Werk en Opleiding Werk en Opleiding

Werk en Opleiding

Nog werken op kantoor na aanslag?

N.a.v. een kennis die in een gebouw werkt waar een brandbom in is gegooid... de politie zegt dat het een gerichte aanval was. Zouden jullie weer op kantoor gaan werken of voorlopig thuiswerken? En hoe lang is voorlopig?

Ik zou in ieder geval de eerste week thuiswerken en even de ontwikkelingen volgen. Daarna hangt het een beetje van de situatie (en hoe mijn collegas erin staan) af. 

Dat zou wel met diverse factoren te maken hebben: is er (nog) schade aan mijn werkplek? Was ik er bij toen het gebeurde? Dat zou wel uitmaken denk ik.

Maar als er een geschikte werkplek is en er verder geen traumaverwerking nodig is, zou ik nu heel nuchter denken: ja, gewoon naar kantoor. Je moet toch een keer terug? Er is geen reden waarom het nu niet kan en volgende week wel, zou ik zeggen. Maar ik kan wel heel nuchter zijn in dit soort dingen.

Ik zou thuiswerken. Totdat de politie een verdachte heeft opgepakt. Of totdat de werkgever pantserglas laat plaatsen. Mocht je van gokken houden dan kun je ook brandwerende kleding aanschaffen. 

Voor mij zou uitmaken waar mijn werkplek is (bij de ingang, aan de straatkant enzovoorts) en hoe gericht die aanval was.

Als het vandalisme is, is de kans op herhaling tamelijk klein.

Als het een gerichte aanval is, en bekend wordt dat het doelwit thuis blijft, is de kans op herhaling ook kleiner.

De politie zou toch een advies hebben, lijkt me? Dat zou ik opvolgen. Maar als er een gerichte aanval is gepleegd op mijn collega Piet, en er is geen verdachte opgepakt, en Piet komt naar kantoor, dan sla ik wel even over.

Dit soort aanslagen zijn toch meestal 's nachts? Of was er echt een aanslag tijdens kantoortijd?

Aviendha

Aviendha

14-10-2024 om 20:03 Topicstarter

het was 's nachts op een advocatenkantoor, maar er zitten meer bedrijven in

Aviendha schreef op 14-10-2024 om 20:03:

het was 's nachts op een advocatenkantoor, maar er zitten meer bedrijven in

Als ik zou werken bij het advocatenkantoor zou ik bij mezelf te rade gegaan of er een reden is dat we doelwit zijn van georganiseerde misdaad, en dan afwegen of ik het voor mezelf veilig vind om daar te werken.

Voor andere bedrijven lijkt het me overdag niet gevaarlijk.

Als de kans bestaat dat iemand het persoonlijk op mij gemunt zou hebben zou ik thuisblijven. Of iemand zeer nabij.

Ik werk op een school. De ervaring leert dat de school in zo’n geval vaak een week dichtblijft. Hier zijn vaak wel meerdere instanties bij betrokken die bepalen of het pand wel of niet open mag. Gaat ie open dan heb ik ook geen keus en gewoon gaan. 

Aviendha

Aviendha

15-10-2024 om 22:10 Topicstarter

De kennis blijft deze week thuis maar er is totaal geen richtlijn, geen beveiliging, niks. De politie heeft ook niks gezegd waar je een keuze op zou kunnen baseren (zoals statistieken, is er een dader in beeld, etc.). 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.