Relaties Relaties

Relaties

Werken met mijn Ex wat moet ik doen?

beste allemaal,
Vorige week is mijn relatie op een rommelige manier verbroken… mijn nu ex appte mij een week geleden met dat hij voor mij niet het juiste persoon en dat hij aan zichzelf moet werken en alleen door moet. Mijn ex heeft wel wat problemen hij probeert van zijn drugsverslaving af te komen en het is voor hem niet altijd makkelijk om geluk te voelen. Op zijn appje heb ik gereageerd en gevraagd of we het niet even in het echt konden bespreken en dat ik dan direct mijn spullen zou kunnen ophalen. Hier kreeg ik twee dagen geen reactie op… vervolgens heb ik hem gebeld, geen gehoor. Toen ben ik maar langs gegaan, voor hem kwam dit vast erg onverwachts waarom hij niet zo goed wist hoe hij moest reageren. Ik vroeg wanneer we elkaar even konden spreken en vervolgens ging ik met een “afspraak” weer terug naar huis. 
Een paar minuten later kreeg ik een heel boos appje over dat hij echt geen sorry ging zeggen en dat ik echt niks van hem wilde. Ook zei die “je kan morgen voor mijn deur staan wat je wilt maar ik ga niet met je praten”. Ik nam hem niks kwalijk en wilde het gewoon op een goede manier afsluiten omdat we samen werken. Dit zat er duidelijk niet in… 

nu weet ik niet wat ik moet doen… ik heb hem sinds dat laatste appje niet meer gesproken. De manier waarop dit is afgesloten vind ik niet oké… hij zit erg met zichzelf in de knoop en daar heb ik al het begrip voor, maar dat hij zich niet een beetje in mij verplaatst, of sorry zegt neem ik hem wel kwalijk. Ik verwacht dat hij zich erg schaamt tegenover mij, wat ik niet onterecht vind. 
Elkaar helemaal niet meer zien gaat alleen niet, we werken samen in de keuken… ik weet alleen niet wat de beste manier is om dit aan te pakken. Aan de ene kant kan ik doen alsof er niks gebeurt is, dit voelt alleen een beetje als over me heen laten lopen… 
Aan de andere kant kan ik hem negeren en alleen dingen die met werk te maken hebben vertellen of vragen, maar dit maakt werken voor mij ook niet leuker.
Het is een moeilijke situatie voor mij… ik wil graag “the bigger person” zijn maar aan de andere kant vind ik ook dat hij best mag weten dat het niet oke is wat hij heeft gedaan. 
Wat zouden jullie doen? 

Hoe laat je over je heen lopen dan? Hij mag het uitmaken toch? Hoe hij dat doet, vertelt je wat voor type hij is. Je wilt hem toch serieus niet belerend toespreken over hoe hij een relatie mag verbreken? Je mag het ‘niet oké’ vinden maar daar blijft het dan bij. Het is uit. 

Waarom ga jij met een drugsverslaafde ?
Echt gun jezelf wat leukers.
En als je in de keuken werkt is er vast veel vraag naar je. Lekker solliciteren en naar een leuke gezondere omgeving gaan 
Succes

Dit is zijn verslaving die spreekt, zijn communicatie skills zijn daardoor gewoon 0. Ik denk dat je dat nog onvoldoende door hebt. Wees blij dat hij inziet dat hij momenteel geen relatiemateriaal is. Je hebt geluk dat hij de stekker eruit trekt. Laat hem verder met rust, zorg wat beter voor jezelf, focus je ook op jezelf en niet meer op hem. En wat hierboven al gezegd werd: zoek een andere baan als dat het makkelijker voor je maakt.

heb je nu wel je eigendommen terug?
Is er een gezamenlijke vriend of kennis die mee wilt gaan je spullen op te halen. Alleen je spullen.
Een verslaafde kan geen goede relatie onderhouden met iets anders dan zijn drugs, zolang hij nog niet afgekickt is.  Dat hij het zelf uitmaakt en jou niet meesleurt is iets positiefs. Blijf vooral niet hangen in de manier waarop.

Hoelang denk je dat het duurt voordat jullie leidinggevende het drugsgebruik opmerkt en hem ontslaat?

