Eten Eten

Eten

Teveel vlees ongezond


Zeefietser schreef op 28-10-2021 om 16:39:

[..]

Extra pure hagelslag, niks zoets aan.

Wat ik zelf niet begrijp, ja nee ik eet geen vlees, maar wel vis. Vis, haai, walvis, varken, koe, kip, allemaal dieren. Voor mij is vis ook vlees.

Ik vind dat dus wel zoet, maar ben sowieso geen zoetekauw en meer van de hartigheid. Eet niet alle dagen vlees, maar vis lust ik absoluut niet en eiwitten heeft een mens ook nodig. Nu ben ik sowieso nooit groot fan vd adviezen vh voedingscentrum geweest, maar dat is persoonlijk natuurlijk 😉

500 gram, dat is niet eens 100 gram per dag. Ik eet aan avondeten al minstens 100 gram per dag, ook weleens 200 of 250 gram of als ik echt druk wil doen 2 van die biefstukjes in een pakje van de AH, dat is 300-400 gram denk ik? 'S middags eet ik soms vleeswaren, wel regelmatig 2 eitjes dus dat is ook weer een soort vlees geloof ik. Vis vrijwel nooit, hou ik niet zo van.

Het voedingscentrum zit ook vuistdiep in de klimaathoek volgens mij met z'n adviezen over minder minder minder. 

Zelf eet ik vooral vis/seafood en 2-3 keer per week kip en rood vlees. Porties van 150-200 gram. Ik eet lowcarb en heb behoefte aan dierlijke eiwitten omdat ze een hoge verzadiging hebben. M'n cholesterol is in elk geval een stuk gedaald het afgelopen half jaar, dus voor mij is het een gezonde voedingswijze. 

Omdat ik geen brood meer eet eet ik nu dus ook geen vleeswaar, wel dagelijks een gekookt eitje en vaak wel wat kaas over warme groente. 

Las trouwens een tijdje terug dat onze vleesconsumptie juist gestegen is. Weet niet of vis/seafood wordt meegeteld. 

Reken maar dat een biefstukje gezonder is dan al die vega-zooi zoals van bijvoorbeeld Garden Gourmet.

Zo'n Garden Gourmet Vegetarische burger deluxe bijvoorbeeld:

Ingrediënten
Ingrediënten: water, SOJA-eiwit (11,5%), plantaardige oliën (8%) (koolzaad, zonnebloem), TARWE-eiwit (4%), SCHARRELEI-eiwitpoeder, gedroogde uivlokken, TARWEmeel, appelpuree, kruiden (peterselie, koriander), zetmeel (maïs, aardappel), specerijen (ui, knoflook, zwarte peper, komijn, rozemarijn), azijn, gedroogde aardappelvlokken, gistextract, zout, gehydrolyseerd TARWE-eiwit, GERSTEmoutextract, gist, aroma, specerij-extracten (gember, zwarte peper, paprika). Bevat mogelijk: SESAM, SELDERIJ en MOSTERD

Allergie-informatie

Bevat:Soja, Tarwe, Eieren, Gerst, Glutenbevattende Granen
Kan bevatten:Sesamzaad, Selderij, Mosterd

Ik dacht ook dat 100 gram per dag was..
Ik eet vaak wel meer en ben echt een vlees eter. Af en toe vegetarisch, maar niet wekelijks. 
Vis eten we soms paar weken wel 2 keer per week en soms weken niets.

ja, wist ik. 

Ik wist dit wel ja en hou me er ook aan.

WorldlyAnteater37

WorldlyAnteater37

28-10-2021 om 19:50

willem1959 schreef op 28-10-2021 om 18:51:

Reken maar dat een biefstukje gezonder is dan al die vega-zooi zoals van bijvoorbeeld Garden Gourmet.

Zo'n Garden Gourmet Vegetarische burger deluxe bijvoorbeeld:

Ingrediënten
Ingrediënten: water, SOJA-eiwit (11,5%), plantaardige oliën (8%) (koolzaad, zonnebloem), TARWE-eiwit (4%), SCHARRELEI-eiwitpoeder, gedroogde uivlokken, TARWEmeel, appelpuree, kruiden (peterselie, koriander), zetmeel (maïs, aardappel), specerijen (ui, knoflook, zwarte peper, komijn, rozemarijn), azijn, gedroogde aardappelvlokken, gistextract, zout, gehydrolyseerd TARWE-eiwit, GERSTEmoutextract, gist, aroma, specerij-extracten (gember, zwarte peper, paprika). Bevat mogelijk: SESAM, SELDERIJ en MOSTERD

Allergie-informatie

Bevat:Soja, Tarwe, Eieren, Gerst, Glutenbevattende Granen
Kan bevatten:Sesamzaad, Selderij, Mosterd

Eens, maar ligt er ook aan wat voor biefstuk. Niet die gelijmde shit uit de supermarkt, wel een echte biefstuk van de slager.

