Huis, tuin en keuken
KnorrendKitten
05-01-2024 om 13:08
Diepvriesfruit in de yoghurt
wat zijn jullie manieren om diepvriesfruit (snel) te ontdooien als je voor je ontbijt ineens zin hebt in yoghurt met (diepvries)fruit en muesli?
Hadassah
05-01-2024 om 13:21
Fruit op ontdooistand ontdooien in de magnetron en daarna de yoghurt en/of muesli eroverheen.
BlairW
05-01-2024 om 13:24
Man zet het altijd op een hete pit van het fornuis, nadat die net gebrand heeft. Maar dat is dan na het avondeten. In de ochtend zou ik het gewoon in de magnetron ontdooien.
Gelebloem
05-01-2024 om 13:30
Ik roer kersjes en besjes altijd gewoon met een spatel een paar keer rond in een steelpannetje
Moederkareltje
05-01-2024 om 13:33
man doet het bevroren in de blender of met de staafmixer met kwark of Yoghurt. Daarna de rest erbij.
Ginevra
05-01-2024 om 13:42
Magnetron.
Man doet het met yoghurt in de blender en dan wordt het een soort ijs, maar dat vind ik niet lekker, ik houd niet van zo koud.
-Nienke-
05-01-2024 om 18:25
In de magnetron. Maar feitelijk vind ik dat irritant (want, ene stuk bloedheet en andere nog met ijs erin), dus ik probeer me dit altijd de avond van te voren te bedenken en het alvast klaar te zetten in een bakje in de koelkast.
Ans-M.
05-01-2024 om 19:10
In de magnetron op een lage stand. Stevig fruit onderop. Dat kan de warmte beter hebben en heeft meer tijd nodig.
Ik heb meestal blauwe bessen en frambozen.
MaxiMonster
05-01-2024 om 19:12
Al zeker 20 jaar eet ik kwark, diepvries fruit en muesli als ontbijt.
Fruit alvast in de kom. Waterkoker aan. Zodra aan de kook, over het fruit gieten. Koffie zetten. Na 10 minuten is mijn koffie klaar en het fruit ontdooit.
(Ik giet het even af met de hand)
Anne1234!
05-01-2024 om 21:17
Frambozen doe ik altijd bevroren in een zakje en dan sla ik ze fijn zodat je allemaal kleine balletjes hebt. Deze kan je een paar minuten laten liggen en als je ze vervolgens door de yoghurt roert dan zijn ze wel ontdooid. Ander fruit doe ik meestal in zo'n zipzakje die ik even in heet water leg.
MidasWolf
05-01-2024 om 22:46
De avond van te voren zet ik een kom met wat diepvries rood fruit, frambozen, of blauwe bessen in de koelkast zodat dit rustig kan ontdooien.
MMcGonagall
05-01-2024 om 23:12
Ik zou het ook in een zakje in heet water doen. In de magnetron wordt het toch helemaal snottig?
PhilDunphy
05-01-2024 om 23:58
Oooh wat een goed topic. Dit heb ik mij precies laatst zitten afvragen toen ik half bevroren frambozen zat te eten in mijn kwark, maar ik geen tijd meer had om nog langer te wachten tot ze zouden ontdooien. Dank voor het openen (en tvp)
Fidodido
06-01-2024 om 00:23
In de winter in de magnetron en dan warm door de yoghurt incl vrijgekomen sap, beetje raar misschien maar ik vind dat juist lekker
In de zomer bevroren in de blender met yoghurt en kwark en ik eet het dan inderdaad ook net als hierboven als een soort slushpuppy
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.