Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Interrail ideeën?

Ok, mijn besluit is genomen, ik ga op interrail vakantie dit jaar. In september.

Ik heb 2,5 week de tijd. Ik wil in de richting van Spanje, Italië, Portugal reizen want ik wil bij vrienden in Barcelona langs. 

Met mijn interrail pas mag ik 7 dagen reizen.

Hebben jullie nog leuke reis ideeën?  Off the beaten track zullen we maar zeggen. Plaatsen die heel leuk zijn maar niet de grote steden, of juist in de grote steden dingen die minder populair maar net zo mooi zijn.

Leuk! 
Wat ik heb gedaan bij mijn interrail is de treinroute bekijken en dan googlen op de plaatsen waar de trein stopt. Eventueel ook waar vanaf die stations een boemeltje heen gaat.
Vast veel plezier, ook met de voorbereidingen!

Ik zou me in 2,5 week 'beperken' tot één of hooguit twee landen. Italië zou ik dan van je lijstje schrappen, want met de trein van Italië naar Spanje is niet de meest praktische verbinding, het is bijna niet in één dag te doen. 

Ik zou in één dag naar Barcelona reizen, dat gaat prima via Parijs. En dan bijvoorbeeld langs Zaragoza en Burgos richting Bilbao en dan door Frankrijk weer terug. 

Hou er ook rekening mee dat als je met de Eurostar en TGV naar Barcelona wilt reizen, je bovenop je Interrail nog best een fors bedrag (bij elkaar rond de 50 euro zeker) aan reserveringskosten moet bijleggen. Zowel heen als terug... 

mana_sutiyuq

mana_sutiyuq

16-07-2024 om 00:32 Topicstarter

Schommelstoel schreef op 15-07-2024 om 19:19:

Hou er ook rekening mee dat als je met de Eurostar en TGV naar Barcelona wilt reizen, je bovenop je Interrail nog best een fors bedrag (bij elkaar rond de 50 euro zeker) aan reserveringskosten moet bijleggen. Zowel heen als terug...

Dat weet ik, ik heb eerder interrail gedaan naar Oostenrijk, Tsjechië en Polen. Nachttreinen zijn top, dan heb je een goedkoop hotel.

Ik ben geen armlastige student, dat scheelt ook een stuk. Neem ook een eerste klas interrail. 

Ik vond San Sebastian echt de moeite waard. Als je de trein neemt naar Hendaye kun je een klein stukje de grens over met een apart... ja... ik weet niet of het een trein is of eigenlijk een metro maar dan boven de grond. Buiten het station van Hendaye zit een ander klein station, daar koop je voor een paar euro een kaartje voor de trein naar San Sebastian, daar ben je dan zo.

De stad zelf is leuk, je kunt ook een mooie wandeling maken langs de kust naar een plaatsje verderop.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.