Heidi*
27-12-2013 om 10:59
Kan iemand het uitleggen? REC en bureau jeugdzorg
Wij zijn op zoek naar ambulante begeleiding voor onze zoon op school.
HIj heeft PDD-nos en zit op regulier onderwijs, maar loopt helemaal vast op school. Thuis is alles ok.
Via stichting MEE zijn wij doorverwezen naar bureau jeugdzorg. Als je daar wordt "goedgekeurd" kan stichting MEE helpen met het zoeken naar de juiste hulp.
Waarom moeten we niet naar een REC?
Alles is gesloten tot 6 januari, dus ik kan telefonisch niet snel antwoord vinden.
M Lavell
27-12-2013 om 15:52
verkeerde verwijzing
Stichting Mee heeft je naar Jeugdzorg verwezen om te kijken of je aan de criteria voor hulp voldoet waarvoor stichting mee (en jeugdzorg) betaald krijgt.
Maar dat gaat niet over hulp op school. Kortom: men heeft slecht geluisterd en je naar het verkeerde loket verwezen.
Ambulante begeleiding voor op school kun je niet zelf organiseren. Dat moet de school organiseren. Wat zegt de school er zelf over?
Het lastige is dat de organisatie van begeleiding nogal op de schop zit. Het hangt ervan af hoe ver jouw school en samenwerkingsverband is of ze alles al zelf regelen, of dat er misschien toch nog een zg rugzakje moet worden aangevraagd.
Wat zegt de school zelf?
Stenna
27-12-2013 om 16:46
niet helemaal
Ambulante begeleiding moet je aanvragen bij een REC, samen met school. Althans: het REC geeft een indicatie (voor speciaal onderwijs) af, en daarmee kan de reguliere school vervolgens ambulante begeleiding (vanuit een school voor speciaal onderwijs) regelen. Ik heb de REC aanvragen en verlengingen wel altijd zelf gedaan overigens, met input van school (want er is een onderwijskundig rapport nodig), maar school kan het ook doen (dan weer samen met jou, want er zijn ook oudervragenlijsten e.d. bij). Het regelen van de ambulante begeleiding als de indicatie er is moet inderdaad de school zelf doen.
Echter, voor die indicatie-aanvraag bij het REC heb je eerst een officiele diagnosebrief nodig. Als je die nog niet hebt of als deze ouders is dan een jaar, dan moet je dus naar iets als jeugdzorg, een RIAGG, of een jeugdpsychiatrische instelling. Dat moeten de ouders doen.
Stenna
27-12-2013 om 16:47
let op
dat je niet ambulante begeleiding (rugzakje) met een PGB door elkaar haalt. Een PGB is wel voor de ouders en meer iets dat MEE regelt.
Stenna
27-12-2013 om 16:51
Balans
Ken je oudervereniging Balans al? Daar heb ik altijd veel aan gehad. Veel info over dit soort zaken op de website (www.balansdigitaal.nl) en veel uitwisseling van ervaringen met school tussen mede-ouders op contactavonden. Misschien is er zo'n avond in jouw regio.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.