Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Zomer in Oostenrijk

Wie heeft er tips voor een zomervakantie in Oostenrijk? Geschikt voor ouders met kleuter. Ergens waar het net toeristisch genoeg is maar in het hoogseizoen geen topdrukte, maar wel heel mooi?

tirol! Leuke dorpjes, veel te doen, rodelen, wandelen, bovenaan de liftjes vaak een speeltuin

https://www.feriendorf-ponyhof.com/
Deze is echt geweldig. Voor zowel kinderen als volwassenen. En genoeg te doen in de regio. 

Serfaus.  Echt heerlijk.  Lekker liftjeskaart nemen. Veel mooie speeltuinen op de berg. Leuke kinderbergwandelingen.  Rodelbanen.    Topplek

Wij zaten dit jaar tussen Zell am See en Zell am Ziller. Er is echt overal wat te doen op een berg van speeltuinen met knikkerbanen, glijbanen, tot speelkastelen en rodelbanen (vanaf 3 jaar in Kaprun).
We zijn ook bij verschillende zwemmeren op of onderaan een berg geweest, met kabelbanen, glijbanen, duikplanken en nog veel meer.
Ook hadden we mooie watervallen op rij afstand.
Kortom, we hadden een top vakantie en hebben ons met een peuter en 6 jarige super goed vermaakt. 

Paar jaar terug in de omgeving van Mittersil geweest in september. Prachtig weer gehad en veel gezien. De waterval in Krimml is prachtig. De Stausee bij Kaprun. Middagje gezwommen in een fijn zwembad in Lienz. En vond Zell am See heel gezellig! Lekker gegeten bij Gasthof Sahnealm. Baumbar in Kaprun heeft ook lekker eten. En qua autorit is de Großglockner Hochalpenstraße echt heel mooi! Oh en voor de kinderen is Murmelland in Kaltenbach ook leuk. Mooi uitzicht ook vanaf daar.

Volgens mij is heel Oostenrijk fantastisch in de zomer, ook in "topdrukte". Het wordt daar, in mijn ervaring, niet zo druk als in Frankrijk of Spanje. Wij hebben er nooit last van gehad.

Wij zijn met peuter en hond in Ehrwald geweest (accomodatie: Bergresort Zugspitze Ehrwald by ALPS RESORTS) en in Bramberg (accomodatie: Wildkogel resorts). Kan ze beide van harte aanbevelen.

Als onze kinderen straks wat groter zijn gaan we kamperen, maar met een 1 en 2-jarige vond ik dit comfortabeler.

Wij zaten overigens in een appartement dat we gehuurd hadden via Belvilla. Ook echt heel fijn. Van alle gemakken voorzien en veel ruimte. Wordt volgens mij alleen niet meer verhuurd, jammer want zou er zo weer willen verblijven.

Wij waren deze zomer op Ideal camping Lampele aan de Ossiacher see. Veel kinderen op de camping en er zijn ook stacaravans/chalets die je kan huren. Er is veel te doen in de omgeving, bijna geen animatie op de camping

we zijn jaren geleden in Salzburgerland geweest. Toen nog zonder kind, maar wel kind vriendelijke regio, genoeg mogelijkheden voor uitjes en activiteiten.

Prachtig land

Zeespiegel

Zeespiegel

26-09-2024 om 21:16 Topicstarter

bedankt voor alle leuke tips! Fijn dat er best wat verschillende opties genoemd worden. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.