Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Een vriendje meenemen op vakantie

De oudste zou toch graag een vriendje willen meenemen op vakantie. Vriendje gaat nooit op vakantie omdat zijn ouders door werken i.v.m hun eigen bedrijf. 

Nu twijfelen we of we dit gaan doen. Zoon is 9 jaar en is dat niet wat te vroeg om vriendjes mee te nemen? En ik ben beetje benieuwd hoe het gaat met 'extra' drukte om je heen. Ons kind is wat drukker als een vriendje aanwezig is en dat 1,5 week lang. 

 Als hij mee gaat, betalen wij volledig de kosten want het verblijf en plek in de auto kost niets meer. En voor eten en activiteiten kunnen we het veroorloven. 

Zijn er nog andere dingen om rekening mee te houden? En vanaf welke leeftijd namen jullie een kind mee of mocht je kind met een ander mee?


Leuk toch ? Vorig jaar is zoon met een vriend meegeweest naar Zeeland en met m'n pa naar Frankrijk 

Je zoon is enig kind? Lijkt me fijn voor hem om een vriendje mee te nemen. Ik zou vooral afspraken maken over het slapen.(ervan uitgaande dat ze bij elkaar moeten slapen, dus dan wil ik wel de afspraak dat er geslapen wordt en niet gekeet).

Zijn er nog andere kinderen in het gezin?
Want als de ene een vriendje mee wil wil de andere dat waarschijnlijk ook?

En ziet het vriendje het wel zitten om zo jong 10 dagen met een vreemd gezin mee te gaan? 

Ik was 18 en mijn zus 14 toen er vrienden mee mochten naar Spanje. Ook als een soort zoenoffer voor dat we nog zouden meegaan  .

misschien eerst een gewoon logeerpartijtje?

UnknownCrocodile85

UnknownCrocodile85

16-07-2024 om 22:32

De oudste ?
En de jongste dan ?
Nee ik zou dit niet doen.

Gelijk ander halve week is best lang. Een kind op die leeftijd kan best heimwee krijgen of zijn ouders gaan missen. Als het niet te ver weg is kun je het overwegen dan kun je het kind nog terug brengen als het niet goed gaat. Bij een langere reisafstand zou ik het niet doen.

Zijn daar niet veel andere kinderen op die locatie? 
Ik maakte vroeger altijd tijdelijke vakantievriendschappen en vond dat juist leuk

Ik vind het met een uitstapje prima om extra kind(eren) mee te nemen,  maar een hele vakantie lijkt me nog wat teveel van het goede.  Maar onze kinderen spelen gelukkig ook heel graag samen en logeren bij vriendjes lukt hier nog niet eens echt, dus een vakantie gaat ook nog niet lukken. 

Ik zou het niet doen. Er is blijkbaar ook nog een jongste, wat doe je daar dan mee? Grote kans dat die een beetje wordt buitengesloten door oudste en vriendje. Ik zou met meerdere kinderen eigenlijk nooit een vriendje meenemen, tenzij 1 van de 2 (in het geval van 2 kinderen) niet meer mee zou gaan. Als ze beide mee gaan, hebben ze het maar met elkaar te doen zou ik denken. En ik vind 9 ook nog erg jong, zeker om 1,5 week van huis te zijn. Wat iemand al zegt, heimwee kan een rol gaan spelen, wat doe je dan? Ik heb onze jonge puber nog op kunnen halen van kamp laatst bovendien vind ik de verantwoordelijkheid hebben voor zo’n lange periode over andermans kind, zeker op die jonge leeftijd waarbij je ze toch echt nog wel in de gaten moet houden, best een ding. Ik zou daar zenuwachtig van worden haha! Als ik al zie dat ons kind laatst in het zwembad haar voet al flink bezeerde toen ze er in sprong, dan zou ik dat met een kind van een ander al helemaal spannend vinden. Maar goed, dat ben ik en kan best dat ik daar gewoon wat vreemd in sta

Ik zou er ook niet aan beginnen. Stel dat het kind heimwee krijgt of ziek wordt. 

Ik zou dat niet doen op deze leeftijd en meteen 1,5 week. Als het nou een midweekje of weekend zou ik het wel overwegen.

Leuk dat jullie het overwegen! Ik ben op die leeftijd al wel mee geweest met een vriendinnetje. Dat was hartstikke leuk en ging ook goed. Ik zou het om die reden nu ook wel overwegen. wat extra drukte zou me, zeker op vakantie, niet zoveel uitmaken.

Ken je het vriendje? Heeft hij last van heimwee? Blijft hij vaker logeren? Weet 'ie zich te gedragen?

En hoe ziet jullie gezinssituatie eruit? Gaan er meer eigen kinderen mee?

'Vroeger' ging er wel eens een vriendje of vriendinnetje mee met ons gezin (4 kinderen) op vakantie. Ik vond dat altijd heel gezellig. Maar het was bij ons toch altijd al een drukke bedoening (we gingen altijd samen met oom/tante en hun 3 kinderen), dus 1 extra merkte je nauwelijks

Zelf moet ik er nu niet aan denken, geen haar op m'n hoofd. Ik vind het wel lekker, ff met zijn 3-en. En aan 1 (pleeg)kind hebben wij onze handen vaak al vol genoeg. Zijn vriendjes zijn qua drukte hemx100, je zou me na een halve dag al kunnen opdweilen. Kind vermaakt zichzelf gelukkig over het algemeen heel goed op de camping, legt snel contact. 

Ik heb als ouder geen ervaring, als kind heb ik er wel hele goede herinneringen aan. Ik zou het zelf zo doen, maar wel even met de ouders bespreken of het kind vaak heimwee heeft, want dan is 1,5 week wel lang. Is het in de buurt of ga je naar het buitenland?

BlairW schreef op 17-07-2024 om 07:16:

Ik zou het niet doen. Er is blijkbaar ook nog een jongste, wat doe je daar dan mee?

Als die jongste bijvoorbeeld een baby is, dan is het wellicht wel fijn als die twee jongens samen kunnen optrekken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.