Eten Eten

Eten

Eénpansgerechten

Met de hoop dat het toch ooit beter weer wordt, begin ik vast na te denken over de vakantie. We kamperen in Nederland. En ik kook (bijna) alle dagen. Ik heb een soort barbeque (cobb), waar ik ook op kan grillen en wokken. De sport is om heel de vakantie op dat ding te koken. Ik heb inmiddels al best wat éénpansgerechten verzameld, maar kan zeker inspiratie gebruiken. Wie heeft er leuke recepten die in één pan te maken zijn? (en dan echt éénpans, dus niet dat je eerst in een andere pan aardappels/rijst/pasta oid moet koken, want dan zijn het alsnog twee pannen)


Stukjes kip kruiden en kort aanbraden met uitjes en bv stukjes paprika,tomaat en/of courgette. Daarop een pakje tomatensaus met water wat aanlengen. Laten garen en dan de pasta erbij laten garen. Evt wat room erbij en klaar.
Kan ook met diepvriesgarnalen of champignons.

Stukjes kip met fijn gesneden spinazie wokken, wat room er op en wat waterbij.Pasta erbij.
Alweer  stukjes kip braden, kruiden en risotto met water erop en mini stukjes broccoli erin. Die garen dan mee. Je moet ze wel echt klein snijden zeker de steel. Kan ook met wortel/courgette/champignons/paprika. Leef je uit

Wat ik altijd lekker vind is shakshuka met brood. Ook fijn zonder koelkast.

Pastasalade, vooral favoriet bij de kinderen.

Pasta pesto met doperwten en kaas (en eventueel hamblokjes)

Neweve schreef op 05-06-2024 om 14:37:

Pasta pesto met doperwten en kaas (en eventueel hamblokjes)

Met gegrilde kipfilet.


Onderstaand gerecht vinden wij lekker en is makkelijk. De sperziebonen worden hier apart gekookt, maar het kan ook prima met een zak sperziebonen uit de vriezer. Die gooi ik gewoon tegelijk met de aardappel en paprika in de pan erbij (zonder voorkoken dus)

Snelle kipgoulash uit de wok

2 personen, minder dan 30 minuten, hoofdgerecht 445 kcal p.p.

Ingrediënten



  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel goulashkruiden (Albert Heijn)
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 2 eetlepels dikke halfvolle yoghurt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika



Bereiding

Maak de ui en de paprika schoon.


  1. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  3. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes.
  5. Verwarm de margarine en bak de kip en de ui in enkele minuten bruin.
  6. Bak de goulashkruiden kort mee.
  7. Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het gerecht in ca. 20 minuten gaar.
  8. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar, voeg toe.
  9. Schep aan tafel een lepel yoghurt op de goulash en geef de sperziebonen erbij.



Ook heel lekker en snel:

Krieltjesschotel met tomatensaus en ei

INGREDIËNTEN 2 personen


  • 1 courgette, in blokjes
  •  Paprikapoeder
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 blik tomatenblokjes (Heinz)
  • 120 g gerookte kipreepjes
  • 3 eieren
  • Optioneel, stukje Parmezaan om te raspen
  • Paar takjes basilicum, gehakt of gescheurd
  • Olie om in te bakken
  • 450 gr minikrieltjes



BEREIDING

1. Verhit een koekenpan met scheutje olie en bak de krieltjes en courgette tot ze beetgaar zijn en beginnen te kleuren. Bestrooi met paprikapoeder en zout en peper uit de molen.
2. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot ze zacht zijn.
3. Voeg de tomatenblokjes, helft van de basilicum en kip toe en roer door. Breng rustig aan de kook.
4. Maak drie holletjes en laat de eitjes erin glijden. Bestrooien met zout en peper en indien gewenst met wat parmezaan.
5. Laat 12 – 15 minuten zachtjes pruttelen, of tot de eieren gestold zijn (met een deksel op de pan gaat het sneller). Garneer de krieltjesschotel met de overige basilicum.