Het maakt me geen (gehakt) bal uit of vlees gezond is of niet. Bij ons is vlees het belangrijkste van de maaltijd en vinden wij het lekkerst. Wij eten veel vlees en meestal wel 250 a 300 gram per persoon bij de warme maaltijd . Dan eten we ook nog vleeswaren op brood. 

Ik lees hier ook wel eens het topic: wat eten we vandaag. Dan noemen ze iets op en zeggen met een speklapje. Dan vraag ik me af van toch geen 1 speklapje per persoon? Ik ben nu nog alleen met mijn zoon en wij eten met zijn tweeen 3 speklappen op van samen ongeveer 600 gram. 

watertoren schreef op 28-10-2021 om 20:29:

Het maakt me geen (gehakt) bal uit of vlees gezond is of niet. Bij ons is vlees het belangrijkste van de maaltijd en vinden wij het lekkerst. Wij eten veel vlees en meestal wel 250 a 300 gram per persoon bij de warme maaltijd . Dan eten we ook nog vleeswaren op brood.

Ik lees hier ook wel eens het topic: wat eten we vandaag. Dan noemen ze iets op en zeggen met een speklapje. Dan vraag ik me af van toch geen 1 speklapje per persoon? Ik ben nu nog alleen met mijn zoon en wij eten met zijn tweeen 3 speklappen op van samen ongeveer 600 gram.

Ik eet altijd 2 speklapjes, die dunne heb ik altijd. En 2 slavinken. En 2 gehaktballen. 1 vind ik zo weinig. Ik eet dan weer wel maar 1 schnitzel, karbonaad, kippendij.

watertoren schreef op 28-10-2021 om 20:29:

Het maakt me geen (gehakt) bal uit of vlees gezond is of niet. Bij ons is vlees het belangrijkste van de maaltijd en vinden wij het lekkerst. Wij eten veel vlees en meestal wel 250 a 300 gram per persoon bij de warme maaltijd . Dan eten we ook nog vleeswaren op brood.

Ik lees hier ook wel eens het topic: wat eten we vandaag. Dan noemen ze iets op en zeggen met een speklapje. Dan vraag ik me af van toch geen 1 speklapje per persoon? Ik ben nu nog alleen met mijn zoon en wij eten met zijn tweeen 3 speklappen op van samen ongeveer 600 gram.

Vrijheid blijheid hoor, maar het intrigeert me altijd zo bij jou of je dan helemaal niet bezorgd bent om je gezondheid?

Er zijn volkeren die vrijwel volledig op dierlijke eiwitten leven (eskimo's) die daar niet ongezonder door worden. 
Wij eten over 't algemeen teveel bewerkte koolhydraten die veel slechter voor onze gezondheid zijn dan een mooi stuk vlees of vis. En al die vleesvervangers zitten ook boordevol troep. 

De antivlees/vis lobby is door klimaatactivisme gestuurd. 

Mija schreef op 28-10-2021 om 12:47:

Ik vind juist het bewerkte vlees, vleeswaren op brood, het moeilijkst te vermijden. Ik vind maar moeilijk lekkere alternatieven voor op brood. De meeste vega(n) alternatieven eet ik met lange tanden. En zoet beleg hoef ik al helemaal niet.

Ik eet alleen vleeswaren (ham of salami) als we een keer tosti's bakken, een uitsmijter eten,  of zelf een pizza maken.

Op mijn brood tussen de middag eet ik nooit vleeswaren. Wat dan wel? Nou: pindakaas, tomaat met een tipje mayo, banaan, soms een eitje, plakje kaas (verschillende soorten, brandnetel, fenegriek, rookkaas, komijnekaas).

redbulletje schreef op 29-10-2021 om 10:19:

Er zijn volkeren die vrijwel volledig op dierlijke eiwitten leven (eskimo's) die daar niet ongezonder door worden.
Wij eten over 't algemeen teveel bewerkte koolhydraten die veel slechter voor onze gezondheid zijn dan een mooi stuk vlees of vis. En al die vleesvervangers zitten ook boordevol troep.

Heb jij voedingswetenschappen gestudeerd?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.