Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

MellowTurkey78

MellowTurkey78

21-02-2024 om 08:05

Dilemma auto weg doen of niet


Zeg je nou dat je geen navigatie meer gaat gebruiken juist? Mijn tip zou zijn: wel doen, en afspreken met jezelf dat je gewoon naar de navigatie luistert en niet zelf gaan nadenken of-ie wel of niet gelijk heeft. Google heeft altijd gelijk. En als je zelf niet meer na hoeft te denken over de route heb je meer hersenruimte over voor kijken en rijden. 

MellowTurkey78

MellowTurkey78

21-02-2024 om 10:05

Poezenmeisje schreef op 21-02-2024 om 09:19:

Ik heb mijn rijbewijs sinds 1993, rijd regelmatig en heb twee maanden geleden weer eens een betonnen paaltje gekust...

😂

Masatu; ik ben erg perfectionistisch en denk anderen kunnen dat ook (met veel ervaring dus rare vergelijking  eigenlijk) dus ik moet dat moeilijke parkeren wel van mijzelf maar ik ga dat niet meer doen. Een stukje lopen vind ik als wandelliefhebber helemaal geen probleem.
Bailey: hele goede! Ik ga daar zeker aan werken want ik vroeg mij dat ook al af. Wat ik wel weet is dat ik mijzelf erg vergelijk met anderen die veel meer rijervaring hebben en mij snel stom voel vergeleken met anderen. En ik ben ook wel erg streng voor mijzelf, ik wil alles meteen kunnen..

Moosey ja dat bedoelde ik inderdaad maar dat is met mijn richtingsgevoel idd niet zo'n goed idee. (Alhoewel mijn moeder net zo erg is en ik mijn hele leven al verdwaal dus van de weg niet kunnen vinden word ik niet zenuwachtig  )

bij een keer ergens tegenaan rijden denk ik eerder aan 1x per 5 jaar. Niet meerdere keren per jaar. Ik woon ook in zo'n krap wijkje, schoondochter heeft nu een jaar of 2 haar rijbewijs, komt hier heen met diverse formaten auto's, zoon heeft een half jaar zijn rijbewijs, rijdt ook alles waar hij gelegenheid in krijgt maar beiden hebben nog niets geraakt. En je kunt hier of file parkeren in een straat waar de gemeente extra kleine vuilniswagens laten rijden omdat het anders niet past en je bedrijven waarschuwt grote goederen niet met een grote vrachtwagen te brengen of je moet een steegje door waarbij je je spiegels bijna moet inklappen om er door te passen.

Om nu te zeggen dat je moet stoppen met rijden nee,  maar wel dat je iets aan je voertuigbeheersing en inschattingsvermogen zal moeten doen.
Het belangrijkste is denk ik werken aan je invulling van wat anderen van je denken als het niet zo snel gaat waardoor je rustig blijft en blijft nadenken wat je doet.

MellowTurkey78

MellowTurkey78

21-02-2024 om 10:13

Ysenda: het 1e halfjaar dat ik de auto had heb ik ook niks geraakt. Mijn voertuigbeheersing is idd. niet top, heeft ook vooral met ervaring te maken dus oefenen met parkeren ga ik idd wel weer doen, goed idee.

Ik zou hem houden. En als iemand een minuut of 2 langer moet wachten omdat jij nog een keer moet steken, jammer dan. Beter een minuutje wachten dan dat ik tegen je aan zit denk ik altijd. 

Gewoon blijven rijden. Mijn auto ziet er ook niet zo mooi meer uit. Laatst er nog een grote kras in gereden tegen een laag muurtje van een parkeergarage. Natuurlijk is het balen dat het nu een paar keer kort na elkaar gebeurt, maar voor het zelfde geld is je volgende parkeerschade pas over een paar jaar. Vooral proberen rustig te blijven en als dat even niet lukt eventueel gewoon nog een rondje rijden en een ander parkeerplekje zoeken. 

Ik weet niet of je dat gedaan hebt, maar als je overweegt toch nog een rijles te nemen ga dan opzoek naar een rijschool die gespecialiseerd is in de moeilijkere gevallen. Mijn man heeft daar speciaal naar gekeken toen hij een rijschool voor mij zocht nadat ik al 4 keer was gezakt. Waar de eerste rijschool vooral vond dat je maar veel kilometers moest maken, want dan leerde je het wel. Was er bij deze rijschool veel meer aandacht voor rustig blijven en dat heeft toen heel erg geholpen. Want rijden kon ik wel.

Blijven rijden!
Ik heb dat niet gedaan en dat was onverstandig. Jouw routine komt wel hoor!

PhoebeHolmesreturns schreef op 21-02-2024 om 09:58:

[..]

