Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Luxe probleem: all inclusive of niet

We hebben de keuze om het hotel wat we op t oog hebben all inclusive te boeken. Het scheelt op een week tijd zo’n 250€ voor 2 personen. Voor dat geld kun je niet iedere dag lunchen en uit eten, dus een goede deal. Is ook incl snacks en. alcoholische dranken. De reviews qua eten gaan van redelijk tot goed. Alleen, we zijn beiden geen grote eters of drinkers. Dus ik hink op 2 benen, bijboeken voor het gemak om niet aan je eten hoeven te denken en eigenlijk ook besparen, of toch kiezen voor variatie en vrijheid. We gaan naar een rustig plaatsje met goede restaurants maar geen van allen echt low budget. Op de kamer ook geen keukentje om eens thuis te kunnen eten. All inclusieve en dan alsnog af en toe uit eten vind ik dan te prijzig worden. Ik kom er dus niet echt uit 😬. 


UnknownCrocodile85

UnknownCrocodile85

07-07-2024 om 17:05

250 voor een week 
Doen 😀

Daarom ga ik voor langer dan een weekend ook nooit in een hotel, ik wil dan minstens een kitchenette om zelf wat klaar te maken. Maar daar heb jij niks aan.

Ik zou het denk ik af laten hangen van wat je op vakantie wil gaan doen. Ga je veel erop uit (stadjes bekijken, lange wandelingen, toeren in de omgeving) dan niet all-inclusive. Dan kun je evt ook nog eens wat halen voor onderweg in een supermarkt of op de markt. Wij vinden op een wandeldag een stokbrood en een stuk kaas en wat fruit ook prima, dan hoeven we niet per se ergens te gaan zitten lunchen.

Als je veel in/om het hotel bent én je vindt het lekker om niet te hoeven koken, dan zou ik het doen.

Voor 125 euro per persoon 7 dagen eten incl. snacks en alcohol. Wat voor kwaliteit kun je daarvoor verwachten? 

Ik zou lekker zelf uit eten gaan en misschien een of twee keer pizza ofzo afhalen en op je kamer eten als het qua budget te krap dreigt te worden. 

Ik zou het zelf niet doen, omdat ik juist graag naar leuke restaurantjes ga, voor bijzonder eten of leuke sfeer. Maar als het voor jou vooral om functioneel eten en drinken gaat, kun je daarin een andere keuze maken.

Wat plan je te doen op je vakantie?

Ik vind all inclusive ideaal als je de hele dag aan 't zwembad ligt en 's avonds 4 cocktails naar binnen wil spelen.
Als je graag op stap gaat, dingen wil zien in de streek, de lokale cultuur en het lokale eten wil leren kennen vind ik het dan weer niets.

Die all inclusive omvat meestal 's avonds bijvoorbeeld een aantal standaard gerechten die je thuis ook kan eten. Niet de lokale tapa's, de lokale vis, ...

Dus €250 voor jullie allebei samen? Dat is erg goedkoop.
Is het hotel sowieso inclusief ontbijt of is het helemaal niets vs all inclusive?

Als de restaurants in de buurt ook al niet goedkoop zijn, kun je rekenen op zeker minimaal €50 voor uit eten en €30 uit lunchen (en dan heb je nog geen drankjes meegerekend). Je zit dan dus zo op €80 - €100 per dag als je niet all inclusieve kiest. Dan kost de week je dus zo €600. 

Ik zou denk ik wel all inclusive kiezen, maar dan wel nog een paar uit lunchen bij leuke restaurants in de omgeving. De lunch combineer je dan met je uitje die dag en zo eet je ook nog eens wat anders dan wat je de hele week in je resort eet. Dan kom je uiteindelijk uit op bijvoorbeeld €450 voor de week itt de €600 die het anders zou kosten.

Maar het hangt ook af van wat jullie graag doen op vakantie: ben je graag hele dagen op pad? Dan absoluut niet kiezen voor all inclusive, want dan wil je wel over het algemeen voor het avondeten weer bij je hotel zijn. Als jullie vooral op het resort blijven en af en toe eens een stad/strand in de bezoeken, is all inclusieve juist wel heel aantrekkelijk.

da’s minder als €18,- per persoon per dag. Aperitief voor het eten, glaasje wijn bij het eten. Luxe (alcoholvrije) cocktail na het eten en bij het zwembad. Dan ben je al duurder uit en heb je nog geen snack gehad. Ik zou het doen. 

