Eten Eten

Eten

Deel hier je mislukte (onderdelen van) kerstdiners

... in de breedste zin van het woord! Een ingekakte tulband, verkoolde rosbief, soep die eerder stijfsel lijkt... Door jezelf gemaakt of door een ander. Misschien op het moment zelf heel beroerd, maar achteraf hopelijk lachwekkend. Een luchtig topic!


Als mijn man zich ermee gaat bemoeien, geef ik hem de regie en verlaat ik de keuken. Red je maar...

Wij hebben zo goor gegeten met kerst. We zijn niet zo van de uitgebreide diners maar ik had nog aangeboden gewoon iets lekkers te koken en mee te nemen, gewoon iets dat vers en zelfgekookt en lekker is. Nééeeee mijn moeder moest en zou iets bestellen want dat was zo lekker en makkelijk voor iedereen. Geen discussie mogelijk. Nou, het bestelde eten bleek friet en gefrituurde kippenpoten en fantasieloze sla in een plastic bakje (het had op de bestellijst een misleidende naam zoiets als mixed plate of zoiets). Smerig en ook nog ongezond. Ze vond het gelukkig zelf ook een mislukking. Volgende keer laat ik me niet meer overrulen, er komt geen bestelde schotel meer in. 

oh bah, dat lijkt me ook niets, Ginerva. Jammer hoor

Poezenmeisje schreef op 23-12-2022 om 21:16:

[..]

Met dat netje erom zou ik het niet aan een hond voeren.

Is het een beetje een goede rollade? Ik vind ze tegenwoordig niet zo lekker als die van mijn oma vroeger. Misschien een keer op wereldreis naar Stadskanaal en daar een rollade bij een slagerij kopen.

Heerlijke rollade van slager Kl…..bij de Europabrug aan de hoofdstraat.

Hemke schreef op 27-12-2022 om 12:56:

[..]

Heerlijke rollade van slager Kl…..bij de Europabrug aan de hoofdstraat.

Dat is degene die 92 jaar bestaat? Klinkt veelbelovend. 

Poezenmeisje schreef op 27-12-2022 om 13:02:

[..]

Dat is degene die 92 jaar bestaat? Klinkt veelbelovend.

Ja, die is het, zijn zoon Cor heeft het bedrijf overgenomen.

Was de enigste slager waar ik naar toe mocht voor de rollade , gourmetschotel en de grunninger droge worst.

Niets mislukt, maar gewoon de helft te weinig stoofvlees gemaakt. Volgens richtlijnen voedingscentrum 100 gram per persoon, maar dat was bereid echt zielige portie per bordje.

citroentje schreef op 27-12-2022 om 19:16:

Niets mislukt, maar gewoon de helft te weinig stoofvlees gemaakt. Volgens richtlijnen voedingscentrum 100 gram per persoon, maar dat was bereid echt zielige portie per bordje.

Aaah dat is wel sneu. Inderdaad voor een goede portie stoofvlees heb je wel meer nodig dan de gebruikelijke portie van 75 tot 100 gram vlees per persoon. Hopelijk heeft het toch gesmaakt.

Mevrouw75 schreef op 27-12-2022 om 10:23:

[..]

Heeft niks met kerst te maken, maar man komt áltijd in de keuken in de weg staan, gezellig tegen het aanrecht aan gaat ie zitten gamen op de iPad, en intussen beoordelend in de pannen kijken en het overnemen, of ‘tips’ geven. Als je er nou die spekjes die nog in de koelkast liggen bij bakt is het nog lekkerder. Ik haat dat.

ik ben echt een Gordon Ramsay 2.0, ik duld  niemand in mijn buurt als ik aan het koken ben.

ha zover komt het hier niet, krijgt gerust een mep met de pollepel mijn keuken mijn regels! 

giphy.gif

Hemke schreef op 27-12-2022 om 12:56:

[..]

Heerlijke rollade van slager Kl…..bij de Europabrug aan de hoofdstraat.

Ja, en vroeger aan de Hoofdkade (60 jaar geleden)

Hemke schreef op 27-12-2022 om 19:06:

[..]

Ja, die is het, zijn zoon Cor heeft het bedrijf overgenomen.

Was de enigste slager waar ik naar toe mocht voor de rollade , gourmetschotel en de grunninger droge worst.

Zoon, kleinzoon! Ik heb de oude slager nog meegemaakt, zie hem nog met hakmes. En zijn vrouw. Klein voorovergebogen.

afrodite05 schreef op 27-12-2022 om 10:18:

[..]

dat is mooi kak! Wel nog kunnen gourmetten of alles uiteindelijk in de koekenpan gebakken?

Jawel haha, we konden  er eentje lenen 😉

Jaren geleden maakte ik panna cotta met frambozengelei. Heel hip; je moest de pannacotta in plastic bekertjes doen en die dan schuin in een cupcakeblik zetten om op te laten stijven. Als dat gedaan was de bekertjes weer recht zetten en dan de frambozengelei erop schenken om op te stijven. Als het klaar was de bekertjes eraf halen en dan had je zo’n mooi diagonaal erin. Goed gelukt, omgekeerd op een bordje en versierd met meringue,chocolade en vers fruit. Eentje extra gemaakt voor het geval dat.  Echt top. Het stond in de koele bijkeuken te wachten om opgediend te worden. Waar de poes blijkbaar ook was. Die had dus uit elk puddinkje 1 hapje genomen. Had ie nou maar het reservepuddinkje opgegeten….

Dorestad schreef op 29-12-2022 om 16:21:

[..]

Zoon, kleinzoon! Ik heb de oude slager nog meegemaakt, zie hem nog met hakmes. En zijn vrouw. Klein voorovergebogen.

Dorestad schreef op 29-12-2022 om 16:19:

[..]

Ja, en vroeger aan de Hoofdkade (60 jaar geleden)

Jaaaaa, de hoofdkade ,bij de sluis .

Kreeg je als kind een stukje worst.

De oude slager ken ik heel vaag, zijn vrouw niet meer,ik was toen ongeveer 10 jaar oud.

Zout in plaats van suiker, in de citroenpudding, jaren geleden op school, huishoudkundeklas . Daar ging ons kerstnagerecht.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.