Eten
Friezinnetje
07-05-2022 om 22:19
hulp voor een catering-opdrachtje
Hallo,
zo nu en dan doe ik wel eens een catering-opdrachtje voor vrienden en kennissen. Nu heb ik binnenkort weer zo'n opdracht maar is er gevraagd om een klein hapje bij een cocktail. De cocktail weet ik niet wat dit gaat worden. Ze willen hier graag een klein, iets zoetig hapje bij.
Wie heeft er een fantastisch idee, wat een beetje makkelijk te maken en te serveren is? En wat een paar uurtjes goed kan blijven, het wordt nl niet meteen geserveerd.
redbulletje
07-05-2022 om 22:26
Ik zou eerst vragen wat voor cocktail het is. Bij een zoete pina collada past wat anders dan bij een frisse mojito.
redbulletje
07-05-2022 om 22:29
Zelf zou ik eerder naar de hartige kant willen bij een cocktail. Wellicht krab als hoofdcomponent, dat is al wat zoetig en kun je met tropisch fruit nog aanzoeten.
watertoren
07-05-2022 om 23:02
Zorg ervoor dat er voor iedereen wat is. Verscheidene hapjes dus voor zowel de vegetarier als de vleeseter. Voor elk wat wils.
Ysenda
07-05-2022 om 23:11
nlies schreef op 07-05-2022 om 22:25:
iets zoetigs, dan zou ik iets met dadels doen
Yuk, er zijn maar weinig die dat echt lekker vinden.
redbulletje
07-05-2022 om 23:12
Ysenda schreef op 07-05-2022 om 23:11:
[..]
Yuk, er zijn maar weinig die dat echt lekker vinden.
Eens. Ik vind dat zo klef en weeig.
redbulletje
07-05-2022 om 23:13
Ikzelf zou er graag bladerdeeg kaasstengels bij willen en wellicht mini quiches met verschillende smaken.
Friezinnetje
07-05-2022 om 23:16
nog wat aanvulling: Geen vis, het is 1 hapje, later komen er meer hapjes op tafel. Voor zover bekend geen vegetariërs. Het moet eigenlijk 1-2 haps-hapje zijn.
Friezinnetje
07-05-2022 om 23:17
Had zelf bedacht een soort van kokosballetje, en dan een met citroen/limoen met daarbij een aardbei. Samen op een prikker.
Tosti-ijzer
07-05-2022 om 23:23
Friezinnetje schreef op 07-05-2022 om 23:17:
Had zelf bedacht een soort van kokosballetje, en dan een met citroen/limoen met daarbij een aardbei. Samen op een prikker.
Kokos is ook iets waar niet iedereen liefhebber van is.
https://www.foodiecrush.com/bacon-wrapped-grilled-peaches-with-balsamic-glaze/
Tosti-ijzer
07-05-2022 om 23:25
Amuselepel met rosbief en appel?
https://www.voedzaamensnel.nl/voorgerecht/amuse-met-rosbief-en-frisse-appel/
Friezinnetje
07-05-2022 om 23:26
Lisabette schreef op 07-05-2022 om 23:22:
Ik vind zelf bruschetta erg lekker bij een cocktail.
ja, ze willen alleen iets zoetigs
Friezinnetje
07-05-2022 om 23:27
Tosti-ijzer schreef op 07-05-2022 om 23:25:
Amuselepel met rosbief en appel?
https://www.voedzaamensnel.nl/voorgerecht/amuse-met-rosbief-en-frisse-appel/
met wat aanpassingen (vind het er nu wat kleurloos uitzien) zou het mss kunnen. Alleen vind ik rosbief, als het wat warm is, zeer snel verkleuren.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.