🍸️

Wat krijg je precies te eten (en drinken) voor dat geld? Elke dag friet met knakworst of wat? Ik ben geen fan van “all in”. Ik ga liever zelf op zoek naar een goede eettent.

Als het een Grieks eiland, Italië of Kroatië o.i.d. is, zou ik het niet doen. Wij hebben het op Kreta eens gedaan en ik had daar echt spijt van. De restaurants in de buurt, keuze zat, hadden veel lekkerder gerechten en meer variatie. Wij zijn ook geen grote eters en drinkers, dus per saldo waren we min of meer hetzelfde kwijt met gewoon een rekening voor drankjes bij het hotel. Ik moest zelf wel lachen om de review die ik had geschreven voor dit hotel, met in mijn achterhoofd ‘informatief zonder oordeel’. Het eten was prima, zeker voor de liefhebber van lauwe patat, gekookte groente en niet te veel variatie of Griekse gerechten.
Zit je ergens met verder niets in de buurt, dan kun je het wel doen. Op Zanzibar hadden we trouwens HP genomen, het AI-pakket was 25 euro pp duurder maar koffie, thee en water was sowieso inclusief. Met hooguit een frisje of eens een cocktail zouden we het niet opeten, die 25 euro.

Ik ben geen fan van all-inclusive hotels (sowieso niet van hotels bij een langer verblijf). Ik heb graag de vrijheid om zelf op zoek te gaan naar leuke plekken om te eten of, mocht ik daar zin in hebben, iets in elkaar te flansen in het appartement. In de ochtend heerlijk in rust ontbijten op het balkon, geen mensenmassa's die over elkaar geen buitelen bij het buffet. 
Het mag duidelijk zijn waar ik voor zou kiezen. 

Hoeveel geld denk je kwijt te zijn aan eten en drinken als je geen all inclusive neemt?

Zelf zou ik de all inclusive nemen en van het verschil tussen budget en de all inclusive een keer op het terras gaan zitten of naar een gezellig restaurantje gaan. 
Veel gemak voor als je weinig zin hebt en toch nog genieten van wat er plaatselijk wordt aangeboden.

Ligt eraan denk ik hoe je je dagen indeelt.

Wij waren onlangs een week in Spanje en hadden niet all inclusive maar half pension.
Wij zijn geen vroege vogels dus waren laat bij het ontbijtbuffet(incl koffie/thee, zuivel en sapjes). In de middag hadden we dan ook niet de behoefte om uitgebreid te lunchen of waren we op pad, dus we hebben het lunchbuffet niet gemist. ‘s Avonds naar het buffet, 1x uiteten geweest buiten de deur.

Na 2/3 dagen waren we ook wel uitgekeken op het buffet. Er wisselde wel wat, maar dat ging op een gegeven moment ook weer in de herhaling.  
De prijzen voor drankjes vielen mee dus vonden het niet erg om daar tijdens het avondbuffet of in de bar voor te betalen. We zaten ook geregeld op ons terras bij de kamer een biertje/wijntje te drinken die we in de supermarkt hadden gekocht.

Wij vonden het halfpension prima voor een week, had ook niet langer moeten zijn. 
Het was makkelijk in de zin dat we sochtends meteen ontbijt hadden en als we eind van de middag terug kwamen konden aan schuiven voor het diner en niet nog op zoek moesten naar een eetgelegenheid.

Roos55 schreef op 07-07-2024 om 17:05:

250 voor een week
Doen 😀

Eens.

Ik zou het niet doen, maar een groot deel van mijn vakantieplezier is dan ook restaurantjes uitproberen.

Wij zitten dit jaar ook weer All in maar wij houden wel van een drankje en ik vind het fijn om niet overal de portemonnee voor te moeten trekken.  Wij gaan in die 2 weken echt wel ook een aantal keer ergens anders eten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.