Een curry kan ook altijd, doe je er brood bij om te dippen ipv rijst. Met een kant en klare curry pasta ook zo klaar.

geen gerecht maar Serveeerwonder van Tupperware is ideaal op vakantie. Dan doe je bijv de spaghetti er in met gekookt water en dat laat je dan enige tijd staan en dan is het gaar. Dan kun je met je ene pitje nog alle kanten op. 

Ik haal weleens van die zakjes voorgekookte rijst die je alleen in de magnetron hoeft op te warmen. Pure luiheid. Maar dan wok ik iets en doe ik op het laatste moment die rijst erbij, even meewarmen et voilá. Op die manier kan je heel veel maken, ook nasi ofzo, en die zakjes hoef je niet in de koelkast te bewaren, lekker makkelijk. Neemt dus geen ruimte in je koelbox in. Er bestaan ook zulke zakjes met woknoedels. En tja, als ik dit thuis op 1 gaspit kan maken, moet dat op de camping ook lukken 

afrodite05 schreef op 05-06-2024 om 19:34:

Ik haal weleens van die zakjes voorgekookte rijst die je alleen in de magnetron hoeft op te warmen. Pure luiheid. Maar dan wok ik iets en doe ik op het laatste moment die rijst erbij, even meewarmen et voilá. Op die manier kan je heel veel maken, ook nasi ofzo, en die zakjes hoef je niet in de koelkast te bewaren, lekker makkelijk. Neemt dus geen ruimte in je koelbox in. Er bestaan ook zulke zakjes met woknoedels. En tja, als ik dit thuis op 1 gaspit kan maken, moet dat op de camping ook lukken

Ja die vind ik ook handig voor geen zin /energie momenten en voor op vakantie. Je hebt ook noedels die al gaat zijn.

Zandhaas

Zandhaas

05-06-2024 om 20:24 Topicstarter

Dolfje schreef op 05-06-2024 om 19:37:

[..]

Ja die vind ik ook handig voor geen zin /energie momenten en voor op vakantie. Je hebt ook noedels die al gaat zijn.

Die ken ik idd. De voorgekookte rijst en noodles gaan mee in de standaarduitrusting, altijd makkelijk om een willekeurig roerbakgerecht af te maken 

Tijdens vakantie vervang ik de rijst/aardappels door een voorgekookte variant of door peulvruchten uit blik. Of ik maak een maaltijdsalade en bak alleen wat voorgekookte krieltjes of afbakbrood op.

Watermeloensalade met feta, munt, rode ui en zwarte bonen. Kipfilethaasjes erbij grillen. 

Linzensalade met blauwe bessen en tomaatjes (grote portie is voldoende voor een maaltijd) - hoeft niet perse in de oven. 
 https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1021322/linzensalade-met-tomaat-en-blauwe-bes

Potje tomatensaus, blik tonijn, pot kikkererwten opwarmen  verse kruiden er overheen knippen en wat rauwe uiringen. 

Spek, ui, knoflook, bruine bonen, voorgekookte rijst samen opbakken. Piccalilly en zakje gewassen sla erbij. 

Zandhaas

Zandhaas

05-06-2024 om 20:26 Topicstarter

dank voor de tips tot zover! Leuk om weer wat nieuwe inspiratie op te doen. 

Prachtwacht schreef op 05-06-2024 om 18:20:

geen gerecht maar Serveeerwonder van Tupperware is ideaal op vakantie. Dan doe je bijv de spaghetti er in met gekookt water en dat laat je dan enige tijd staan en dan is het gaar. Dan kun je met je ene pitje nog alle kanten op.

Nog zoiets: de wonderpan/ Omnia campingoven. 


344449-344449-images_main-omnia-ecommerce.jpeg

Prachtwacht schreef op 05-06-2024 om 18:20:

geen gerecht maar Serveeerwonder van Tupperware is ideaal op vakantie. Dan doe je bijv de spaghetti er in met gekookt water en dat laat je dan enige tijd staan en dan is het gaar. Dan kun je met je ene pitje nog alle kanten op.

Nooit van gehoord. Maar heb .m op mijn verlanglijstje gezet. Lijkt me wel makkelijk op vakantie!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.