Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Koffie op het werk

Peiling

Wat is de kwaliteit van de koffie op je werk?
124 stemmen
19%
27%
43%
10%

Marty1984 schreef op 29-08-2023 om 17:50:

[..]

Ik vind het toch écht veel werk, tijd en geld voor 1 of 2 kopjes. (Als ik elke keer voor 1 of 2 koppen een filter kwijt ben, ben ik aan 't eind van de maand failliet.)

Doe mij dan voor 1 kop maar gewoon oploskoffie. Zal ik op mijn werk wel genieten van filterkoffie. En hopen dat niet iemand een plens afwas-water gezet heeft .

Bij de Aldi 100 stuks voor 89 cent, dat is nog geen halve cent per kopje als je twee kopjes tegelijk zet.

Marty1984 schreef op 29-08-2023 om 17:07:

Filterkoffie met koffiezet-apparaat.
Wie eerst in huis is brouwt de koffie.
Wie de laatste slok uit de thermos neemt brouwt de volgende thermos.

De smaak en sterkte van de koffie hangt dus héél erg af van wie hem gebrouwen heeft.
Bij de ene is het afwaswater, bij de andere staat mijn haar recht.

Er is een afspraak over het aantal schepjes koffie (best drinkbaar, net iets te slap), maar daar houdt de helft zich niet aan.

Thuis drink ik bij gebrek aan 10 mensen in huis om een volledige pot filterkoffie leeg te zuipen oploskoffie. Ik vind filterkoffie beter, maar oploskoffie vooral praktisch.

Je kan toch gewoon  het filter op je mok zetten en 1 beker koffie maken? Oploskoffie is even erg als eikeltjeskoffie

Auwereel

Auwereel

29-08-2023 om 19:55 Topicstarter

O, ik vind de Nescafe Espresso oploskoffie veel lekkerder dan eikeltjeskoffie, maar dat misschien omdat ik dat associeer met fietsvakantie, koffie zetten voor de tent...
Voor speciale gelegenheden de zaterdagochtend heb ik een electrisch Espresso-potje, ideaal voor 1-2 kopjes.

Auwereel

Auwereel

29-08-2023 om 20:01 Topicstarter

Niet op mijn werk, maar bij vereniging wel eens meegemaakt dat iemand het koffiezetapparaat een goede beurt met azijn had gegeven en niet nagespoeld. Ik was de eerste die koffie nam en gelijk een flinke slok. Bah! Wat was dat vies!
Daar bliefde ik trouwens ook geen koffiemelk uit de ijskast, dat kwam regelmatig als een bedorven flubber uit.

Bij machinekoffie vind ik koffie met melk echt niet lekker. Een collega noemde zulk soort oplosmelk "stuif-koe". Dus als ik dringend koffie met melk nodig heb, ga ik naar de inpandige barista, maar dat vind ik te duur om regelmatig te doen, dus drink ik mijn koffie zwart.

Auwereel schreef op 29-08-2023 om 15:29:

[..]

Heb je dat gemeten, die cafeïne, zo ja, in de koffie zelf of via een "hoe wakker ben je vandaag en hoeveel koffie heb je op"-test?

Ik heb zelf niet gemeten daar zijn de lab-rats beter in.

In de koffie zelf, GC-ms, volledig objectief en in triplo. Ze zijn nu aan het uitzoeken of er seizoens invloeden zijn.

Het is een analytisch lab, genoeg malloten die wel even volgens een protocolletje een monster willen nemen etc.  

We hebben ook een sensorisch lab, kan ik ook nog wel voorstellen. 😎 

Auwereel

Auwereel

29-08-2023 om 20:32 Topicstarter

Ysenda schreef op 29-08-2023 om 20:28:

[..]

Ik heb zelf niet gemeten daar zijn de lab-rats beter in.

In de koffie zelf, GC-ms, volledig objectief en in triplo. Ze zijn nu aan het uitzoeken of er seizoens invloeden zijn.

Het is een analytisch lab, genoeg malloten die wel even volgens een protocolletje een monster willen nemen etc.

We hebben ook een sensorisch lab, kan ik ook nog wel voorstellen. 😎

Hihi, ik doe totaal ander werk, maat we hebben wel hartslagmeters liggen om stress van bepaalde situaties te kunnen meten. Wie weet kan dat nog worden gelinkt aan de cafeïne-kwaliteit van de koffie!

