Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Dagje weg / weekend voor iemand die interesse heeft voor WOII

Titel zegt het al denk ik, ik wil een uitje organiseren voor iemand die interesse heeft in WOII. Als ik Google op "oorlogsmuseum" dan vind ik er wel 15, hebben jullie hierin aa raders? En naast museums weten jullie misschien wat anders om te doen.. heb wat out of the box tips nodig. 

Dit al gezien/gedaan dus valt af
- oorlogsmuseum Overloon
- kamp Westerbork bezoeken
- Anne Frank huis
- soldaat van oranje musical

We komen uit het zuiden van Nederland dus een eind rijden helemaal tot Groningen is geen probleem, noord België of dichtbij in Duitsland kan ook.

Alvast bedankt voor t meedenken, alles is welkom! 


het vrijheidsmuseum in Groesbeek. Of wandelen op de grebbeberg met een bezoek aan het ereveld en bezoekerscentrum. Kamp amersfoort of Kamp vught... zoveel opties!

Mijn eerste gedachten waren Overloon, Westenbork of kamp Vucht. 
De eerste twee vallen af want staan in je rijtje. 

Ik ben zelf nog niet in Vucht geweest maar dat staat nog op mijn lijstje om ooit te bezoeken. Een klasgenoot is tijdens de studie naar kamp Vucht geweest en heeft daar toen een presentatie over gemaakt. Dat maakte zoveel indruk op mij wat ze allemaal vertelde en de foto's die ze had en ze had via het kamp zelf ook nog een filmpje kunnen regelen om ons te laten zien. Ik weet dit nu 17 jaar later nog. 

verzetsmuseum was jaren terug ook interessant. Ze hebben nu alles vernieuwd, sindsdien ben ik er niet meer geweest 

oranjehotel in Den Haag en dan doorlopen naar de Waalsdorpervlakte.

Het gat in de dijk in de Wieringermeerdijk waardoor de poder weer helemaal onderwater kwam te staan. Bij de oudheidkamer in Wieringerwerf kunnen ze je er de verhalen bij vertellen en de foto's laten zien.

Mijn eerste gedachte was ook Kamp Vught.
Ik geloof dat er ook stadswandelingen met thema Tweede wereldoorlog zijn in Arnhem of Nijmegen of zo.

UnknownCrocodile85

UnknownCrocodile85

23-06-2024 om 11:01

Hoe oud is diegene?

Ik weet niet hoe oud de persoon is en waar in Nederland je woont, maar Fort Breendonk in Belgie is het meest indrukwekkende dat ik ooit beleefd heb. Ik was 17 jaar, we gingen met school, en dat kwam binnen. Kamp Vught kan al wel op jongere leeftijd, maar van Fort Breendonk was ik echt wel even van de leg.

Airbornemuseum in Oosterbeek?

Auwereel schreef op 23-06-2024 om 11:59:

Soesterberg:
https://www.nmm.nl/nl/zien-en-doen/buiten/park-vliegbasis-soesterberg/

Bunkermuseum:

https://bunkermuseum.nl/

Ik vind soesterberg niet echt een wo2 museum. Ik vond het hartstikke interessant,  maar gaat ook heel veel over vredesmissies etc

Gebruikersnaaminvullen schreef op 23-06-2024 om 10:47:

https://atlantikwall.nl/ Noordwijk

Die in Oostende is ook erg interessant, die behandelt beide wereldoorlogen. 

Arnhem en omgeving! Het Airbornemuseum in Oosterbeek is echt een aanrader. (Daar ben je wel een halve dag zoet). Vlakbij ligt de militaire begraafplaats, ook enorm indrukwekkend. Dan verder combineren met een bezoek aan de Ginkelse Hei (staat een monument), aan de John Frost-brug in Arnhem (aan de voet daarvan is een soort mini-museum). Je zou ook een Airborne-stadswandeling of iets dergelijks kunnen doen, daar zijn er meerdere van online te vinden. Ik heb een dergelijke tour recentelijk met een groep pubers gedaan en die vonden het echt indrukwekkend. Op verschillende plekken zie je echt de kogelgaten nog zitten. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.