Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Volgend jaar niet meer gebonden aan schoolverkanties, waar willen we heen? (geld maakt niet echt uit)

We gaan in febr naar afrika en willen in de zomer of iets er na nog een mooie tropische reis maken. Vliegen vind ik zelf niet per se heel tof maar ik accepteer het maar want anders komt je nergens. De NL zomer willenn we gewoon doorwerken maar ervoor en erna willen we graag tropisch en bijzonder (Maar wel veilig weg). wie heeft toffe tips?

Interrail door oost en zuid Europa, waarom zou je vliegen als Europa aan je voeten ligt.
Er zijn heel bijzondere en luxe treinen te vinden. 

ik was deze zomer voordat de vakanties begonnen 3 weken naar Polen. Echt waanzinnig mooi en afwisselend. Fijne stranden, mooie steden, oerbossen, geweldige bergen en gebieden met heel veel mooie meren. Aardige mensen, prima wegen, lekker eten, vrijwel iedereen spreekt Engels. En geen toerist te zien (behalve Poolse toeristen). Ideaal als je eens wat anders wil!

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad op Curaçao. Tropisch, maar geen idee of het bijzonder genoeg voor je is. Wij vonden het een fijne combinatie van relaxen, het eiland ontdekken (per huurauto) en actief zijn (snorkelen, wandelen). 

Ik heb veel gereisd en mijn tip zou Marokko zijn. Het is niet zo ver vliegen. En het land heeft mij echt enorm verrast. Vooral de vriendelijkheid van de mensen, de knusheid van de Riads waarin we overnachtte, de heerlijke kruidige tajines en ook prachtige natuur gezien. Skip vooral Marrakech, omdat daar veel toeristen worden opgelicht en de sfeer niet representatief is voor Marokko. Ook de paradijs vallei kun je beter overslaan, dat is echt verpest door toeristen. Er zijn genoeg mooie kloven vraag de locals en ze geven je aanwijzingen hoe daar te komen. Zo zijn wij door een prachtige kloof gelopen waar we twee uur lang niemand tegenkwamen en toen terecht kwamen in een mini nederzetting met tien mensen die daar fruit verbouwde en ons heel hartelijk ontvingen omdat ze nog nooit een toerist hadden gezien. Tot slot zijn de wegen en bewegwijzering heel goed dus je kunt prima een auto huren.

Costa Rica. Prachtige natuur, heel afwisselend, mensen zijn erg aardig en het us gewoon een heel mooi land. Echt een aanrader!

Lenthe_ schreef op 18-08-2024 om 19:48:

Costa Rica. Prachtige natuur, heel afwisselend, mensen zijn erg aardig en het us gewoon een heel mooi land. Echt een aanrader!

Wel regenseizoen als het hier zomer is. Vrij intens, moet je zin in hebben. Mooi is het er zeker!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.