Yep, hier is de koffie ook aanbesteed, inclusief smaaktest etc. (+/- 5000 medewerkers en + 25.000 studenten) Ik kreeg er na terugkeer van de coronasluiting maagpijn van, dus tegenwoordig standje 1 i.p.v. 3.

Wel bonenkoffie met echte melk tegenwoordig (maar ik drink zwart). Contract er voor was idd poeder melk en koffieprut.


Nou zijn er meer dan voldoende alternatieven, maar die zijn niet (allemaal) gratis. En om daar nou speciaal voor aan de wandel te gaan gaat me ook te ver.

Bij mij op het werk is de koffie niet de zuipen, bittere ellende, maar toch neem ik het want heb het echt nodig.

Ik kan even niet op de naam van onze leverancier komen maar de koffie is OK, niet geweldig. Uit de machines komen diverse koffievarianten, chocomel en heet water (andere uitgang). De koffie is van bonen. Gebouw met ongeveer 1500 man dus veel koffie-automaten.
Op ons ontmoetingsplein bij het restaurant staan automaten waar betere koffie uit komt, dus soms gaan we met een clubje daar koffie drinken. Een half uurtje per dag staat er ook een koffiemevrouw of -meneer (arbeidsparticipant) die weer een andere soort koffie schenkt en cake verkoopt.
Zelf drink ik op kantoor nog maar twee koppen koffie. ‘s avonds mag ik er dan nog een. Thuis heb ik Dolce Gusto, bijna net zo goed als Nespresso maar ze hebben meer varianten die mijn dochter drinkt.

Ysenda schreef op 29-08-2023 om 10:09:

Nou drink ik uberhaubt geen koffie want het stinkt zo.
Maar na de laatste koffiewissel waren er hier mensen met maagklachten en toen is de koffie weer gewijzigd, nu schijnt het vooral niet te drinken te zijn maar je wordt er niet ziek meer van.
Verder maakt het ondanks dat het dezelfde automaten zijn toch ook wel uit welke automaat je pakt, dat verschil merk je ook met chocolade-bocht. De ene is waterig de andere redelijk te doen. Volgens de onderhoudsmonteur maakt het niet uit.

Moet je natuurlijk niet bij een lab/R&D organisatie zeggen, dat is een mooi vrijdagmiddag project. De data zeggen dus echt dat het verschilt. haha. En nu hebben we een Excel waar je kunt zien welke het zoetst is, welke de meeste cafeïne bevat etc.

Ik drink geen koffie want niet lekker maar vind het heerlijk ruiken. Ruikt naar gezelligheid. 

OT: geen idee dus hoe de koffie op mijn werk is. 

Auwereel

Auwereel

29-08-2023 om 23:14 Topicstarter

Wat wel fijn is van de huidige koffiemachine op mijn werk, is de aparte heetwatertuit. Bij de vorige was juist de thee niet te zuipen omdat alles door één tuit kwam.

ik werk op verschillende locaties dus genoeg keuze qua koffie. Op 3 locaties staat een bonenmachine dus dat is sowieso wel prima. Op 1 van die 3 hebben ze ook echt goede bonen en hebben ze ook heerlijke thee. Op 2 andere locaties van die siroop. Als je daar een cappuccino maakt met een extra shot espresso erin is het ook wel te doen. Dan nog een locatie met nespresso en één met Senseo. Die laatste sla ik over. 

Op koffie wordt in theaters gelukkig nooit bezuinigd. Daar staat voor ons meestal een apparaat van dezelfde aanbieder wiens koffie (duur) in de horeca in het voorgebouw verkocht wordt. Dus meestal een bonen-apparaat met heel veel opties qua sterkte en melk.


In Duitsland was het trouwens een automaat waar je voor je koffie moest betalen(!) Cappucino voor €1,30, Koffie €0,80. In Nederland is het gelukkig wel gratis.

Auwereel schreef op 29-08-2023 om 23:14:

Wat wel fijn is van de huidige koffiemachine op mijn werk, is de aparte heetwatertuit. Bij de vorige was juist de thee niet te zuipen omdat alles door één tuit kwam.

Dat vind ik ook zo vies, net als thermoskannen die eerst voor koffie zijn gebruikt en daarna voor thee. Brrrrr. 

Waarom zou je vieze koffie drinken als je ook lekkere thee kan drinken?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.