Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

Tips gevraagd

Hallo, mijn man en ik hebben al 15 jaar een goed huwelijk en een zoon van 10 j. Na mijn bevalling is er bij een aandoening aan mijn vagina vastgesteld waardoor nu penetratie zeer moeilijk is . Proberen ons natuurlijk op andere manieren te behelpen, maar mijn man wil penetreren. Hij is een jaar geleden vreemd gegaan met een vrouw. Voelde me zo gekwetst, maar kan er wel begrip voor tonen, voor hem is het ook niet makkelijk. Iemand ervaring met zo dingen of tips wat we nog kunnen doen?


Zijn wens is jouw pijn dus.

Ik snap niet dat hij zijn partner erin wil betrekken als hij haar daarmee pijn doet. Penetreren is geen levensvoorwaarde, alleen een verlangen. We kunnen nu eenmaal niet alles krijgen wat we willen.

Is anaal een optie?

Wat wil je zelf graag? Een oplossing voor het fysieke probleem of zoek je creatieve ideeen voor een bevredigender seksleven? Is het vertrouwen terug tussen jullie na zijn vreemdgaan? 
Want wij kunnen je een bekkenbodemfysio aanraden en hete tips geven, maar zonder vertrouwen gaan beide opties niet helpen. 

Wat een vervelend probleem zeg… 
Heeft je man zelf ook nagedacht over alternatieven (behalve natuurlijk de seks met iemand anders). 

Zoals Citroengraag zegt zijn er eigenlijk twee issues. Ik zou denken dat een seksuoloog met beide misschien wel kan helpen. Lijkt me verstandig om hier professionele hulp bij te zoeken

Deborah1979

Deborah1979

23-10-2024 om 09:19 Topicstarter

Sorry, ik ben nog niet zo vertrouwd met de werking van dit forum ☺️

Ik denk dat we alles proberen wat nog mogelijk is om toch aan die bevrediging te voldoen. 
Maar dat is voor hem niet genoeg. De enigste optie voor hem is de seks ergens anders halen. Door eventueel een trio met vrouw die bi is. Hij staat er niet voor open om naar een prostituee  te gaan. Hij heeft een vrouw leren kennen waar hij wel een klik mee heeft, maar volgens hem geen relatie mee wil en is daar mee naar bed geweest. Maar die vrouw verwacht wel een relatie en hij speelt dat tot op een zeker niveau mee om aan de seks te geraken. Maar dat kwetst mij het meeste van al. 
Ik zit momenteel zo in de put en zie het niet meer hoe ik het moet oplossen. 

Deborah1979

Deborah1979

23-10-2024 om 09:32 Topicstarter

MijnNaamIsHaas73 schreef op 23-10-2024 om 09:07:

Zoals Citroengraag zegt zijn er eigenlijk twee issues. Ik zou denken dat een seksuoloog met beide misschien wel kan helpen. Lijkt me verstandig om hier professionele hulp bij te zoeken

Dit ziet hij niet zitten

Deborah1979

Deborah1979

23-10-2024 om 09:34 Topicstarter

ik denk dat het de enigste oplossing is 

Het komt over alsof hij jouw aandoening gebruikt als excuus om vreemd te gaan. 

Gesprek met een seksuoloog een optie? 

Deborah1979 schreef op 23-10-2024 om 09:19:

Hij heeft een vrouw leren kennen waar hij wel een klik mee heeft, maar volgens hem geen relatie mee wil en is daar mee naar bed geweest. Maar die vrouw verwacht wel een relatie en hij speelt dat tot op een zeker niveau mee om aan de seks te geraken. Maar dat kwetst mij het meeste van al.

Dit is echt vreselijk, sorry dat ik het zeg, maar dit is echt zo egoïstisch. Zowel richting jou als de andere vrouw die hij bespeelt. Wil je überhaupt wel met deze man verder? Ik kan me niet voorstellen dat het fijn is om een relatie te hebben met iemand die zo over alle grenzen heen dendert voor zijn eigen plezier.

