Eten Eten

Eten

Geheime familierecepten

Laatst aten we bij vrienden.  Bij het eten was zelfgemaakte knoflooksaus.  Heerlijk.  Maar we kregen het recept niet. 'Geheim familierecept'
Ik begrijp daar werkelijk niets van. Waarom wil/mag je dit soort informatie niet delen met anderen om zo meer mensen blij te kunnen maken?

Wie heeft er ook geheime familierecepten en om wat voor soort gerecht gaat het dan? En waarom moet het volgens jou geheim blijven?


Verdienen ze hun geld ermee?

Ik heb geen recepten die geheim zijn, maar ach, als het iemand gelukkig maakt om het niet te delen zou ik er geen moeite mee hebben. 

Je stelt een vraag en kunt er ja en nee op krijgen. Soms is het antwoord niet leuk. 

Wat een onzin. Nee hoor hebben wij niet. Wel doorgegeven recepten maar niks geheims aan. Als het nu om een restaurant zou gaan.....

Wat stom! Hier ook geen geheime recepten.

ik ken het niet maar ach mss hebben ze opa op zijn sterf bed moeten beloven het recept geheim te houden.  

Ik vind het ook onzin dus hier ook geen geheime recepten. Ik ben juist trots als mensen komen eten en ze mij om het recept vragen.

ik hoopte bij dit topic wel dat mensen hun geheime familie recepten gingen delen😂

Mijn reden om te zeggen dat het geheim is zou zijn dat ik zelf niet meer weet hoe ik het in elkaar heb geflanst

nlies schreef op 17-04-2023 om 12:30:

Mijn reden om te zeggen dat het geheim is zou zijn dat ik zelf niet meer weet hoe ik het in elkaar heb geflanst

😂 ja zou best kunnen


Of er zit zoveel suiker in dat je het niet durft te zeggen

Terwijl in mijn idee knoflooksaus niet een heel spannend recept is. In ieder geval mijn recept niet.
Verhouding kun je zelf bepalen, meer yoghurt/Griekse yoghurt  is een wat frissere smaak, meer mayonaise is een (fris) romige smaak. Eerlijk gezegd heb ik niet echt vaste verhoudingen hiervoor. 

Yoghurt of Griekse/Turkse yoghurt. 
Mayonaise Devos en Lemmens./Belgische mayonaise. 
Zeezout 
Peper(zwarte peper of 4 seizoenen peper)
Paar druppels maggi 
Peterselie(optioneel) doe ik er zelf ook niet altijd door.
Knoflookteentjes 

Dorestad

Dorestad

17-04-2023 om 12:46 Topicstarter

MidasWolf schreef op 17-04-2023 om 12:43:

Terwijl in mijn idee knoflooksaus niet een heel spannend recept is. In ieder geval mijn recept niet.
Verhouding kun je zelf bepalen, meer yoghurt/Griekse yoghurt is een wat frissere smaak, meer mayonaise is een (fris) romige smaak. Eerlijk gezegd heb ik niet echt vaste verhoudingen hiervoor.

Yoghurt of Griekse/Turkse yoghurt.
Mayonaise Devos en Lemmens./Belgische mayonaise.
Zeezout
Peper(zwarte peper of 4 seizoenen peper
Paar druppels maggi
Peterselie(optioneel) doe ik er zelf ook niet altijd door.
Knoflookteentjes

Kijk, dat vind ik leuk, een nieuwe variant voor mij. Dank je 

absor schreef op 17-04-2023 om 11:46:

ik ken het niet maar ach mss hebben ze opa op zijn sterf bed moeten beloven het recept geheim te houden.

Of het kwam gewoon kant-en-klaar uit een potje, maar ze hadden al zitten opscheppen dat het zelfgemaakt was ofzo 

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

17-04-2023 om 13:29

MidasWolf schreef op 17-04-2023 om 12:43:

Terwijl in mijn idee knoflooksaus niet een heel spannend recept is. In ieder geval mijn recept niet.
Verhouding kun je zelf bepalen, meer yoghurt/Griekse yoghurt is een wat frissere smaak, meer mayonaise is een (fris) romige smaak. Eerlijk gezegd heb ik niet echt vaste verhoudingen hiervoor.

Yoghurt of Griekse/Turkse yoghurt.
Mayonaise Devos en Lemmens./Belgische mayonaise.
Zeezout
Peper(zwarte peper of 4 seizoenen peper)
Paar druppels maggi
Peterselie(optioneel) doe ik er zelf ook niet altijd door.
Knoflookteentjes

De mijne is nog simpeler. 

  • Half Turkse yoghurt, half mayonaise
  • Gedroogde peterselie
  • Knoflookpoeder

Voorheen deed ik het met echte knoflook, maar volgens mijn huisgenoten (en dat zijn de grootgebruikers hier) lijkt het met poeder meer op de "echte" van onze shoarmaboer...

En ik hoop ook op nog heel veel al dan niet geheime familierecepten. Kom maar op met al dat lekkers!

Voor sommige gerechten/baksels heb ik wel een reden om het recept niet te delen en dan zeker niet dichtbij. 
Ik bak weleens een speciale appeltaart met pudding en een gelei van rozenbottel. Als mensen die bij mij eten vragen ze vaak om het recept.  Dat had ik gegeven en toen zat ik 3 maanden later de "mislukte" versie van mijn appeltaart te weten op een verjaardag bij die vrienden. Dat vind ik dan jammer. 
Mijn zus aan de andere kant van het land krijgt het recept wel een mag het daar ook verspreiden. 

Chubb schreef op 17-04-2023 om 13:28:

[..]

Of het kwam gewoon kant-en-klaar uit een potje, maar ze hadden al zitten opscheppen dat het zelfgemaakt was ofzo

dat zou een grappige verklaring zijn.

MidasWolf schreef op 17-04-2023 om 12:43:

Terwijl in mijn idee knoflooksaus niet een heel spannend recept is. In ieder geval mijn recept niet.
Verhouding kun je zelf bepalen, meer yoghurt/Griekse yoghurt is een wat frissere smaak, meer mayonaise is een (fris) romige smaak. Eerlijk gezegd heb ik niet echt vaste verhoudingen hiervoor.

Yoghurt of Griekse/Turkse yoghurt.
Mayonaise Devos en Lemmens./Belgische mayonaise.
Zeezout
Peper(zwarte peper of 4 seizoenen peper)
Paar druppels maggi
Peterselie(optioneel) doe ik er zelf ook niet altijd door.
Knoflookteentjes

Zo is de mijne ook, minus de maggi. Als je het een tijdje van tevoren maakt, moet je voorzichtiger zijn met de knoflook. De smaak wordt behoorlijk sterker. Daar kwam ik achter toen ik mijn knoflooksaus met drie teentjes proefde en het wat flauw vond. Nog twee erbij, en toen we het drie uur later aten was het zeg maar voor de echte liefhebber

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.