Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Heb je spijt van je auto zonder airco?

Onze auto is helaas aan zijn einde gekomen, en we schrokken echt van de huidige prijzen van occasions!! 

Nou hebben we een occasion gezien die zeker een optie is, en na een telefoontje bleek waarom de prijs ook zo "leuk" is: er zit geen airco in. 

Nu dus de vraag: blijft het een optie?? 

Gaan we spijt krijgen van een auto zonder airco? 

Is een gewone blower ook gewoon prima? Voor warme dagen en voor vocht op natte dagen? 

In mijn beleving heb ik de airco in onze huidige auto vrijwel nooit aan. Hij is al zeker 2 jaar niet bijgevuld (en volgens mij zelfs niet nagekeken??) . Maar ik weet niet zeker of dit echt zo is.

(We gaan nooit naar t zuiden op vakantie, werk binnen 20 minuten enkele reis, geen huisdieren/kinderen, maar wel hekel aan warm!) 

iemand van jullie spijt van geen airco?? Of juist andersom, ervaring dat zonder ook prima is? 
Hebben we zo een topdeal of wordt het een miskoop? 


Ik zou dat echt niet doen tenzij ik echt geen budget had voor een auto met airco. Hoeveel meer kost een auto met airco? Want ik heb daar rustig 3000 euro extra voor over.

Ik zou dat ook echt niet doen. Mijn eerste auto had geen airco, het is gewoon niet te harden als het ook maar een beetje warm en zonnig is. Ik vond het ook onveilig, want dat benauwde put je uit en leidt je af.

Wij zijn 'boomers' en zetten de airco zelden aan. Liever ramen open als het echt te heet is  
Onze kinderen (dertigers en iets daarboven) vinden het belachelijk. Dat we ons dit vanzelfsprekende comfort ontzeggen. Drieduizend euro verschil in prijs vind ik nogal wat, maar ja, ieders portemonnee en bestedingsbeleid is anders. Je zou het kunnen proberen TO. En word je er echt gek van, dan zoek je volgend jaar een andere auto uit.

Mijn auto heeft al 2 jaar geen airco meer en de enige reden waarom ik het ga laten repareren is de hogere inruilwaarde. Ik kan het prima betalen maar ik voel me er veel beter bij als ik op warme dagen in dezelfde temperatuur blijf aangezien ik op m’n werk ook geen airco heb. 
Mij zie je niet verlept van de hitte, ik kan er hierdoor juist heel goed tegen.
Voor mij zou de keuze makkelijk zijn. 

Tjilp schreef op 11-07-2024 om 15:06:

Wij zijn 'boomers' en zetten de airco zelden aan. Liever ramen open als het echt te heet is
Onze kinderen (dertigers en iets daarboven) vinden het belachelijk. Dat we ons dit vanzelfsprekende comfort ontzeggen. Drieduizend euro verschil in prijs vind ik nogal wat, maar ja, ieders portemonnee en bestedingsbeleid is anders. Je zou het kunnen proberen TO. En word je er echt gek van, dan zoek je volgend jaar een andere auto uit.

Dit gaat je misschien nog wel meer kosten (afschrijving) dan nu direct een auto met airco kopen. Wel belangrijk dus om direct de voor jou goede beslissing te maken. Ik zou niet zonder airco kunnen, daarnaast is het eventueel weer verkopen van een auto zonder airco ook lastiger denk ik.

Ik heb wel een auto met airco, maar ik heb het misschien 1 of 2x  gebruikt. Ik rijd meestal met de ramen open als het warm is. Auto heb ik al ruim 8 jaar. Daarvoor altijd auto's gehad zonder airco. 

ik gebruik de airco in de auto zelden. Wel de arko (alle ramen kunnen open). Voor mij geen meerwaarde maar goed,  deze auto rijdt alleen in Nederland en staat nooit in de file.

ik vind de airco ook wel handig voor condensvorming in de auto.

Ik heb een auto zonder airco. Destijds geen geld voor 1 met, maar heb er spijt van. Druk aan t sparen om em in te kunnen ruilen voor 1 met airco

Ah ja, inruilwaarde. Dat nam ik niet mee in mijn bijdrage. Logisch, dat zit niet in mijn systeem. We houden de auto zo lang hij het doet en geen onverantwoorde kosten eist. De auto van nu (deels hybride)  is alweer bijna 9 jaar.  Als je gewend bent aan elke twee jaar een andere auto, uiteraard kijk je dan anders aan tegen het feit airco of niet.

Ik heb niet al te lang geleden een auto zonder airco gehad. Nooit meer, echt waar. Maar ik vind het al vaak te warm (in de auto) dus heb ook regelmatig de airco aan. Ik vond het persoonlijk echt niet te doen, en dan was mijn reistijd destijds zelfs nog flink korter dan nu.

ik vind vooral het vocht een reden voor airco. 
Ik heb een auto gehad die erg vochtig werd in de winter, dat was echt niet te doen zonder airco. Nee ook niet met een wisser en doekje, het bleef beslaan, ik kreeg ook ijs aan de binnenkant. 
airco tegen de hitte is prettig, maar als ontvochtiger vind ik het noodzaak. 

Mijn eerste vier of vijf auto’s hadden geen airco. Het is maar wat je gewend bent. Nu met is het wel echt prettiger maar als je je auto alleen voor korte ritten gebruikt zou ik er niet te moeilijk over doen. Beetje afhankelijk van je budget natuurlijk. Als je €10.000 voor een auto hebt zou ik er een met airco kopen, heb je €2000 dan zou ik genoegen nemen met een goede auto zonder airco boven een auto met bijv hoge km’s en wel airco. 

En voor de 20 minuten enkele reis is een speed pedelec een stuk goedkoper en milieuvriendelijker.

Wij hebben een airco omdat dat ding er nu éénmaal in zat, maar we zetten hem nooit op. We zouden hem dus niet missen en ik ga bij een volgende wagen er ook niet voor bijbetalen.

We hebben deze wagen intussen 11 jaar en ik geloof dat de airco 1 of 2 keer voor de fun 2 minuten heeft aangestaan. We zetten toch echt 100 keer liever een raam open.

In Zuid-Spanje zou ik misschien anders denken, maar in België of Nederland ...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.