Relaties Relaties

Relaties

Wensen voor verjaardag

Vragen jullie aan jullie partner was ze willen hebben voor hun verjaardag en vraagt je partner het ook aan jou? Ik vraag het een paar weken voor de verjaardag van mijn man wel aan hem, maar andersom gebeurt het nooit. Over een week ben ik jarig en hij heeft nog niets gevraagd.


Mijn man leeft niet meer maar wij vroegen altijd wel aan elkaar wat we wilden hebben voor onze verjaardagen maar als we iets leuks wisten dan was het een verrassing. Wel was de afspraak dat het echt iets voor jezelf moest zijn en niet iets om mee te werken dus geen boormachine of zo. Wij gaven elkaar ook vaak een belevenis cadeau zoals kaarten voor een concert.

Cliché.. Ik hoef niks.
En als ik echt graag iets wil hebben, koop ik dat gewoon zelf.

Nee mijn vriend verrast me vaak met iets leuks om samen te gaan doen. Dat vind ik ook leuker dan dat ik zeg doe maar dat keukenhulpje 😅 Oh en ik vraag zelf ook niks want dan krijg ik toch geen echt antwoord waar ik iets mee kan.

Ik wil en heb al gekregen een diner bij een lekker restaurant met m'n kinderen erbij, dus daar geven we ons geld aan uit. Maar dat is evengoed een cadeau voor mijn man, die vindt het restaurant ook prima en ziet onze kinderen graag.
Net zoals we op mijn verjaardag ook naar het theater gaan, is wat we elkaar cadeau geven, een cadeau voor ons allebei waar we samen van genieten.

Ik krijg meestal van mijn partner iets wat ik zelf nooit zou kopen omdat ik het te duur zou vinden/zonde van het geld. Maar meestal is het wel een schot in de roos en iets wat ik leuk vind. Zo kreeg ik eens een smartwatch en een noise cancelling koptelefoon. Ook wel cadeautjes die minder nuttig zijn maar wel leuk. Ik vraag wel altijd wat mijn partner wil maar hij weet eigenlijk nooit iets. Dus verzinnen we het zelf maar voor elkaar.

Ik vraag het soms aan man en soms weet ik iets en koop dat.
Man vraagt het meestal wel aan mij maar een enkele keer heeft hij al wat verzonnen.
Een belevenis of etentje vind ik ook leuk.

Als je zelf iets weet wat je graag wilt krijgen van je man kun je dat ook gewoon zeggen. Ik wilde afgelopen jaar graag een handtas en daar komt mijn man echt niet op. Dan gaan we hem ook samen uitzoeken een paar weken van tevoren. 

Ik probeer van te voren altijd een beetje af te tasten hoe en wat. Soms zegt partner toevallig iets en dan koop ik dat meteen, ook al is het maanden vantevoren. We zijn allebei nogal specifiek, kopen niet veel, maar als we iets kopen willen we ook exact dat preciese artikel hebben. Vaak wordt het dus iets van een kunstwerkje of een sierraad dat we samen uitzoeken. We houden ook alle erg van geur, dus een favoriete geur die op is wordt vaak op dat moment liefdevol aangevuld. Dit jaar heb ik voor de verjaardag van mijn man gereserveerd bij een restaurant waar hij al jaren eens wil eten. We hebben tegen die tijd een babietje van ongeveer twee maanden, dus heb ook een naast  familielid gevraagd of ze dan een paar uurtjes kan oppassen, het restaurant is gelukkig praktisch naast ons huis. Ben benieuwd hoe dat gaat zijn.

Als ik niets vraag, krijg ik niets. Dat is dus al een paar keer gebeurd maar ik vind dat verder geen probleem. Andere jaren krijg ik grote cadeaus dus het middelt wel uit. Als hij niets vraagt, krijgt hij een pyjama of zo, maar meestal heeft hij een hele lijst wensen. Dat houdt hij gedurende het jaar bij en soms koopt hij zelf dingen die hij graag wil. Uiteindelijk komt dus alles van die lijst in zijn bezit.

nee, want je kent je partner toch goed genoeg om een persoonlijk kado te kopen.
Zelfs mijn ex, vader van zoon, kan dat 17 jaar na de scheiding nog voor mij en ik voor hem.

Ysenda schreef op 16-06-2024 om 12:37:

nee, want je kent je partner toch goed genoeg om een persoonlijk kado te kopen.
Zelfs mijn ex, vader van zoon, kan dat 17 jaar na de scheiding nog voor mij en ik voor hem.

Ja ik ken mijn man wel echt heel goed, en soms lukt dat ook wel, maat hij is enorm specifiek, en als ik dan toch een sierraad ofzo voor hem koop dan vind ik het wel leuk als het exact is wat ik wil. Verder herken ik wel wat je zegt, ik weet ook eigenlijk altijd wel iets leuks en passends te vinden voor naasten.

Gelebloem schreef op 16-06-2024 om 12:43:

[..]

Ja ik ken mijn man wel echt heel goed, en soms lukt dat ook wel, maat hij is enorm specifiek, en als ik dan toch een sierraad ofzo voor hem koop dan vind ik het wel leuk als het exact is wat hij wil. Verder herken ik wel wat je zegt, ik weet ook eigenlijk altijd wel iets leuks en passends te vinden voor naasten.

Niet altijd. Eigenlijk vaker niet dan wel. Want meestal weet ik wel wat ik hem kan geven en andersom. Iets wat hij heeft gezegd leuk te vinden, graag te willen maar nog niet heeft gehaald bijvoorbeeld. Of een activiteit/belevenis dat hij wil doen maar nog niet heeft geregeld of zelf niet zou regelen voor zichzelf. 

Afgelopen verjaardag een weekend samen weg geregeld, incl hotel, restaurant en dagje sauna. Ik weet dat hij dat heerlijk vindt maar hij zou dat niet snel zomaar even zelf boeken. 

Ysenda schreef op 16-06-2024 om 12:37:

nee, want je kent je partner toch goed genoeg om een persoonlijk kado te kopen.
Zelfs mijn ex, vader van zoon, kan dat 17 jaar na de scheiding nog voor mij en ik voor hem.

Dit, na 22 jaar lukt het wel ik heb sowieso veel dingen die ik leuk vind, bepaald merk kleding, dure geurkaarsen, Lego, bordspellen enz. Dus man weet prima wat hij me kan geven. Voor hem vind ik het wat moeilijker, omdat hij gewoon alles zelf koopt als hij het wil. Hij is volgende maand jarig en heb nu weer echt iets super leuks bedacht. Iets waar hij zelf zeker niet aan denkt, maar waarvan ik zeker weet dat hij het heel tof gaat vinden! Dus ik heb nu al plezier en ben zo benieuwd naar zijn reactie 

Anouk1234

Anouk1234

16-06-2024 om 13:07 Topicstarter

Ik wacht ook nog af of hij gaat komen met wat ik graag wil. Heb namelijk al een tijdje geleden laten vallen wat ik wil. Maar aangezien ik altijd zelf mijn verjaardagscadeau bestel, verwacht ik niet dat hij het nu koopt.

mijn partner en ik houden het hele jaar een lijst bij (apart van elkaar), waarin we gedurende het jaar alles opschrijven waarvan de ander zegt "oh dat is leuk, dat zou ik wel willen hebben, etc". Voordeel is dat we allebei verzamelaars van horror/star wars zijn, dus we kunnen altijd wel iets verzinnen. Op de lijst voor mijn man staan momenteel 150+ dingen 💀 zo kunnen we elkaar toch verrassen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.