Financiën en recht
Beerlover
18-11-2024 om 18:34
Prijzen in de horeca
Gisteren een wijntje wezen drinken in een wijnbar in een kleine plaats in Midden-Nederland. Dus niet de Zuid-as of 't Gooi. Zijn alle wijnen verhoogd van 5.50 a 6 euro naar 7 of 8 euro. Een (weliswaar) Amarone buiten de kaart (prijs werd dus alleen bij navraag genoemd) 14.50 Euro! Wat zijn jullie ervaringen?
Dolfje
18-11-2024 om 18:37
Het is al tijden idioot die prijzen.
6€ voor een speciaal biertje. 8€ voor een halve liter skuumkoppe of witbier is normaal tegenwoordig.
Ik probeer er niet te veel over na te denken als ik eenmaal besloten heb buiten de deur te eten en of drinken.
Schommelstoel
18-11-2024 om 19:03
Ik kijk op de kaart al tijden niet veel verder meer dan thee of bruisend mineraalwater. De rest is per definitie boven budget.
Poezenmeisje
18-11-2024 om 19:07
Meestal ga ik voor gemberthee of cola zero.
De gemberthee moet écht alleen maar gemberthee zijn, dus niet opgeleukt met kaneelstokjes, sinaasappelschillen of citroenschillen.
Martje80
18-11-2024 om 19:08
Ja, prijzen zijn echt idioot. Daarom kom ik nog maar heel weinig in de horeca, zelfs niet voor thee en taart.
Moederkareltje
18-11-2024 om 19:13
ik zou een fles drank in mijn tas doen en rustig drinken van je ene drankje. Of in het park gaan zitten met je flessen.
Peaches
18-11-2024 om 19:26
Poezenmeisje schreef op 18-11-2024 om 19:07:
Meestal ga ik voor gemberthee of cola zero.
De gemberthee moet écht alleen maar gemberthee zijn, dus niet opgeleukt met kaneelstokjes, sinaasappelschillen of citroenschillen.
Voor gemberthee kan je ook zo 4 euro of meer betalen..
Het is gewoon allemaal ontzettend duur geworden.
Marty1984
18-11-2024 om 19:30
Die 3 keer per jaar dat ik op een terras zit vloek ik eens goed inwendig op de prijzen. Maar betaal gewoon.
De rest van het jaar koop ik zelf een fles wijn en drink die thuis op mijn terras. Of het terras / huis van vrienden.
Voor de prijs van 1 glas heb ik bij de supermarkt een hele fles.
Fancy wijnbars skip ik sowieso al. Doe mij die 3 keer per jaar maar een algemene kroeg ipv zo'n fancy ding dat 2 euro extra per glas vraagt omdat de wijn een dure titel heeft.
RavIvaR
18-11-2024 om 19:57
Horeca is inderdaad duur. Al sla een locatie met de prijzen die to noemt wel over.
Maar ik houd er wel echt van om naar de horeca te gaan. Vooral in de zomer in de zon op een terras kan ik er echt van genieten.
Chipndale
18-11-2024 om 19:57
Poezenmeisje schreef op 18-11-2024 om 19:07:
Meestal ga ik voor gemberthee of cola zero.
De gemberthee moet écht alleen maar gemberthee zijn, dus niet opgeleukt met kaneelstokjes, sinaasappelschillen of citroenschillen.
Laatst voor een colaatje ook 4,95 moeten betalen....😬
alhambra
18-11-2024 om 20:02
Als de beleving en de bediening goed is dan heb ik een stuk minder problemen met de hoge prijzen dan wanneer er een houding hangt dat je dankbaar mag zijn dat je in hun etablissement je geld mag uitgeven.
Ik vind het opvallend dat de prijzen in Duitsland een stuk lager zijn én met prima bediening.
Door de hoge prijzen ga ik minder vaak naar de horeca.
RavIvaR
18-11-2024 om 20:09
In Duitsland liggen de prijzen inderdaad lager, net als de prijzen van sigaretten, drankhandel, benzine, drogisterij, supermarkt, kleding, etc.
Waarom kan het daar wel vraag je je dan af? Enkel BTW of zijn er meer verschillen?
De horeca vind ik gemiddeld genomen trouwens wel beter en moderner dan in Duitsland.
RavIvaR
18-11-2024 om 20:11
Wat me trouwens opvalt in de horeca in NL dat de kaarten steeds vaker Engels zijn, net als het personeel Engelstalig kan zijn.
Dit valt me ook op in winkels. Dat is soms wel even schakelen omdat ik het niet verwacht. Maar in de horeca voor mij geen probleem.
alhambra
18-11-2024 om 20:16
RavIvaR schreef op 18-11-2024 om 20:11:
Wat me trouwens opvalt in de horeca in NL dat de kaarten steeds vaker Engels zijn, net als het personeel Engelstalig kan zijn.
Dit valt me ook op in winkels. Dat is soms wel even schakelen omdat ik het niet verwacht. Maar in de horeca voor mij geen probleem.
Mijn Engels is uitstekend maar dit stoort mij flink. De basiswoordenschat die je nodig hebt om in de horeca te functioneren is zó aangeleerd. Het zijn standaardzinnen. Dat je in het begin als medewerker soms overschakelt naar het Engels als het gesprek geen standaardgesprek is is logisch maar het vertikken om de standaardzinnen te leren, daar vind ik iets van.
RavIvaR
18-11-2024 om 20:29
Wat voor de een makkelijk aan te leren is, is dat voor een ander niet.
Zo kan ik de switch maken maar kan me ook voorstellen dat m.n. ouderen dat niet altijd kunnen.
Moosey
18-11-2024 om 20:34
RavIvaR schreef op 18-11-2024 om 20:09:
In Duitsland liggen de prijzen inderdaad lager, net als de prijzen van sigaretten, drankhandel, benzine, drogisterij, supermarkt, kleding, etc.
Waarom kan het daar wel vraag je je dan af? Enkel BTW of zijn er meer verschillen?
De horeca vind ik gemiddeld genomen trouwens wel beter en moderner dan in Duitsland.
Misschien ook doordat vastgoed goedkoper is en de lasten dus lager zijn voor de ondernemer?