Relaties Relaties

Relaties

Scheiding en stalken door aanstaande ex.

Mijn lieve collega gaat scheiden.Nu gaat ze helemaal onderdoor aan het stalken door as. ex met berichtjes, treiterende eisen en intrekken van eerder verleende toestemming voor de vakantie (“als ik niet een week mag dan kom ik na twee weken pas terug”).
De eerste afspraak van de 25 mediatie is geweest maar ze trekt het echt niet.
Doordat er drank en drugs in het spel zijn moesten ze naar een speciale (?) mediator.
Gelukkig (ze zijn uit verschillende buitenlanden) kan de scheiding in Nederland uitgesproken worden.

Wat kan ik haar nog aanraden?
Is een mediatie traject verplicht?
Is er een instantie die haar bij kan staan of moet alles via een advocaat?
Hebben jullie nog andere tips?

UnknownCrocodile85

UnknownCrocodile85

17-06-2024 om 14:51

Bij drank en drugs veilig thuis inschakelen door haar zelf 

Als collega zou ik een luisterend oor bieden en misschien een keer iets afspreken ter afleiding. Ik zou me absoluut niet bemoeien met al die zaken waar jij nu mee bezig bent. 

KnorrendKitten

KnorrendKitten

17-06-2024 om 15:10 Topicstarter

Ik wil ook dat luisterend oor zijn en mij niet in het wespennest steken.
Maar ik denk dat ik meer op zoek ben naar instanties waar ze zich tot kan wenden. Als buitenlander spreekt ze nog maar weinig Nederlands en het Nederlandse internet afstruinen lukt haar dan ook niet.

Het beste dat je haar kan adviseren is een advocaat en dan een die gespecialiseerd is in familierecht. Als haar inkomen onvoldoende is om die te kunnen bekostigen, kan ze toevoeging krijgen.

Kataravrouw schreef op 17-06-2024 om 15:30:

Het beste dat je haar kan adviseren is een advocaat en dan een die gespecialiseerd is in familierecht. Als haar inkomen onvoldoende is om die te kunnen bekostigen, kan ze toevoeging krijgen.

Dit. Dit is het enige goede advies dat je haar nu kan geven. En niet zomaar instanties inschakelen als er ook kinderen in het spel zijn (behalve aangifte bij de politie doen van stalking). Ook dat kan nl 1 groot wespennest worden als ze zomaar naar andere instanties gaat, ook voor haar zelf als ze pech heeft en als dat zo is, dan is ze pas echt de klos. Dat heb ik vaak zien gebeuren bij mensen in mijn werk in het verleden.

Mediation is niet verplicht. En haar aanraden alle berichten van ex te bewaren. Misschien dat de familierechtadvocaat ook meteen een contactverbod via de rechter kan regelen als haar ex haar stalkt. 

Verder luisterend oor zijn en er ver buiten blijven.

wow heftig!

adam241 schreef op 04-08-2024 om 17:37:

wow heftig!

Adam, ik heb je gestaft omdat je in geen enkel topic een inhoudelijke bijdrage levert.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.