Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Welk wasmiddel voor zwarte was raden jullie aan?

Op één of andere manier ruikt mijn net gewassen zwarte was altijd muffig. Met de andere soorten was heb ik er geen last van. 

Ik gebruik wasmiddel voor zwarte was, nu fleuril. Welke merken raden jullie aan? 

Ik gebruik vloeibaar wasmiddel voor donkere en zwarte was van het huismerk van de Lidl. Bevalt mij heel goed.

sommige verf voor donkere kleding blijft een rare lucht houden. Snuffel aan je was als het uit de machine komt en pik die kledingstukken er uit en stop ze in de toekomst niet bij de rest van de was.  (die lucht krijg je er volgens mij alleen uit op hoge temperaturen)

Ik laat donkere was die zo'n lucht heeft even weken in een emmer met een scheut natuurazijn, daarna gewoon wassen. Meestal gebruik ik Witte Reus Color, maar volgens mij kan het met elk wasmiddel voor gekleurde was. De lucht is er dan 9 van de 10 keer wel uit en anders herhalen zoals boven.

Ik gebruik altijd de goedkoopste poeder die ik kan vinden, maar nu toevallig van de albert heijn. Heel soms, met werkkleding van man, ruikt t wat muf, maar wanneer de was droog is ruik je er niks meer van. 

Voor de donkere was gebruik ik vloeibaar wasmiddel (voor donkere was) van appie eigen merk. Vul het wasbolletje altijd aan met azijn. De verhouding; 1/3 wasmiddel en 2/3 azijn. Nooit problemen met kleur of geur van donkere was.

Gee013

Gee013

04-07-2024 om 12:54 Topicstarter

Goeie tips allemaal, dank! Vooral de azijn tips, ga ik morgen meteen proberen  

Robijn gebruik ik

Ik gebruik gewoon wasmiddel voor bonte was. Voor al mijn was. Mijn was ruikt altijd lekker. Wasmiddel voor zwarte kleding lijkt mij vooral....marketing. 

Ik maak zelf wasmiddel met Marseillezeep en voeg etherische olie naar keuze toe. Als was erg muf is week ik het voor in water met natuurazijn, en voeg ik daarna etherische olie van tea tree en citroen toe aan de was. Ook belangrijk om niet teveel wasmiddel te gebruiken.

Laatst ergens gelezen dat zwarte was meer kans heeft op muffe geur. 
Ik heb er ook last van en gaf de werksokken van mijnman al de schuld.
Ik ga azijn eens proberen 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.