Niet klieren, zo noem ik het maar ik bedoel dan dat ik onhandig ga doen, wat niet perse ligt aan autobeheersing want dat weet ik wel. Ik moet alleen die zenuwen die soms ineens de kop op steken (als ik de weg niet kan vinden zoals gister, gebeurt vaak met mijn richtingsgevoel en dan ook de mobiel erbij heb ivm gps. Dat ga ik dus niet meer doen na gister want dat werkt dus gewoon niet) leren beheersen, of ermee leren omgaan. En rijlessen (heb ik geprobeerd) helpen dan gewoon niet, het is vooral een kwestie van doen. Ik rijd nu regelmatig sinds juni, drie x ergens tegenaan gereden, nee 4x als ik eerlijk ben maar die 1e x had ik geen schade. Ik vind dat een gevaar op de weg noemen wel een beetje overdreven, maar je mag het vinden. Echter dat ik soms een foutje maak dat kan gebeuren lijkt me, zeker als je nog niet zo veel ervaring hebt zoals ik.
Het is trouwens altijd alleen bij parkeren, niet tijdens het rijden. (Parkeren is nou eenmaal vrij lastig, zeker in een wijk met smalle straatjes)

Anyway ik moet wel echt meer op gaan letten en meer mn kop erbij houden. En vooral niet hier in de wijk gaan rijden, zoals gister terwijl dat helemaal niet nodig was achteraf gezien, behalve de wijk uit natuurlijk. Dat zijn 2 straten dus dat is te doen.

[b]Als jij mij bestempeld als gevaar op de weg terwijl ik enkel blunder met het parkeren en mij verder keurig aan mijn snelheid houd en heel goed de voorrangsregels weet en me daar ook aan houd en nooit door rood rijd dan helpt dat nou niet bepaald om mijn onzekerheid te minderen en wat meer zelfvertrouwen te krijgen maar goed je mag natuurlijk je mening hebben... [/b]

Ik woon met kleine kinderen in zo’n wijk als jij beschrijft, en met bestuurders die ‘alleen met parkeren een beetje prutsen’ gebeuren gewoon heel makkelijk ernstige ongelukken. Oh oeps, éven een peuter over het hoofd gezien. Leuk dat je je aan de snelheidsregels houdt en niet door rood rijdt, maar daar  heeft een voetganger die jij compleet over het hoofd ziet weinig aan. Met een auto kun je nu eenmaal ernstige schade veroorzaken, en je beschrijft jezelf als een chauffeur bij wie de kans dat dat gebeurt behoorlijk groot is, met zoveel botsinkjes met schade. Ik snap dat je dit topic vooral opent om de bevestiging te krijgen dat je echt gewoon lekker door moet rijden, maar als je daarmee een gevaar bent voor anderen, vind ik dat dus niet.  

MellowTurkey78

MellowTurkey78

21-02-2024 om 10:43

Tara82 schreef op 21-02-2024 om 10:29:

Ik weet niet of je dat gedaan hebt, maar als je overweegt toch nog een rijles te nemen ga dan opzoek naar een rijschool die gespecialiseerd is in de moeilijkere gevallen. Mijn man heeft daar speciaal naar gekeken toen hij een rijschool voor mij zocht nadat ik al 4 keer was gezakt. Waar de eerste rijschool vooral vond dat je maar veel kilometers moest maken, want dan leerde je het wel. Was er bij deze rijschool veel meer aandacht voor rustig blijven en dat heeft toen heel erg geholpen. Want rijden kon ik wel.

Heb ik al gedaan, toen ik de auto net had heb ik wat lessen genomen bij mijn laatste rijinstructeur. Hij zei dat het  vooral aan mijn zelfvertrouwen lag. En rijden kan ik ook wel, dat gaat echt steeds beter qua onzekerheid maar parkeren is lastig. (Dat hebben we in die lessen ook vooral geoefend maar dat moet ik echt nog meer doen)

Agen ik snap je heel goed maar je denkt toch niet dat ik als er kleine kinderen in de buurt zijn dat risico ga nemen?  Ik weet allang dat ik parkeren nog steeds niet makkelijk vind en dat ik er wat onzeker in ben dus no way dat ik dat dan ga doen in een straat met kleine kinderen. (Dat is tot nu toe nog niet voorgekomen dat ik in zo'n buurt parkeren moest. Bovendien ik ben niet slecht in alle manieren van parkeren hoor...) Dan parkeer ik echt wel een stuk verder. Nogmaals ik snap je maar ik ben niet helemaal achterlijk

Dank mensen, het helpt mij enorm wat jullie zeggen en ik ga de auto ook niet wegdoen heb ik besloten en lastig parkeren ga ik nog veel meer oefenen.