Als ik met iemand een echt goede liefdesrelatie had en die persoon zou me opzeggen dan zou ik flink geschokt zijn maar ik zou wel vinden dat het nooit veel geweest kan zijn van zijn kant als hij de relatie zo makkelijk kan cancelen.

Ik zou dan enige dagen later een mail terugschrijven dat ik begrepen heb dat hij niet meer verder wil, dat het een prettige tijd is geweest en dat ik de beslissing respecteer. En dat ik hem ga blokkeren om dit te verwerken. 

Ik hoef niet te weten waarom. Er kunnen zoveel redenen zijn en je moet nu maar net precies de vinger erop kunnen leggen welk feit of gevoel de doorslag gaf.

Iemand die een relatie beëindigt vermoordt je niet; hij wil je alleen niet meer in zijn privéleven. Wat je wel van iemand mag verwachten is dat je de gelegenheid krijgt om de breuk te verwerken. Medelijden of woedeaanvallen zijn niet op hun plaats. Probeer het alleen thuis te verwerken; niet op je werk.

Wat me wel altijd van de liefde is bijgebleven is dat als je verliefd bent niets je teveel is om hem te krijgen. Hij lijkt een wereldwonder; je gaat door bergen en dalen om hem te winnen, maar is eenmaal de betovering over dan is de liefde van de ander, die je eerst boven alles wou, alleen nog maar lastig. Het diepe verlangen is gewoon weg. En dan blijft er haast niets over.

Misschien kan je je leidinggevende informeren over de verslaving van je ex? Met een beetje geluk wordt hij op non actief gesteld en hoef je niet meer met hem te werken.

Anne1234! schreef op 25-09-2024 om 07:04:

Misschien kan je je leidinggevende informeren over de verslaving van je ex? Met een beetje geluk wordt hij op non actief gesteld en hoef je niet meer met hem te werken.

Erg volwassen inderdaad. Wat ex in z'n vrije tijd doet is z'n eigen zaak, en laten we wel wezen, personeel ligt niet echt voor het oprapen. Gewoon niet daten op je werk 

user63846378

user63846378

25-09-2024 om 07:21 Topicstarter

Bedankt voor alle reacties!
Op het werk weet iedereen het, hij is er erg open over en is hard aan het vechten om clean te blijven, dit ging al weer een paar maanden goed. Een verslaving blijft iets lastigs en ik heb geen idee hoe hij dit alles ervaart en daarom weet ik ook niet hoe ik hem moet benaderen. Voor nu laat ik hem met rust en ga ik kijken hoe het op werk loopt…

 

ik zou een afwachtende houding aannemen en hem links laten liggen. Hij is in oorlog met zichzelf. Goed dat hij jou dat gezegd heeft. Wellicht wil hij jou erbuiten laten juist omdat hij om je geeft ipv afkafferen en je onredelijk of verwaarlozerig etc te behandelen in de relatie. De drugs, de afhankelijkheid, de onwenning steeds, het maakt iemand grillig en onredelijk. Leg het bij hem. Als hij het afkicken doorzet komt hij weer bij zinnen over een maand of 3. Dan kan hij weer wat reflecteren op zijn eigen gedrag. 

Je spullen (laten) ophalen en hem verder negeren. Aan deze loser is geen eer te behalen.

Hopelijk vind je snel een vent die jou wel verdient. 

Op je werk moet je gewoon ... werken dus. Het zal niet makkelijk zijn, maar dat wist je op het moment dat je met iemand begint op het werk. Proberen je stukje "ex-vriendin van" thuis te laten en enkel collega te zijn.
Thuis kan je dan rouwen over het einde van de relatie en de manier waarop.

Poezenmeisje schreef op 25-09-2024 om 08:57:

Je spullen (laten) ophalen en hem verder negeren. Aan deze loser is geen eer te behalen.

Hopelijk vind je snel een vent die jou wel verdient.

Dit is voor mij het enige juiste advies. Schakel evt een tussenpersoon in voor die spullen. Je kunt hem niet dwingen tot praten. Je hebt het geprobeerd, dat was geen succes. Dus zelf je wonden likken, negeer hem op het werk en bekijk het dag voor dag. De pijn zal slijten. Als het op het werk lastig blijft, zijn er meer keukens om te werken. 

Sterkte. 

the bigger person ben je niet als je vindt dat hij met je in gesprek móet. Geef hem de ruimte het is allemaal zo kort geleden. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.