Eten Eten

Eten

Het meat- en seafoodlovers topic

Wie voelt ook z'n innerlijke Obelix ontwaken als ie aan een lekker stuk vlees denkt? 

zwijn-obelix.jpg

Voor iedereen voor wie vlees en vis een belangrijk onderdeel van hun maaltijd is en om lekkere recepten uit te wisselen. 


redbulletje

redbulletje

30-07-2021 om 23:19 Topicstarter

Seafood bevat o.a. jodium, dat helpt je schildklier goed te functioneren. 

Ik heb vandaag heerlijke mosselen op, het is een goed mosseljaar met lekkere dikke grote mosselen. Vorig jaar vond ik ze vaak tegenvallen zo klein.

Ja, heel lekker. Maar er gaat niets boven gerookte paling. Gelukkig gaan we in september naar familie in Nederland. En dan nemen we heel wat nationale heerlijkheden mee.

DownrightChinchilla41

DownrightChinchilla41

30-07-2021 om 23:25

kay89 schreef op 30-07-2021 om 23:21:

Ja, heel lekker. Maar er gaat niets boven gerookte paling. Gelukkig gaan we in september naar familie in Nederland. En dan nemen we heel wat nationale heerlijkheden mee.

In Frankrijk leven toch ook wel palingen? Misschien eens zelf een hengel uitwerpen, hier in de rivier vang je ze achter elkaar aan een wormpje tegen de schemer. Roken is ook niet al te moeilijk. Dan kun je er toch van genieten En net zelf gerookt is toch echt het lekkerst 

Eh ja, of dat zomaar mag is weer een ander verhaal. Maar bedankt voor de tip. 

Sophia_!

Sophia_!

30-07-2021 om 23:28

Wij hebben sinds kort The Meatlovers ontdekt. Zij hebben echt heerlijk vlees van heel goede kwaliteit. 

Vanavond lieten we onder andere tomahawk steak thuisbezorgen,  dat heb ik nog nooit gegeten. Heeft iemand daar een lekker recept voor, liefst voor de bbq? 

redbulletje

redbulletje

31-07-2021 om 12:39 Topicstarter

Oh, die zien er zo geweldig uit als ze bij de slager in de vitrine liggen. Maar idd wel heel groot om in je uppie van te eten. Denk dat je die best op de bbq kunt bereiden. Maar zelf nog nooit gedaan. 

Sophia_! schreef op 30-07-2021 om 23:28:

Wij hebben sinds kort The Meatlovers ontdekt. Zij hebben echt heerlijk vlees van heel goede kwaliteit.

Vanavond lieten we onder andere tomahawk steak thuisbezorgen, dat heb ik nog nooit gegeten. Heeft iemand daar een lekker recept voor, liefst voor de bbq?

Ik zou juist de tomahawk zo plain mogelijk laten! Insmeren met wat grover zout, kruislings grillen op de bbq, tot een kerntemperatuur van 43 graden. Even laten rusten met een flinke draai peper, en eventueel zelfgemaakte kruidenboter! 

Erbij een gepofte aardappel met zure room en bieslook.


Ik krijg er honger van!

Wij gaan zo vis met rijst eten. Gewone tong, dus best lekker, maar het is geen gerookte paling!

redbulletje

redbulletje

06-08-2021 om 22:59 Topicstarter

Zeetong vind ik heerlijk! 😍 Lekker in roomboter gebakken. Jammie! 

DownrightChinchilla41

DownrightChinchilla41

06-08-2021 om 23:02

redbulletje schreef op 06-08-2021 om 22:59:

Zeetong vind ik heerlijk! 😍 Lekker in roomboter gebakken. Jammie!

Ja net als snoekbaars, ook zo lekker.

Ja lekker, vlees! Ik zou zo carnivoor worden als dat gezond was. Ik bedenk ook altijd eerst het vlees als ik een gerecht probeer te bedenken, tenzij het iets als pasta is. Maar ook daar moet vlees doorheen. Gehakt, spekjes, stukjes ham of stukjes kip. Vaak probeer ik groenten te verstoppen/verhullen met vlees want daar hou ik niet van maar ja je moet het toch eten.

Ik ben echt gek op spareribs, biefstuk, shoarma, kip. Eigenlijk alles wat geen orgaan is wel. Het meeste eet ik varken en kip.

Ik ben niet zo van vis, witvissen zoals Kabeljauw en Tilapia vind ik wel prima, helemaal als lekkerbekje of kibbeling met veel knoflook saus. Of ge...dinges de makreel. Gestoomt? Gerookt? Ben het woord even kwijt. Wel het liefst met de kop er al af want ik hou niet van dingen waar ik het kopje nog af moet halen. Garnalen walg ik echt van, ook zonder kopje. Dat lijkt nog te veel op een beest. 😆 Zalm en tonijn gaan ook wel, wel in kleine hoeveelheden. Ben het snel zat.

Vandaag had ik kippensoep met lekker veel kip van zo’n bout (uur laten trekken en je trekt het zo van het bot, jam!). Morgen weet ik het nog niet, ik heb kip shoarma liggen (met pita’s en knoflook saus) of nog een paar bouten die ik kan kruiden met aardappelschijfjes en sperziebonen.

Die bouten vind ik dan weer minder smakelijk. Sorrry, ik houd van kip, maar dan moet ik geen bouten of poten zien. Met garnalen heb ik veel minder moeite, die eet ik met kop en al op.

redbulletje

redbulletje

06-08-2021 om 23:27 Topicstarter

Ik hou van die kip piri piri bouten voor in de oven. Maar ook een hele gegrilde kip van zo'n kiekenkot smaakt me wel. 

kay89 schreef op 06-08-2021 om 23:24:

Die bouten vind ik dan weer minder smakelijk. Sorrry, ik houd van kip, maar dan moet ik geen bouten of poten zien. Met garnalen heb ik veel minder moeite, die eet ik met kop en al op.

Ieeeeh, ik heb het dus precies andersom. Hele kippen ook prima, maar garnaaltjes of mossels *ril* thanks but no thanks.

redbulletje

redbulletje

06-08-2021 om 23:36 Topicstarter

Bel gek op garnalen, scampi, gamba, kreeft, krab, st Jacobs-mossel en gewone mosselen. 
Wat ik uit de zee niet lust is kwal en zeekomkommer. Beide in Azië voorgeschoteld gekregen en na 1 hap wist ik genoeg. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.