Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Kledingvoorschrift

Mijn dochter is dit jaar naar de zesde klas gegaan.  School heeft nu ingevoerd dat er niet meer in sportleggings gesport mag worden.  De afgelopen 5 jaar heeft dochter altijd in legging gegymt. Dochter is heel boos,  een legging is volgens haar een normaal kledingstuk en niet bloot. Daarnaast gelden voor jongens geen kledingvoorschriften. Zij heeft gevraagd waarom en een stagiaire had geantwoord dat het voor afleiding zorgt. 

 Dochter is echt de duivels dat die verantwoording nu bij de meiden wordt gelegd.  Zij is klaar om op de barricades te gaan staan.  Ik ben het eigenijk met haar eens en vind het goed dat ze voor haar normen en waarden opkomt,  maar ik vind eigenijk ook dat je in je examenjaar voor dat half jaar gym gewoon maar ff iets anders draagt.  Gewoon voor je eigen gemak.  Hoe zouden jullie hierin staan.  


 Ik ben het met je dochter eens, maar ik zou haar dit zelf laten uitzoeken voorlopig denk ik. Laat haar dit maar aankaarten bij de schoolleiding.

Ook eens met dochter. Mooi ook dat ze zo'n sterk moreel kompas heeft dat ze hier wat van vindt en dit ook uitspreekt! 
Ik zou het bij haar laten of ze er werk van wil maken of laten zitten. Ik zou haar in beide gevallen steunen.   

en wat moet ze dan dragen? Een lange broek, neem ik aan, want anders zien ze blote benen en dat leidt ook af. En de jongens zijn ook allemaal in lange broek? 

dan

dan

22-08-2024 om 10:51

Ook ik vraag me af wat ze wel mag dragen tijdens de gym als een sportlegging niet meer mag. 

Ik ben het eens met dochter en met iedereen dat ze het zelf kan oplossen. Laat haar lekker op de barricaden gaan. 

Wauw, dit is werkelijk van de zotte!!
Ik zou haar er niet alleen voor laten staan; ik maak me sterk dat dit niet eens mag. Dat is discriminatie op sexe, dus....
Maar serieus: is de oorzaak dat je jongens het niet kunnen handelen dat meiden een strakke legging dragen? Wat is precies het probleem?

Wij hadden vroeger dat we verplicht een korte sportbroek moesten dragen met gym, zowel jongens als meiden. Geen leggings, geen joggingbroeken. En verplicht een shirt van de school. Een school kan daarover regels bepalen. Maar dit vind ik heel vreemd. Als mensen afgeleid raken door een legging, dan is dat niet het probleem van je dochter. En dat er alleen regels gelden voor meiden is ook van de zotte.

Verkeerd gelezen 

Je dochter heeft gelijk. Als actie met een grote groep meiden in een volleybal broekje of hockey skort gaan gymmen.
Als het voor afleiding zorgt oogmaskers voor de jongens.
Een kledingvoorschrift alleen voor meisjes is discriminerend. Is er ook gezegd wat ze dan wel moeten dragen.

Wat moet ze dan aan? Ben benieuwd.

Wat goed van je dochter en ze heeft natuurlijk helemaal gelijk. Ik zou mijn dochter volledig steunen in protest hiertegen. Wat heeft examenjaar ermee te maken? 

Volledig eens met je dochter een legging is nette sportkleding. Wat moet ze nu aan?  En zijn er ook regels voor de jongens? 

Edit: Mijn kinderen zaten op een middelbare school met redelijk strakke regels voor kleding zowel binnen als buiten de gymles. Korte broeken tot halverwege het bovenbeen minstens bij normale kleding. Geen hemdjes waar je via de armsgaten flink naar binnen kon kijken. Regels waren voor jongens en meisjes.  Wie naar oordeel van docenten te bloot gekleed was kon naar huis gestuurd worden om zich om te kleden.  Gemiste uren waren ongeoorloofd verzuim. Die van mij hebben nooit naar huis gehoeven, omdat ik daarbovenop nog had gezegd dat taxi mama niet zou rijden om het aantal gemiste uren te beperken. Een legging met gym was voor de meiden heel normaal, geen kans dat je billen er half uit hingen.

Tuinfluiter schreef op 22-08-2024 om 11:15:

Je dochter heeft gelijk. Als actie met een grote groep meiden in een volleybal broekje of hockey skort gaan gymmen.
Als het voor afleiding zorgt oogmaskers voor de jongens.
Een kledingvoorschrift alleen voor meisjes is discriminerend. Is er ook gezegd wat ze dan wel moeten dragen.

beachvolleybal broekje volgens de oude regelgeving!

Zijn ze nu helemaal van de zotte daar op die school. Die jongens zien die meiden toch ook in de sportschool, dan hebben ze niet eens een t-shirt aan.

Deze dochter heeft groot gelijk, en ik zou haar daar in steunen ook. Ik denk dat ik een mail naar school had gestuurd met de strekking: zeg, ik hoor van kind dit. klopt dit? en als het klopt zijn er dan ook regels wat ze dan wel aan moeten en geldt dit ook voor de jongens? Anders sexediscriminatie en ik neem aan dat school zich daar niet schuldig aan wil maken. .....

Ik denk dat mijn zoon wel zo gek zou zijn om dan zelf met een legging aan te gaan sporten. Hij houdt ook niet van dit soort verschillen. 

Zou een mooie stunt zijn als alle jongens ook in een sportlegging zouden komen.
Idioot ouderwets gedoe van die school.
Hebben ze nieuw management of zo?

En ik zit te denken: als de schoolleiding dit soort maatregelen afkondigt, hoe seksistisch denken ze dan zelf eigenlijk over meisjes/jongens? Mijn handen zouden jeuken zelf contact op te nemen met de schoolleiding en andere ouders en desnoods dreigen het in de pers te gooien. Maar ik zou dat niet doen omdat het aan mijn kind zou is hier tegen op te staan. Alleen als zij er okay mee zou zijn eventueel.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.