Volgens mij ben je teveel bezig met wat anderen wel niet van je zullen denken en daar word je zenuwachtig en onzeker van (ik ken het), terwijl werkelijk helemaal niemand is geïnteresseerd in jouw parkeerkunsten, mensen zijn voornamelijk met zichzelf bezig. 
Even snel willen doen, is bij bijzondere verrichtingen nooit handig.
Geloof in jezelf! En daar waar kan, parkeer op een zo makkelijk mogelijke plek, wat iemand ook al aangaf, dan maar wat verder lopen. Als het daardoor goed gaat, geeft dat ook weer zelfvertrouwen.  Ik weet hoe lastig het is om zelfvertrouwen te hebben. 

MellowTurkey78

MellowTurkey78

21-02-2024 om 10:49

felija schreef op 21-02-2024 om 10:43:

Volgens mij ben je teveel bezig met wat anderen wel niet van je zullen denken en daar word je zenuwachtig en onzeker van (ik ken het), terwijl werkelijk helemaal niemand is geïnteresseerd in jouw parkeerkunsten, mensen zijn voornamelijk met zichzelf bezig.
Even snel willen doen, is bij bijzondere verrichtingen nooit handig.
Geloof in jezelf! En daar waar kan, parkeer op een zo makkelijk mogelijke plek, wat iemand ook al aangaf, dan maar wat verder lopen. Als het daardoor goed gaat, geeft dat ook weer zelfvertrouwen. Ik weet hoe lastig het is om zelfvertrouwen te hebben.

Jij slaat de spijker op zijn kop. En idd de keren dat het fout ging dacht ik idd 'dat moet ik even doen'. Dank je wel voor je lieve reactie! 😊

PhoebeHolmesreturns schreef op 21-02-2024 om 10:49:

[..]

Jij slaat de spijker op zijn kop. En idd de keren dat het fout ging dacht ik idd 'dat moet ik even doen'. Dank je wel voor je lieve reactie! 😊

Ik zag mensen al gierend van het lachen achter het raam staan en naar mij wijzen als ik mijn auto heel koelbloedig wilde parkeren, zo erg was het in het begin.

PhoebeHolmesreturns schreef op 21-02-2024 om 10:43:

[..]

Agen ik snap je heel goed maar je denkt toch niet dat ik als er kleine kinderen in de buurt zijn dat risico ga nemen? Ik weet allang dat ik parkeren nog steeds niet makkelijk vind en dat ik er wat onzeker in ben dus no way dat ik dat dan ga doen in een straat met kleine kinderen. (Dat is tot nu toe nog niet voorgekomen dat ik in zo'n buurt parkeren moest. Bovendien ik ben niet slecht in alle manieren van parkeren hoor...) Dan parkeer ik echt wel een stuk verder. Nogmaals ik snap je maar ik ben niet helemaal achterlijk


Ik vind het wel bijzonder dat je bij kleine kinderen dat risico niet wil nemen, maar bij iemand anders zijn/haar auto wel. Ik zou toch echt niet blij zijn als je je eigen gedeukte auto in mijn strakke, dure auto parkeert. Ik snap dat je het bij je eigen auto inmiddels niet zo’n probleem meer vind, maar zorg er in ieder geval voor dat je dus ook gewoon voorzichtig bent met iemand anders zijn/haar eigendom. 

PhoebeHolmesreturns schreef op 21-02-2024 om 10:43:

[..]

Heb ik al gedaan, toen ik de auto net had heb ik wat lessen genomen bij mijn laatste rijinstructeur. Hij zei dat het vooral aan mijn zelfvertrouwen lag. En rijden kan ik ook wel, dat gaat echt steeds beter qua onzekerheid maar parkeren is lastig. (Dat hebben we in die lessen ook vooral geoefend maar dat moet ik echt nog meer doen)

Agen ik snap je heel goed maar je denkt toch niet dat ik als er kleine kinderen in de buurt zijn dat risico ga nemen? Ik weet allang dat ik parkeren nog steeds niet makkelijk vind en dat ik er wat onzeker in ben dus no way dat ik dat dan ga doen in een straat met kleine kinderen. (Dat is tot nu toe nog niet voorgekomen dat ik in zo'n buurt parkeren moest. Bovendien ik ben niet slecht in alle manieren van parkeren hoor...) Dan parkeer ik echt wel een stuk verder. Nogmaals ik snap je maar ik ben niet helemaal achterlijk

Dank mensen, het helpt mij enorm wat jullie zeggen en ik ga de auto ook niet wegdoen heb ik besloten en lastig parkeren ga ik nog veel meer oefenen.

Heb je die lessen in je eigen auto gehad. Anders file parkeren oefenen met iemand naast je in je eigen auto die goed uit kan leggen wanneer je in moet sturen. In een verkeerssituatie je ook niet gek laten maken door ongeduldige medeweggebruikers. Als je rustig blijft gaat het vast beter.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.