Eten Eten

Eten

Jaren '80-hapjes


Lena55 schreef op 16-10-2022 om 18:34:

Bolletjes schepijs vanille of aardbei (liefst uit zo'n goedkope kilo-bak) met een scheutje aardbeien of bosvruchten limonadesiroop.

Mijn opa en oma hadden dat altijd. 

Gehaktballetjes 
Doppinda's/pelpinda's
Waren de gevulde dadels er ook al, of was dat later?

Later, buitenlands eten was macaroni en de chinees, dat was heel wat. 

Blokjes kaas met ananas of gember (die laatste is voor de pure liefhebber)
De door Lena55 genoemde bol vanille ijs en dan met een schep cocktailfruit uit blik 
En natuurlijk wél in alle blokjes en plakjes een cocktailprikkertje .. liefst met vlaggetje 


Cup a soup
Kruidenboter met stokbrood

Doorgekookte groenten soep
Shuttels kaas ui
Mammamia's
Hamka's
Wrap kruidenkaas zalm
Doppindas
Blokjes kaas
Advocaat met spuitslagroom en hagelslag
Bladerdeeghapjes
Pindarotsjes
Mon cheri
Zoute sticks

Haust toast (met pitjes erin) met sellerie salade en kip kerrie salade (meer smaken waren er niet)

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

16-10-2022 om 18:59

Ragout in van die bladerdeegbakjes (hoe eet je zo'n ding zonder alles onder te smeren??)

Wij hadden ook gekookt ei in rookvlees. En ik dacht boterhamworst om augurk.

Ronde toastjes met erop per toastje 1 plakje hardgekookt ei. Daarop een drupje ketchup en een drupje mayonaise, uit zo’n tube. En dan van te voren klaarmaken zodat de toastjes een beetje zacht (slof) zijn geworden. 
En bonbonnetjes voor bij de borrel.  

Netherfield schreef op 16-10-2022 om 19:04:

Ronde toastjes met erop per toastje 1 plakje hardgekookt ei. Daarop een drupje ketchup en een drupje mayonaise, uit zo’n tube. En dan van te voren klaarmaken zodat de toastjes een beetje zacht (slof) zijn geworden.
En bonbonnetjes voor bij de borrel.

Of die kleine vierkante toastjes,  zo hadden wij ze. Wat een heerlijk draadje dit

Poezel_en_Wip schreef op 16-10-2022 

Waren de gevulde dadels er ook al, of was dat later?

Dadels gevuld met monchou hadden wij zeker al in de jaren 80 hoor. 

stokbrood in plakjes met kruidenboter, knoflookboter of paturain. Of Rambol, zo’n kaasje met een walnoot erop. 

Spiesjes met druif, manderijn, kaas en worst, fondue in olie. 

Ik had een hippe tante die ook altijd meloen in rauwe ham deed, lekker was dat!

Zure haring. Stukjes op een prikkertje met dille-roomsaus, of mini-rolmopsjes. 

Viennetta 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.