Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Diepvriesfruit in de yoghurt

wat zijn jullie manieren om diepvriesfruit (snel) te ontdooien als je voor je ontbijt ineens zin hebt in yoghurt met (diepvries)fruit en muesli?

Fruit op ontdooistand ontdooien in de magnetron en daarna de yoghurt en/of muesli eroverheen. 

Man zet het altijd op een hete pit van het fornuis, nadat die net gebrand heeft. Maar dat is dan na het avondeten. In de ochtend zou ik het gewoon in de magnetron ontdooien. 

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

05-01-2024 om 13:27

ik doe het in een bakje dat ik op mijn theekop zet.

Ik roer kersjes en besjes altijd gewoon met een spatel een paar keer rond in een steelpannetje

man doet het bevroren in de blender of met de staafmixer met kwark of Yoghurt. Daarna de rest erbij. 

Magnetron.
Man doet het met yoghurt in de blender en dan wordt het een soort ijs, maar dat vind ik niet lekker, ik houd niet van zo koud.

ff op een bordje uit elkaar leggen en eventueel even in de magnetron 

In de magnetron. Maar feitelijk vind ik dat irritant (want, ene stuk bloedheet en andere nog met ijs erin), dus ik probeer me dit altijd de avond van te voren te bedenken en het alvast klaar te zetten in een bakje in de koelkast.

In de magnetron op een lage stand. Stevig fruit onderop. Dat kan de warmte beter hebben en heeft meer tijd nodig. 
Ik heb meestal blauwe bessen en frambozen. 

Al zeker 20 jaar eet ik kwark, diepvries fruit en muesli als ontbijt.
Fruit alvast in de kom. Waterkoker aan. Zodra aan de kook, over het fruit gieten. Koffie zetten. Na 10 minuten is mijn koffie klaar en het fruit ontdooit. 

(Ik giet het even af met de hand)

Frambozen doe ik altijd bevroren in een zakje en dan sla ik ze fijn zodat je allemaal kleine balletjes hebt. Deze kan je een paar minuten laten liggen en als je ze vervolgens door de yoghurt roert dan zijn ze wel ontdooid. Ander fruit doe ik meestal in zo'n zipzakje die ik even in heet water leg. 

De avond van te voren zet ik een kom met wat diepvries rood fruit, frambozen, of blauwe bessen in de koelkast zodat dit rustig kan ontdooien.

Ik zou het ook in een zakje in heet water doen. In de magnetron wordt het toch helemaal snottig?

Oooh wat een goed topic. Dit heb ik mij precies laatst zitten afvragen toen ik half bevroren frambozen zat te eten in mijn kwark, maar ik geen tijd meer had om nog langer te wachten tot ze zouden ontdooien. Dank voor het openen (en tvp)

In de winter in de magnetron en dan warm door de yoghurt incl vrijgekomen sap, beetje raar misschien maar ik vind dat juist lekker
In de zomer bevroren in de blender met yoghurt en kwark en ik eet het dan inderdaad ook net als hierboven als een soort slushpuppy

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.