Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Versailles bezoeken - tips gevraagd

Over een maandje gaan we naar Versailles. Heeft iemand do's and don'ts voor het bezoek aan het paleis, de tuinen en overnachten in de omgeving?
Het plan is om daar anderhalve dag de tijd te hebben voor de tuinen en paleis (en we gaan nog een dag naar Parijs).

Op de website van Versailles kun je allerlei soorten tickets kopen, erg lastig kiezen ook.

Hoor graag ervaringen en tips!

Ik had destijds (2020) een hotel in Parijs met parkeergarage. In eerste instantie wilden we met het OV gaan, maar volgens Google kon je bij het paleis prima parkeren. Kaartjes had ik online gekocht, gewoon een dagticket. Het was net aan het (bijna) eind van Corona, dus het was heerlijk rustig overal. Ik heb foto’s waarop alleen mijn kinderen staan in die grote tuin, niemand anders.

vooraf kaartjes kopen. We zijn er een keer in de zomervakantie geweest en je moest in de rij voor je timeslot (voor paleis, tuin viel mee).

In de tuinen: niet het treintje nemen. Toen wij er waren was het heet,dus we dachten leuk rondje door de tuinen, maar dat treintje rijdt grotendeels buitenom. 

oh ja,tuin was 1 entry, dus we konden niet tuin in, dan timeslot paleis en dan weer tuin.

c_est_moi

c_est_moi

10-04-2024 om 08:11 Topicstarter

Mugske schreef op 09-04-2024 om 23:11:

oh ja,tuin was 1 entry, dus we konden niet tuin in, dan timeslot paleis en dan weer tuin.

Hoe bedoel je dit? Je hebt niet voor alle dagen kaartjes nodig voor de tuin meen ik, moet je dan wel in de rij staan?

O, heerlijk, Versailles! Houd er rekening mee dat het groot is. Wil je niet hele grote afstanden lopen, dan kan je alleen het paleis doen. Ik vond de hameau de la reine wel ook heel erg leuk, petit en grand palais ok. Het treintje gaat inderdaad grotendeels buitenom, maar helpt wel als de afstanden net te groot zijn (wij waren met kleine kinderen). Wat heel leuk is, is om even rustig in de tuinen iets te eten en te drinken, dus een picknick mee is aan te raden. Ben je ook even uit de drukte, want het kan er erg vol zijn. Zowel met de auto (even opletten met tol) als met OV is Versailles erg goed bereikbaar, dus het maakt niet zoveel uit waar je slaapt. Wij zaten de laatste keer op een camping in een stacaravan, dus met een hotel kan ik je niet helpen. 

c_est_moi schreef op 10-04-2024 om 08:11:

[..]

Hoe bedoel je dit? Je hebt niet voor alle dagen kaartjes nodig voor de tuin meen ik, moet je dan wel in de rij staan?

Wij deden paleis en tuin op 1 dag. We waren er ruim voor tijdslot voor paleis. Als we eerst de tuin in zouden gaan, dan zouden we na paleis  niet terug de tuin in kunnen.

Er was geen grote rij bij de tuinen, daar was ook geen tijdslot.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.