ipv de patatjes. Een goede hamburger zónder broodje is ook lekker, uit eten of zelfgemaakt.
En gaandeweg leer je vanzelf.
redbulletje
30-06-2022 om 21:35
Als je gaat uit eten gewoon lekker genieten van de frietjes bij je vlees of vis en eventueel smiddags al een excuursalade eten.
watertoren
30-06-2022 om 22:42
ik heb ook vroeger gehad dat ik schommelde met mijn gewicht. Heb een tijdje KHA geleefd en de kilo's gingen er echt wel af en dat was mijn doel Echt lekker eten deed ik in die tijd niet want ik mistte zo de koolhydraten dus was voor mij niet om vol te houden,
watertoren
01-07-2022 om 09:44
Ik kookte toen apart voor mezelf. Dan maakte ik voor mijn man en zoon wel nasi, bami, of pasta en bakte nog steeds elke week verse friet.
Cynthi@
01-07-2022 om 09:45
Ik vind het juist een redelijk makkelijk dieet om te combineren met huisgenoten die wel koolhydraten eten.
Voor mezelf zorg ik dan voor een tweede soort groente of een bak rauwkost erbij of een gekookt of gebakken ei. En dan laat ik de rijst, aardappels of spaghetti gewoon staan.
Bijvoorbeeld, gezin eet wokschotel van kip & groente met rijst, ik eet wokschotel met wat komkommer en gekookt ei. Gezin eet spaghetti met bolognesesaus, ik eet gebakken courgette met bolognesesaus. Gezin eet broodje hamburger met salade en aardappelschijfjes, ik eet 2 hamburgers (zonder broodje) met salade.
Nou ja, zoiets dus. Kwestie van iets niet nemen en extra groente ervoor in de plaats dus.
Waar in de praktijk overigens ook de rest van het gezin vaak van mee eet, dus die krijgen ook nog ongemerkt wat extra groente binnen, altijd fijn.
SuzyQFive
01-07-2022 om 09:46
Ik vind het soms gewoon lastig bedenken. Ik heb heel weinig energie door allerlei aandoeningen 😅. Dan sta ik gisteren in mijn digitale winkel en kan ik het gewoon even niet bedenken. De dietiste zou een weekmenu opsturen maar heeft dat niet gedaan. Boodschappen doen mag ik zelf nu niet doen ivm kleine ingreep (mag niet tillen) dus wilde wel graag de boodschappen bestellen (is sowieso al een uitdaging voor me).
alhambra
01-07-2022 om 09:51
In het begin vond ik boodschappen bestellen erg vermoeiend maar als je het vaker doet, wordt het makkelijker.
rionyriony
01-07-2022 om 13:05
Als je alles wat van tarwemeel of -bloem is gemaakt achterwege laat kom je al een heel eind. Het beetje zetmeel wat gebruikt wordt om te binden is te verwaarlozen.
Als je strikter wil doen dan ook de aardappelen maar dat is best jammer want je eet daar toch het hele product van, terwijl graan of zetmeel nogal bewerkt is om lekkerder te worden gemaakt.
Ik heb er overigens niet zo'n zicht op wat mensen eten maar als ik zie wat de producten zijn die mensen in de supermarkt in grote hoeveelheden kopen, heel anders dan ik.
Dorestad
01-07-2022 om 13:08
als het gaat om gewichtsverlies en je eet wel graag aardappelen: koken en laten afkoelen zorgt voor resistent zetmeel.
rionyriony
01-07-2022 om 13:15
Dorestad schreef op 01-07-2022 om 13:08:
als het gaat om gewichtsverlies en je eet wel graag aardappelen: koken en laten afkoelen zorgt voor resistent zetmeel.
Ja en die kan je dan bakken.
Dorestad
01-07-2022 om 13:32
rionyriony schreef op 01-07-2022 om 13:15:
[..]
Ja en die kan je dan bakken.
Klopt. Of aardappelsalade
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.