Deborah1979

Deborah1979

23-10-2024 om 09:58 Topicstarter

hij heeft al die jaren respect voor de situatie gehad en me nooit tot dingen gedwongen. Tot op zeker dag die vrouw op zijn pad gekomen is en dat zag hij als een mogelijkheid. 
Door mijn aandoening is natuurlijk mijn zin ook geminderd, dat speelt ook mee. Ik denk dat voor hem de fun en de spanning eraf is

Deborah1979 schreef op 23-10-2024 om 09:19:

[..]

Ik denk dat we alles proberen wat nog mogelijk is om toch aan die bevrediging te voldoen.
Maar dat is voor hem niet genoeg. De enigste optie voor hem is de seks ergens anders halen. Door eventueel een trio met vrouw die bi is. Hij staat er niet voor open om naar een prostituee te gaan. Hij heeft een vrouw leren kennen waar hij wel een klik mee heeft, maar volgens hem geen relatie mee wil en is daar mee naar bed geweest. Maar die vrouw verwacht wel een relatie en hij speelt dat tot op een zeker niveau mee om aan de seks te geraken. Maar dat kwetst mij het meeste van al.
Ik zit momenteel zo in de put en zie het niet meer hoe ik het moet oplossen.

Alles? Behalve professioneel advies inwinnen kennelijk. Mij lijkt een seksuoloog toch de beste optie. Zowel wat betreft het fysieke aspect als het emotionele.

Die prostituee was jouw idee? Maar hij wil niet? Wonderlijke oplossing wel. 

Ik weet natuurlijk niet welke aandoening men 10 jaar geleden heeft vastgesteld waardoor penetratie niet meer kan. Maar is daar medisch alles uitgezocht? Is vastgesteld dat het een probleem is dat nooit meer overgaat en waar ook helemaal niks aan te doen is? Is dat door een specialist gesteld? Hebben ze destijds geen psychologische/seksuologische ondersteuning aangeboden? Heb je overwogen nog een keer medisch te laten kijken of er inmiddels wellicht wel mogelijkheden zijn? Los van wat je met je man doet lijkt het me ook voor jou belangrijk met het oog op de toekomst. Is seks voor jou nog wel bevredigend? Dat lijkt me minstens zo belangrijk als hoe het voor je man is. 

Wellicht in eerste instantie voor jezelf naar de huisarts voor verwijzing seksuoloog en gynaecoloog. 

Deze man zal zich echt een liefdevollere persoonlijkheid moeten aanmeten om wat aantrekkelijker te worden gevonden. Niet alleen voor jou maar voor iedereen.

Deborah1979

Deborah1979

23-10-2024 om 10:22 Topicstarter

Ik heb lichen scleroses, de huid van de vagina wordt steeds nauwer, àlles verkleefd, is een auto immuunziekte waar geen genezing voor is, je kan het tegenhouden door cortisonen dagelijks te smeren. Je huid wordt dunner en er ontstaan snel scheurtjes en vooral veel jeuk. Heb al overal waar ik kon hulp gezocht, 3 keer een operatie laten uitvoeren, laser therapie….
seksuoloog staat mijn man niet voor open

ik ben mijn vrouwelijkheid hierdoor kwijt
Ik voel dat ik mijn man kwijt ben opseksueel en emotioneel vlak
Probeer me elke dag sterkte houden voor mijn zoon, maar heb zo het gevoel dat ik aan het breken ben. En zo een vrouw wil mijn man niet.

Deborah1979 schreef op 23-10-2024 om 09:58:

hij heeft al die jaren respect voor de situatie gehad en me nooit tot dingen gedwongen. 

Nee dat moest er nog eens bijkomen zeg, dat heet verkrachting.


Deborah1979 schreef op 23-10-2024 om 10:22:

En zo een vrouw wil mijn man niet.

Ik krijg echt het gevoel dat jij je in allerlei bochten aan het wringen bent om het hem maar naar de zin te maken. En zelfs dan is het nog niet goed genoeg voor hem, en besluit hij toch, tegen jou uitdrukkelijke wensen in, vreemd te gaan. Dat is toch geen manier van leven.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.